• Anonym (Maria)

    Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?

    Min dotter är 13 år och går i 7:an. Hon har hål i öronen och tidigt i höstas frågade hon om hon fick töja hålet. Jag sa ja och hon är uppe 3 mm nu och har en snygg spiral i örat. Töjningen är inte särskilt iögonfallade, så de är inte många som märkt det, särskilt inte de som är vuxna, ungdomar brukar däremot lägga märke till det.
    Min dotter är lycklig, hon tycker det är jättefint och jag tycker också det ser snyggt ut (även om jag själv inte vill ha något liknade, det är inte min stil)

    Men nu igår på ett födelsedagskalas bröt helvetet ut; någon kommenterade och sa att det där var väl ett sånt där fejkörhänge som ska se ut som en töjning? Min dotter sa nej och tog ut spiralen för att visa. När vi åkte hem var både jag och min dotter jätteledsna, jag hade fått höra både det ena och det andra om hur dålig mamma jag var som tillåtit detta och det var flera som sa rent ut att sånt där var jättefult och såg inte klokt ut

    Vad tycker ni? Är jag en kass förälder? Hade ni låtit ert barn göra det? 

  • Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?
  • Rakad Apa
    Snöviolen skrev 2013-12-01 20:45:58 följande:
    Ja, men jag kommer väl inte säga att det är fult till dem, för då skulle de garanterat göra det på ren jävelskap. Tycker att det ska vara 18 års åldersgräns på örontöjning som det är att tatuera sig. Vet inte hur det är med piercing.



    Blir ju svårt att förbjuda det med tanke på att man kan töja öronen själv utan att behöva gå till piercingstudio. För övrigt så är det ju jävligt larvigt av dig att förbjuda en sån ting bara för att DU tycker att det är fult.
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Rakad Apa
    Anonym (wtf??) skrev 2013-12-01 20:39:53 följande:
    13 år????? Min femåring vill pierca snoppen, är jag en dålig mamma som tillåter det?? Heregud, hur tänkte du ts???



    För det är ju samma sak? Snacka om att jämföra päron med äpplen.
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Anonym (Wesserbisser.)

    Varför överhuvudtaget töja ett hål i ett öra? Varför?!

  • mion
    Anonym (Wesserbisser.) skrev 2013-12-01 22:40:54 följande:
    Varför överhuvudtaget töja ett hål i ett öra? Varför?!
    såg nån bild på fejjan hur det kan se ut när det läkt ihop utan ring el vad man nu töjer ut det med..  var inte vackert kan man säga..

    Är man 13 så så tänker man inte på hur det kan se ut el hur det kan bli sen den dagen man ångrar sig,en 13åring borde absolut inte få ta sådana beslut,pga att dom inte förstår innebörden av det.. dom är helt enkelt inte mogna för det!  Ts som förälder borde veta det,DET om nåt är väl skrämmande,att hon säger att hennes dotter tycker det är fint o hon är lycklig...  klart som fasen hon tycker det NU...  
  • Anonym (tjej 19)
    Anonym (Wesserbisser.) skrev 2013-12-01 22:40:54 följande:
    Varför överhuvudtaget töja ett hål i ett öra? Varför?!
    För att man tycker att det är snyggt?
  • emsapemsa
    mion skrev 2013-12-01 23:00:35 följande:
    såg nån bild på fejjan hur det kan se ut när det läkt ihop utan ring el vad man nu töjer ut det med..  var inte vackert kan man säga.. Är man 13 så så tänker man inte på hur det kan se ut el hur det kan bli sen den dagen man ångrar sig,en 13åring borde absolut inte få ta sådana beslut,pga att dom inte förstår innebörden av det.. dom är helt enkelt inte mogna för det!  Ts som förälder borde veta det,DET om nåt är väl skrämmande,att hon säger att hennes dotter tycker det är fint o hon är lycklig...  klart som fasen hon tycker det NU...  

    Ett hål på 3 mm läker oftast ihop så lätt att det inte syns mer än ett vanligt hål. Det är väldigt ovanligt att det blir fult och ärrigt, och det kan ett helt vanligt hål också bli om man får infektioner.
  • Anonym (Wesserbisser.)
    Anonym (tjej 19) skrev 2013-12-01 23:01:08 följande:
    För att man tycker att det är snyggt?

    Man är väl gammal och tråkig......
  • Anonym (Anti)
    Surpuppan skrev 2013-12-01 20:37:00 följande:
    Nej, du är självklart inte en dålig mamma pga detta. Sedan skulle inte jag, och många med mig tillåtit det. Det är ju något som blir väldigt synbart om hon ångrar sig i framtiden. Och tanken med åldersgränsen är väl att personen som gör tatueringen eller piercingen ska vara mogen nog att inse konsekvensen av den. Själv gjorde jag en navelpiercing när jag var 21. Det var 20 år sedan och precis när folk började med sånt. Då var det inga tunna små nålar utan en fet, jäkla ring blev det. Jag blev tvungen att ta ut den ett halvår senare pga en olyckshändelse och jag har ett sjukt fult ärr efter den. Ännu värre blev det efter två graviditeter med stretchmärken som utgår från ärret. Så bevisligen var inte ens 21 gammalt nog att inse konsekvensen av mina beslut. Det skadar inte att ha lite tålamod och vänta!

    Det varierar naturligtvis mellan individer och några utvecklas snabbare än andra, men rent allmänt brukar man säga att en människas konsekvenstänkande inte är färdigutvecklat förrän i 25-årsåldern. Först då är hjärnans frontallob färdigutvecklad. En 13-åring kan omöjligt ha den mognaden. Av den anledningen skulle jag aldrig ha sagt ja till någon form av kroppsmodifikation som piercing eller tatuering. Min personliga åsikt är att det ser trashigt ut. Måste erkänna att jag i mitt stilla sinne undrar vad det är för föräldrar som går med på sådant på omyndiga barn. Jag funderar över deras förmåga att sätta gränser, och jag funderar över deras omdöme. Om de är dåliga föräldrar kan jag inte uttala mig om, men som sagt, jag blir på min vakt mot dem. De har uppenbarligen ett helt annat sätt att tänka jämfört med hur jag tänker. I mina ögon klassar de ner sig och tillåter sina barn att göra detsamma. Men det är jag det.
  • Anonym (normalöra)


     


    Det innersta hålet har varit 14 mm, och det bredvid 6 mm (6 år sedan). Just sayin' :) 

Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?