• Anonym (nada)

    Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?

    Lever i ett förhållande där min partner inte vill, aldrig tagit initiativet till sex. Jag har sedan länge ledsnat på att känna mig sig "oattraktiv" och trots att förhållandet i övrigt ska fungera bra, ligger det här som en varböld över allt. Tar avstånd och känner mig irriterad på allt och alla överlag. Hur ska man kunna vara go och glad när när man hela tiden lever med känslan av att ens partner inte vill ha en.  En hemskt nedbrytande känsla.
    Ni som lever med en partner som inte vill, hur hanterar ni förhållandet i övrigt?

  • Svar på tråden Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?
  • Mannschaft
    Ben66 skrev 2017-08-16 17:10:01 följande:

    Jaha. Nu känns det som otrohet ligger nära i tiden.

    Jag och frun bokade äntligen tid hos en rådgivare efter många års vägran från henne. Jag blev hoppfull.

    Nu vill hon inte längre gå och bad mig avboka.

    Hon trivs med mig och tycker att vardagslivet är bra.

    Att sexlivet är stendött gör absolut inget. Vi är ju äldre nu och då går sexlivet över till vänskap enligt henne. Vi är båda 50+

    Visst. Vi har ett superbra gemensamt liv, men att leva utan sex och beröring?

    Skulle inte tro det.

    Jag tänker inte skilja mig eftersom det kan bli så att jag får leva ensam resten av livet. Kände två män som gjorde det. Skilde sig, blev ensama och tappade gnistan. De är bägge döda nu.

    Nej. Nu tänker jag fortsätta min fysiska träning. Försöka vara positiv och om möjlighet dyker upp. Då är jag otrogen.


    Trist Ben! Kanske kom det inte helt oväntat för dig att hon till slut vägrade. Tänk på dig själv nu - oavsett vad det innebär! Vänta till de är utflugna i värsta fall.
    "Karikatyren är en hyllning som medelmåttan bringar geniet."
  • PeterGB3G
    Ben66 skrev 2017-08-16 17:10:01 följande:

    Att sexlivet är stendött gör absolut inget. Vi är ju äldre nu och då går sexlivet över till vänskap enligt henne. Vi är båda 50+


    En blandning av lögn och missuppfattning från hennes sida. Hon vill inte ha en sexuell relation MED DIG. Träffar hon en ny man kan det bli fart på henne, tyvärr är det ofta så.

    Själv är jag 46 år och har mer sex än någonsin med min partner sen många år. Planerar inte att sluta.
    "Jag förväntar mig inte att du ska hålla med, inte ens att du ska förstå"
  • Ben66

    Har inte varit otrogen ännu.

    Tror inte jag Kan vara det.

    Nu knaprar jag lyckopiller.

    De funkar si så där. Det deppiga kommer och går.

    Nu har jag i alla fall ork att träna ordentligt.

    Någon i samma situation?

  • Anonym (p-medel)

    Hormonella preventivmedel kan göra så att sexlusten sjunker (biverkningar av p-medlen kan komma när som under användningstiden) - har inte läst hela tråden så någon kanske redan nämnt det. Men kan vara värt att tänka på!

  • Anonym (.)
    Ben66 skrev 2018-01-19 12:17:12 följande:

    Har inte varit otrogen ännu.

    Tror inte jag Kan vara det.

    Nu knaprar jag lyckopiller.

    De funkar si så där. Det deppiga kommer och går.

    Nu har jag i alla fall ork att träna ordentligt.

    Någon i samma situation?


    Jag har gått länge hos en psykolog då jag dras till kvinnor med brokiga bakgrunder, och när de sen orsakar drama mår jag dåligt. I mitt senaste besök sa hon:

    "Är det tillräckligt illa nu eller behöver det bli ännu värre?"

    Vad tror du om det?
  • Anonym (fru)

    Vi har inte haft sex på flera år pga min mans hälsa och vi kommer aldrig att kunna ha det igen. Sex är inte allt i ett äktenskap. Kärlek och kamratskap är det viktigaste. Vi är innerliga och är mycket nära ändå.

  • Luftis

    Jag har inte haft sex med min fru på drygt 10 år på grund av hennes handikapp. Känner att jag inte vill leva i celibat resten av livet vad gör man då? Kan inte som många säger att kärlek och innerlighet räcker sex är ett behov och för mig en naturlig del av livet.

  • vitalögner

    Har läst så många såna här trådar och det känns som problemet för de flesta är brist på kommunikation. Efter långa förhållanden, speciellt om man också har barn så blir vardagen rutinmässig och man glömmer bort varandra. Jag lever i ett sådant förhållande där jag var den som inte ville ha sex. I mitt fall tog småbarnsåren hårt på mig då jag har ett extremt stort behov av sömn. Jag prioriterade sömnen framför sex. Sambon var missnöjd med sexlivet men berättade inget utan ?stod ut? med situationen och hoppades att det skulle vända. Istället för att kommunicera med mig om sitt missnöje så hamnade vi i en ond cirkel där han gick all in i ett liv med sin mobiltelefon för att försöka fokusera på annat än sin sexuella frustration. Han var aldrig närvarande i vårt familjeliv utan blev helt beroende av sitt chattande med diverse grupper och sina sociala medier. Jag ledsnade och kände mig inte sedd, hörd eller älskad utan var konstant irriterad på allt och alla men speciellt på honom.

    För att komma ur denna onda cirkel var det till slut jag som satte ner foten och ställde ultimatum; vår familj eller mobilen. Det krävdes brutal ärlighet och många timmar av långa samtal för att vi skulle förstå varandras missnöje och varför vi agerat som vi gjort. Så många bortkastade år på grund av dålig kommunikation...

    Så, alla missnöjda män (för det är oftast män i dessa trådar) snälla ta samtalet med era tjejer/fruar och prata om ert missnöje, berätta hur viktigt det är med vad det än är ni saknar i förhållandet. Är det så illa att ni funderar på att separera på grund av det så ställ ultimatum. Sätt ner foten och var ärliga. Om jag hade vetat i mitt fall att det var så illa så hade jag tagit det på allvar om risken fanns att jag skulle bli lämnad. Det var så nära för oss men vi lyckades rädda det. Det finns lyckliga slut, vi måste bara våga kommunicera!

Svar på tråden Ni som lever i sexlösa förhållanden, hur undviker ni att er "bitterhet" spiller över på resten av förhållandet?