• Anonym (Maria)

    Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?

    Min dotter är 13 år och går i 7:an. Hon har hål i öronen och tidigt i höstas frågade hon om hon fick töja hålet. Jag sa ja och hon är uppe 3 mm nu och har en snygg spiral i örat. Töjningen är inte särskilt iögonfallade, så de är inte många som märkt det, särskilt inte de som är vuxna, ungdomar brukar däremot lägga märke till det.
    Min dotter är lycklig, hon tycker det är jättefint och jag tycker också det ser snyggt ut (även om jag själv inte vill ha något liknade, det är inte min stil)

    Men nu igår på ett födelsedagskalas bröt helvetet ut; någon kommenterade och sa att det där var väl ett sånt där fejkörhänge som ska se ut som en töjning? Min dotter sa nej och tog ut spiralen för att visa. När vi åkte hem var både jag och min dotter jätteledsna, jag hade fått höra både det ena och det andra om hur dålig mamma jag var som tillåtit detta och det var flera som sa rent ut att sånt där var jättefult och såg inte klokt ut

    Vad tycker ni? Är jag en kass förälder? Hade ni låtit ert barn göra det? 

  • Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?
  • Anonym (Mia)

    Ja, det tycker jag ärligt talat att du är. Som förälder måste man sätta gränser och lära barnen konsekvenstänkande. Det har du brustit i, och det gör dig till en dålig förälder.

  • Krakens

    Nä, tycker inte att du är en dålig förälder. Men de som tycker det har nog en helt annan syn på kroppskonst överlag.

    Själv är jag både tatuerad och piercad så jag är rätt liberal. Mina barn får vänta med tatueringar tills de är 18 men piercingar är inte för evigt utan kan plockas ut. Jag tycker dock att det är viktigt att barnet är så pass moget att det kan ta hand om piercingen på rätt sätt och sånt vet man som förälder bäst.

  • puss
    Anonym (Mia) skrev 2013-12-01 12:59:05 följande:

    Ja, det tycker jag ärligt talat att du är. Som förälder måste man sätta gränser och lära barnen konsekvenstänkande. Det har du brustit i, och det gör dig till en dålig förälder.


    Vad är konsekvenserna av en örontöjning? Ett töjt öra väl? Och det är väl precis det barnet vill ha?

    Eller vad menar du att konsekvenserna av en örontöjning är?
  • stonehill

    Tycker inte att du är en kass mamma. Jag hade låtit min dotter göra det om hon ville. Men max till 7 mm kanske.
    Har själv haft 16 och det har dragit ihop sig till 6 kanske och ser inte helt snyggt ut. Så inte mer än att det drar ihop sig och det gör ju 5mm utan problem.
    Skit i vad andra tycker!

  • Anonym (25 mm)

    Oj! Jag började töja mina örsnibbar vid 16 års ålder, och trots att mina föräldrar kan anses väldigt stränga på de flesta plan, var mina töjningar ingenting de ifrågasatte. Alls. TS dotter frågade till och med sin mamma om lov, något en annan absolut inte gjorde, vilket hon ska ha en eloge för!

    Nu är jag vuxen, är gift, har barn, en karriär - och fortfarande töjda örsnibbar! 25 millimeter, för att vara exakt! Flört Aldrig har jag fått problem p.g.a. mina töjningar. Jag har fått alla jobb jag sökt och ingen jag träffat har på något sätt ifrågasatt mina töjningar.

    Jag blir förvånad att folk anklagar TS för att vara en kass morsa. Hennes dotter har töjt ett hål från 0,8 mm till 3 mm (vilket är en storlek hon absolut kan gå tillbaka till vanliga örhängen från), och den enda gången TS i det här fallet kan ses som "en kass morsa" är i mina ögon är om hon låter dottern töja för snabbt (risk för s.k. blowouts) eller inte sköter dem på andra sätt.

    Hade TS sagt nej hade dottern kanske gjort det ändå, och jag tycker att det är fint av TS att snarare ge sitt samtycke så att det finns en öppen kommunikation och ett samförstånd kring detta. På så vis kan TS mycket enklare säga stopp, och få gehör för det, om hon tycker att storleken börjar nå oacceptabla proportioner.

    Heja dig, TS! Ta ingen skit från de som har lätt att döma. Det säger mer om dem än om dig.

  • leehlo

    Nej man är inte en dålig förälder för att man fattar ett eller två dåliga beslut. Man är en dålig förälder om man i ett upprepat mönster fattar dåliga beslut. eller fattar ett dåligt beslut som ger dåliga konsekvenser betydligt större än ett lite uttöjt öra. 

    Om det var ett bra eller dåligt beslut du fattade genom att låta din dotter töja örat 3mm kommer folk inte att komma överens om, smaken är som baken. Huvudsaken är att DU känner dig trygg i det beslutet.
    Och 3 mm drar ihop sig. I värsta fall kan man faktiskt fixa till det hos hos läkaren.

     

  • straw2008

    Personligen hade jag aldrig i livet tillåtit det. Ser väldigt ofräscht ut på vuxna o om värre på barn o ja i mina ögon en dålig mamma. Pappan har ingen åsikt ? Finns förmodligen inte i bilden.


    I kinamockaskogen.....
  • Anonym
    straw2008 skrev 2013-12-01 14:11:29 följande:

    Personligen hade jag aldrig i livet tillåtit det. Ser väldigt ofräscht ut på vuxna o om värre på barn smile4.gif o ja i mina ögon en dålig mamma. Pappan har ingen åsikt ? Finns förmodligen inte i bilden.


    I kinamockaskogen.....
    Att vara dömande och fördomsfull är snyggt.
  • taquine

    Kass o kass  vet jag inte, men det är sjukt fult och sätter en stämpel på din dotter som inte hon inser konsekvenserna av men du som mamma borde göra.Min dotter ville också göra massa när hon var 13 , pierca och tatuera sig tex, då får man ju som förälder sätta ner foten även om man tycker det är snyggt själv


    Jag älskar att du älskar mig som jag älskar mig
Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?