• Anonym (Aaaaaaarg!!!!)

    Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!

    Jag besökte min kille som jobbar på sitt café som HAN ÄGER!!! Jag satt där och han frågade om jag ville ha något. En kaffe och bulle, sa jag. HAN TOG BETALT!!!!!! Idiot! När jag träffar honom sen ska jag skrika på honom att han är en snål slisk!!!!

    Usch. Det där var avtändande!!!!!

  • Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!
  • Anonym (ekonom)
    Anonym (C) skrev 2014-01-12 19:49:55 följande:
    Skulle ni skriva samma svar om TS var en en kille och hans tjej ägde ett café?
    Utan tvekan, ja! Det har verkligen ingen betydelse.

    Aningslöshet och okunskap förekommer hos båda könen. Lika illa vilket som.
  • Fanny b
    Anonym (hahaha) skrev 2014-01-12 19:45:43 följande:
    Så om jag äger en städfirma ska jag ta betalt av min partner när jag städar hemma? Måste ju få min ekonomi och verksamhet att gå runt eller hur? Och tror du att alla mina vänner och släktingar kommer förvänta sig att jag ska städa hos de också? 
    Jag tycker inte man kan jämföra detta. Om man äger en städfirma så tar man betalt för sina städuppdrag. När man städar hemma får man göra det gratis. Om nu ts kille har bakverk som inte sålts en viss dag och kommer bli dåliga nästa dag, så kan han ta hem dem och bjuda ts på dem. För dessa bakverk hade inte kunnat sålts nästa dag, så de måste antingen ges eller kastas bort.
  • Anonym (Floda Reltih)
    Anonym (Aaaaaaarg!!!!) skrev 2014-01-12 19:31:44 följande:
    Herre Gud vad ni är konstiga. Jag och han har varit tillsammans i 2 år! De bakar sina bullar själva på cafét. Det handlar inte om att jag inte kan betala, men att han tar betalt från mig kändes väldigt främmande. Jag och han ska flytta ihop och så småningom skaffa familj, och att ta betalt för en bulle och en kaffe för 40 kr var lite väl. Okej om det var kläder eller smycken,,,men en kaffe?????
    Tråkigt att du inte fick så medhåll som du hoppats, va? De bakar själva, men ingredienserna kostar ju. Din kille verkar vara en seriös företagare. Tråkigt att du inte respekterar det han gör.
  • Anonym (ekonom)
    Åsa skrev 2014-01-12 19:46:45 följande:
    Jag kan inte säga att pojkvännen gjort fel men jag gissar att även jag hade utgått från att jag skulle bli bjuden åtminstone på kaffet om en närstående frågade om jag ville ha något, särskilt om det skedde i vår vanliga samtalston.
    Jag förstår företagsargumentet men kan inte jämföra riktigt med andra verksamheter; har svårt att tänka mig att en närstående skulle fråga i klädaffären om jag ville ha något eller om jag "vill ha lite bensin" på macken.
    Nej, det är nog inte lätt att vara kaféägare eftersom det så lätt kan missförstås att det är "fritt fram" på ett annat sätt. Tur ändå att vi har några spärrar kvar när det gäller t ex kläder och bensin.

    Principen är densamma. Och det där om man tror man ska bli bjuden har inget med tonfallet att göra, det är en uppfostringsfråga vad man tror man kan förvänta sig. Många tror verkligen att de har rätt att förvänta sig att de ska ha, ha, ha, och det ska vara gratis, gratis, gratis... Som sagt, inte lätt att stå emot såna vänner.
  • Anonym (C)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 19:54:59 följande:
    Utan tvekan, ja! Det har verkligen ingen betydelse. Aningslöshet och okunskap förekommer hos båda könen. Lika illa vilket som.

    Inte för dig kanske , men det var flera som tagit upp jämställdhet , män och kvinnor , uppvaktande osv. För vissa verkar spela roll att det handlar om caféägarens tjej , och inte , kompis , syskon , mamma eller pojkvän.
  • LillGris
    Anonym (kvinna) skrev 2014-01-12 17:58:44 följande:
    Säg den kvinna som inte gillar att bli bortskämd och uppvaktad av sin man? Ingen! Dags för alla män att inse hur man behandlar sin kärlek. Är det kärlek at ta betalt för en ynka kaffe och bulle av sin kärlek? Om kassan inte stämmer så betala det själv då? Näää....jag kan inte förstå hur du tänker.



    Vilket skitsnack. Det är fan inte kärlek att gå runt och bara "uhhh jag är tjeeej, jag ska bli bjuuuden". Ärligt. Jag fattar att killar är skittrötta på att de förväntas langa upp plånboken heeela tiden. Jag hade lackat ur om jag förväntades betala allt jämt. Jag förväntar mig ALDRIG att bli bjuden. Jag är en vuxen människa. Jag har ett jobb. Jag kan faktiskt betala själv.
  • Jan Banan01
    Anonym (Aaaaaaarg!!!!) skrev 2014-01-12 17:42:59 följande:
    Jag besökte min kille som jobbar på sitt café som HAN ÄGER!!! Jag satt där och han frågade om jag ville ha något. En kaffe och bulle, sa jag. HAN TOG BETALT!!!!!! Idiot! När jag träffar honom sen ska jag skrika på honom att han är en snål slisk!!!! Usch. Det där var avtändande!!!!!
    Ja. Skrik på honom, du. Jag hoppas att han blir totalavtänd på dig och ber dig dra. Hur gammal är du, egentligen?
  • Anonym (hahaha)
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 19:51:49 följande:
    Nej, inte när du städar hemma - jag formulerade det som "om du städar på hans uppdrag", men som sagt, det där var bara för att jag retades med dig. Du lyckas inte hålla dig till saken utan blandar ihop privata relationer med att köpa något från ett företag.
    Jag driver ett fik och kan säga på rak arm att en bulle och en kaffe kostar mig fan 1-2 kr när jag gör de själva och kanske 3-4 när jag köper bullarna! Klart man inte tar betalt av sin partner då. Och det är inget som syns i bokföringen eller att man luras med något. Kan markeras lätt som att det blev över efter dagens slut och var tvunget att slängas.Om man nu måste skriva upp det någonstans. Och nej mitt fik påverkas inte av den lilla "förlusten". Och ja man tar inte betalt av morsan och farsan heller. Och alla som jämför vänner och partners... jag tycker synd om era partners som ni anser ligger i samma relationsnivå som era vänner.
  • Marionettdocka

    Jag tycker också att det var konstigt, att ta betalt 40 kr för bulle och kaffe när han frågade om du ville ha något.

    Om någon borde betalat för det där borde det varit han.

    Jag tycker inte att det kan jämföras med ex en klädaffär, snarare med att man bjuder sin flickvän på middag hemma och efter middagen säger "det blir 170 kr, tack".

    Pojk- och flickvänner brukar ju vanligtvis ha sammanblandad ekonomi när det gäller just mat. Man bjuder varandra utan att hålla exakt räkning, däremot brukar man mer sällan sammanblanda ex kläder eller teknikprylar.

  • Åsa
    Anonym (ekonom) skrev 2014-01-12 19:57:43 följande:
    Principen är densamma. Och det där om man tror man ska bli bjuden har inget med tonfallet att göra, det är en uppfostringsfråga vad man tror man kan förvänta sig. Många tror verkligen att de har rätt att förvänta sig att de ska ha, ha, ha, och det ska vara gratis, gratis, gratis... Som sagt, inte lätt att stå emot såna vänner.
    Om det är vanligt med kompisar som tror att de ska bli bjudna kanske det är bättre att vara tydligare vid förfrågan då. "Vill du beställa/köpa något?" och inte "vill du ha något?". Så kanske det stämmer bättre med folks "uppfostran" i hur en inbjudan respektive en förfrågan om beställning låter.
    Här handlade det ju inte heller om en kompis utan om en partner sedan flera år.
Svar på tråden Min kille tog betalt från mig på HANS CAFÉ !!!!!