• Anonym (Maria)

    Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?

    Min dotter är 13 år och går i 7:an. Hon har hål i öronen och tidigt i höstas frågade hon om hon fick töja hålet. Jag sa ja och hon är uppe 3 mm nu och har en snygg spiral i örat. Töjningen är inte särskilt iögonfallade, så de är inte många som märkt det, särskilt inte de som är vuxna, ungdomar brukar däremot lägga märke till det.
    Min dotter är lycklig, hon tycker det är jättefint och jag tycker också det ser snyggt ut (även om jag själv inte vill ha något liknade, det är inte min stil)

    Men nu igår på ett födelsedagskalas bröt helvetet ut; någon kommenterade och sa att det där var väl ett sånt där fejkörhänge som ska se ut som en töjning? Min dotter sa nej och tog ut spiralen för att visa. När vi åkte hem var både jag och min dotter jätteledsna, jag hade fått höra både det ena och det andra om hur dålig mamma jag var som tillåtit detta och det var flera som sa rent ut att sånt där var jättefult och såg inte klokt ut

    Vad tycker ni? Är jag en kass förälder? Hade ni låtit ert barn göra det? 

  • Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?
  • Anonym (L)

    Jag tycker det låter som ett dåligt beslut. Men du är ingen dålig mor för det.

  • Anonym (tycker...)

    Kass morsa nej, det behöver man nog göra en hel del annat för att kvala in som Tungan ute. Dock tänker jag som så, att om töjningen blir så stor att det inte går att dra igen, eller om det blir fult efteråt om det drar igen sig, så kanske hon ångrar sig när hon är äldre. När jag var 13 hade jag en  mowhawk, färgade håret rosa, osv, osv. Inget som var permanent som tur är. Hade jag fått skaffa något permanent som jag då ville (hade olika ideer) så hade jag definitivt ångrat det idag.

  • Kajsa100

    Nej det är du inte! Även om det skulle vara ett dåligt beslut (vilket jag nog inte tycker, med tanke på råden från de som kan detta) så gör ett dåligt val en inte till en dålig förälder - det ska mer till!

  • Rakad Apa

    Bara en idiot skulle påstå att du är en dålig mor pga en världslig sak som en piercing.


    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Prodin

    Hahaha!

    Föräldraskapets kvalitet mäts i öronhålens storlek. 

    Ju större hål, desto större acceptans för annorlunda, och starkare självkänsla.

    ERGO: Score, ts!!


    baravara.blogg.no - För att min visdom behöver spridas
  • tessum

    Jag har lite svårt att förstå varför man tillåter sin 13-åring att göra det. De finns faktiskt de som har ångrat sin töjning och som inte fått så vackert öra efteråt. Har en vän som gjorde en mindre töjning på 7 mm och nu ser det förjäkligt ut.

    Det är kanske bara ett öra men det måste ändå vara tråkigt när det inte går som planerat.

    Vid 13-års ålder är man inte mogen att ta sådana beslut. Hade barnet varit 16 eller äldre så hade jag förstått det.

    En förälder ska hjälpa sina barn med att inte ta beslut som de inte är mogna för.

    Jag tycker inte att du är en kass mamma. Beslutet däremot var rätt illa.

  • Bestemor

    Min dotter hade inte fått göra det när hon var 13 år.

    Fast det gör dig inte till en dålig mamma för det.

  • Anonym (Äää)

    Inte dålig, kanske, men lite tacky och trashigt är det att uppmuntra barnen att göra sådana skönhetsingrepp vid en sådan ung ålder.

  • Anonym (m 2)

    jag har lite svårt för örontöjningar så jag hade ju aldrig gått med på att min 13-åring fick ha det. Sen ok, 3 mm är ju verkligen lite så stannar det vid det så kan det väl gå bra om hon inte vill ha den senare

    Min brorsdotter hade en tidigare pojkvän med värsta pluggen i örat. De gick då på gymnasiet. Jag höll på att smälla av när han tog ut den, vilket jäkla jättehål! och nej, det lär inte dra ihop sig...han kommer få ha den där jättedinglande örsnibben resten av livet. Där tycker jag vi föräldrar måste gå in för är man så ung så fattar man kanske inte riktigt hur det kommer vara sen. Han är idag över 20 och jobbar och jag tror han ibland grämer sig lite att hur proper han än ser ut när han ska jobba så måste han ju ha nåt i örat annars ser det bara värre ut 

Svar på tråden Min 13-åring har en örontöjning - är jag en kass morsa?