• c89

    Januarimammor 2014

    Hej! Får jag haka på! Nyplussad och verkar än så länge ha BF 30 januari...

  • c89
    kallemaja skrev 2013-05-22 17:34:29 följande:
    Härligt att vi är så många! Någon frågade vart man kan göra tidigt ultraljud och vul. Jag vet inte hur det är i mindre städer, men här i Sthlm känns det som att alla möjligheter finns, jag ska till Mama Mia. Idag är jag v 5+1. Tycker att tiden står still, två veckor sedan jag plussade på fredag. Mitt första barn/graviditet. Allt är så nytt, men underbart! Dock ganska jobbigt att jag redan känner mig tjock, efter lunch blir magen stenhård och står ut som en boll som om jag vore flera månader längre fram än vad jag är. Hur ska det gå att dölja ända till v 12? Inte nog med det så börjar man ju klä av sig snart nu när sommaren är här.. Symptom är "magkatarr-illa" värst på morgonen, väldigt gasig, svullen som en ballong, dålig hy, fett hår..ömma bröst börjar jag få nu.. Men mår inte speciellt illa- men däremot tycker jag att allt luktar illa..klarar inte av skumma dofter.. OCH sist men verkligen inte minst- humöret!!! Tycker såå synd om min man där hemma..han är så snäll så snäll och jag är som en buffel i humöret, lipar för allt, blir arg, sur för småsaker..jag börjar skämmas :s nån mer som är sån? Jag är sugen på senap och syltlök, kan äta det med sked ut burken..och lakrits! Vad tycker ni ska vi göra en BF lista? Vore kul att veta vart ni alla bor nånstans? Nån mer som känner oro så här tidigt i graviditeten- vågar man slappna av och njuta? Blir rädd när jag läser på FL alla verkar ju ha fått missfall..
    Flicka Flört

    BF-lista tycker jag skulle vara roligt, så man får en överblick! Kan börja, tar med lite all möjlig info, alla behöver ju inte om de inte vill?

    30 januari - c89 , 24år, andra barnet (pojke född 121013), Kalmar
  • c89
    xjoelsmamma skrev 2013-05-22 20:42:14 följande:

    Plussade i Måndags och har gjort 5 graviditetstest sen dess! :) Ska ha mens på fredag egentligen så andra strecket är fortfarande så himla svagt. Hoppas på starkare om nån dag! :) Mitt tredje barn och sambons andra. Pojk Mars 09 Dotter Oktober 12 så de blir närainpå! :) BF blir la runt 31 Januari ;)


    Åh, samma BIM och barn samma månad och samma år (oktober 2012) Solig
  • c89
    FrökenBlå skrev 2013-05-23 09:32:44 följande:
    Tack för ert stöd! Glad Det slutade på kvällen och var ju endast rosa, men fy så rädd jag blev när jag upptäckte det på jobbet! Frågade barnmorskan med och hon sa att det va väldigt vanligt eftersom slemhinnorna ofta blir torra under graviditeten. Pjuuh!! Glömde dock fråga vad man får smörja med. Annars va det ganska spännande hos barnmorskan, hon klagade lite på min vikt det va jag beredd på Flört Hon flyttade fram BF till den 2/1 -14, så enligt henne är jag i v.9 (8+0), men det kunde skjutas bakåt iom min väldigt oregelbundna mens. Roligt va att jag skulle få göra u-ljud redan v.12-13 nångång, har ju läst här och det verkar inte vara standard direkt..
    Så skönt! 
    I vårt landsting är det standard att erbjuda alla KUB, men vet att det på många ställen bara är för "riskgrupper", dvs lite äldre kvinnor. Tänker att väntan skulle vara olidlig om man skulle få vänta halva graviditeten innan första UL Tungan ute 
  • c89
    kallemaja skrev 2013-05-23 14:07:41 följande:
    Kommer ni göra kub? Vad är fördelarna med att göra det testet om man ändå inte kan tänka sig att gå vidare med fostervattenprov? Ja menar man får ju ändå inget 100%igt resultat eller besked..
    För min del så är KUB bara en extra möjlighet att se bebisen, samt att se så att allt är bra.

    Det finns ju trots allt de bebisar där allt inte står rätt till, där de har svåra hjärtfel eller bråck som i andra fall upptäcks först på RUL. Är ett foster inte levnadsdugligt så vet jag hellre det tidigare och avbryter tidigare, även om syftet med KUB är att upptäcka kromosomavvikelser som jag just nu känner att jag inte direkt skulle vilja göra något åt...

    Nu är ju allt i de allra flesta fall bra och jag tillhör skaran som inte oroar mig i onödan utan utgår från att det går bra. Jag tänker som så att man aldrig kan förbereda sig på t.ex missfall, om man får ett missfall så blir man lika ledsen oavsett om man har varit rädd för det eller om det kommer som en chock. Då är det bättre att glädjas medan allt faktiskt är bra, vilket det troligtvis kommer fortsätta vara. Vi väntar barn, inte missfall! Hjärta 
  • c89
    Linnpinne skrev 2013-05-30 12:18:13 följande:
    Jag har berättat för de flesta av mina kompisar. Tänkte berätta för föräldrarna i helgen :)
    Tycker det är kul att berätta och få dela detta med de man tycker om! Och om det blir missfall har jag mina vänner + familj som stöd
    Såhär tänker jag också, jag vill inte vara ensam om något skulle gå snett och skulle nog kännas lite märkligt att vara ledsen över ett ev missfall och tala om att man fått det för personer som inte ens vetat att man var gravid till att börja med. Men alla är olika.
    Våra föräldrar vet samt närmsta vänner. "Obligatorisk facebook-uppdatering" för övrig släkt kommer inte förrän efter UL känner vi....
  • c89

    Verkar inte gå att skapa hemlig grupp utan att lägga till vänner... Om någon addar mig, Carolina Wallenthin så kan vi skapa och lägga till personer allt eftersom? :)

  • c89
    sossej skrev 2013-05-31 01:14:06 följande:
    c89 - har lagt till dig nu ni andra som vill vara med kan adda mig Solveig Arvill Finnpers så lägger jag in er. gruppen kommer att vara hemlig (ingen förutom medlemmar kan se den eller se något som någon skriver)

    Så, skapat hemliga gruppen Januarimammor 2014 nu, går det lägga till fler som admin?
  • c89

    Det vi kan göra också är att alla som vill haka på skriver sina mailadresser här så bjuder vi in via mail Solig Någon som känner sig manad att haka på som admin? 

  • c89
    sossej skrev 2013-05-31 11:15:03 följande:
    c89 - jag kan också vara admin (om det går att lägga till fler)

    Lagt till dig nu! :)
Svar på tråden Januarimammor 2014