• Anonym (Ylva)

    Hur är det på anstalten Skogome?

    En släkting är dömd till fängelse och kommer hamna på Skogome anstalten i Göteborg (för sexualbrottslingar).

    Jag undrar om någon har suttit där eller känner någon som gjort och som kan berätta lite om hur det är att sitta av sitt straff där?

  • Svar på tråden Hur är det på anstalten Skogome?
  • Anonym (Hallå där.)
    Anonym (.) skrev 2016-12-05 11:55:50 följande:

    Hur kan han hävda sin oskuld med trovärdighet om man inte ens minns vad som hände? 

    I det fallet är ju vittnen mer trovärdiga.

    Någon form av teknisk bevisning har ju uppenbarligen funnits också.


    Okej vi spinner vidare på den påhittade historien.

    Vittnena såg dom bara gå iväg, alltså inte att det hade skett.

    Teknisk undersökning fanns inte heller utan bara en polisanmälan om våldtäkt.

    Han kan inte hävda sin oskuld för han inte minns något.

    Han vet innerst inne att han aldrig skulle kunna vara kapabel till det.

    Därför har utredningen brustit för dom har inte utrett saken grundligt med psykologisk utredning som har saknats.

    Dom tycker alltså att han är skyldig för han har varit vid platsen och Vittnena såg inga andra personer.
  • Anonym (Hk)

    Hej, min före detta sitter sen några månader tillbaka på Skogomes anstalt. Nu undrar jag om någon vet vad de olika paviljongerna står för, det finns ju fem olika paviljonger (a b c d e - paviljong)

    Vad menas med detta? Han satt först på a och blev nyligen förflyttad till c paviljongen.

  • Enavalla

    Intagna placeras inledningsvis i paviljong C, som är en mottagnings- och behandlingsavdelning. Tanken är att de nyintagna, genom att träffa intagna som går i behandling, ska motiveras att själva vilja genomgå behandling. 42 platser


    B är av samma anledning som C med 42 platser


    D är för de äldre, de som har mycket mediciner eller är sjuka etc med mindre antal platser


    A är för de som inte sköter sig, inte jobbar eller är störiga etc. även där mindre platser.


    A,B,C,D är säkerhetsklass 2


    E kan jag inte uttala mig om den fans då inte när jag var där, dock finns det en öppen del utanför om du menar den, säkerhetsklass 3 vilket är där man hamnar när man är på väg att slussas ut från anstalten, där har man mer rörlighet, blir inte inlåst för ens kl 22 etc. mer valfrihet .


     

  • Anonym (ROS)

    Intagna placeras inledningsvis i paviljong C, som är en mottagnings- och behandlingsavdelning. Tanken är att de nyintagna, genom att träffa intagna som går i behandling, ska motiveras att själva vilja genomgå behandling.


    A = där man är om man missköter sig, är störig, ställer till bråk etc


    B = samma som C 


    D = sjuk avd där äldre, de som handikapp eller mkt mediciner finns


     


    E ? tror du menar den öppna delen klass 3 där hamnar man i slutet av sitt straff, som en utslussning mot livet utanför, mindre och mer rörlighet, blir inte inlåst i rummet, utan i avdelningen kan öppna fönster ha mera saker, sitta och kolla tv tillsammans hela natten om man vill etc.

  • MaddeLW

    E-paviljongen eller E-huset som den heter är en psykiatrisk omvårdnadsavdelning som är helt frånkopplad Skogomes övriga verksamhet. Det sitter inte sexualbrottslingar där. Där sitter personer dömda för främst våldsbrott men samtidigt har olika psykiatriska diagnoser. De är för friska för rättspsyk men behöver ändå viss omvårdnad.

  • Anonym (Förståelse)

    Nu sätter vi locket på det hela.
    Att mobba relationsdömda är pga okunskap. 
    Orsaker till misshandel av alla slag:
    Psykologin har bevisat "Cycle of abuse"
    Hela utvecklingen, evidensbaserad forskning visar om och om igen om varför människor orsakar psykiskt lidande mot andra. Det handlar om orsaker. Orsaker till varför det händer. 
    Det handlar om hur människor orsakar andra misshandel pga att dom har misshandlats själva tidigare i livet, särskilt under barndoms åren. Detta sätter djupa psykologiska spår i ens psyke. 

    Misshandel, avsaknad av stödjande föräldrar eller vårdnadshavare, mobbning, sexual misshandel, kränkning av alla slag, otrygga familjeförhållanden, svek, livsförhållanden som är skadliga för barn och ungdomar, m.fl

    Dessa människor under sin vård tid behandlas för dessa olika misshandel dom har genomlidit. 
    Det går inte att säga "du borde veta bättre". Ja, det borde dom, men är det så enkelt? Även om någon vet, men gör det ändå har orsaker. 
      Det som dessa människor har dömts för är inget nytt. Det är sådant som människor har gjort sedan urminnestiderna ända fram till idag. 
       Straff koceptet är en uråldrig mentalitet som dom Nordiska länderna håller på att lämna ifrån sig- därav det nya begreppet "kriminalvård" Notera- "vård"
       Det finns flera skadliga beteenden som människor har, både kvinnor och män, barn och ungdomar. Dessa beteenden härstammar från saker dom har upplevt tidigare.
       Alla som sitter och läser detta har orsakat något av följande (och en del fortfarande gör) fysisk, psykisk, och mental övergrepp på någon fler än en gång i sitt liv. 
       Det är en märklig inställning som människor har till relationsbrott. Tag till exempel en chaufför som kör en buss eller bil med barn. Chauffören är påverkad av något, alkohol eller droger. Denna krockar och kör ihjäl barnen. Tänk vilket lidande det orsakar för deras familjer, samt dom som känner offren. Är denna chaufför ett snäpp högre än den som har våldtagit någon oavsett ålder? Inte många som bryr sig i längden. Denna person blir inte uthängd i social media t.ex. Med andra ord låter det så att det är bättre att köra ihjäl barn än att utsätta dom för övergrepp, även om detta skulle ske så lite som 10 sekunder. 
       
    All misshandel som orsakar fysisk och psykisk misshandel är fel. Är ett brott mot mänskligheten. Det går inte att säga eller tänka "ok, gärningspersonen slog barnet, min inte rörde den på deras könsorgan i alla fall." eller "ja, barnet utsattes för psykisk misshandel, men utsattes inte för sexuell övergrepp i alla fall"
      Psykisk misshandel mot ett barn, ungdom framförallt är mycket skadligt och riskerar högst att dom i sin tur kommer orsaka någon form av misshandel mot någon annan. Detta kan yttra sig på olika sätt både med och handlingar.
       Straff är misshandel. Slå upp det själv, så är det synonymt med detta också.
    Straff är att orsaka lidande för den som har orsakat lidande för någon annan. Är detta ett bra sätt att hjälpa gärningspersonen. Är detta inte att jämföras med hyckleri?
    När gärningar begås så är det första jag tänker på offrens lidande, sedan tänker jag på gärningspersonen "vad kan det vara i dennes fall som har orsakat detta skadliga beteende?"
    Allt har orsaker.
    Om ni inte tror att det finns orsaker så är det lika bra att slänga ut hela psykologins institution i sop korgen för gott.
     Att komma till stånd och leta i gärningspersonens bakgrund är det som psykologer gör. Ni som någonsin träffat en psykolog, känner till bland dom första frågorna dom ställer "hur var din uppväxt" Det har en mening och det är det allt handlar om- orsaker. 
       Alla som födds är oskyldiga. Allt som människan upplever under sin uppväxt formar dom. skadliga saker sätter sig i människans känslor, både ytligt och ända ner till dom djupaste delarna i en människas psyke, som kan/kommer att ligga i dvala för att sedan poppa upp och orsaka att dom gör något senare i livet. Detta kan även.
    För att få mer förståelse så sök på detta Cycle of Abuse. Det finns ett oändligt hav om det som pekar åt samma slutsats- orsaker. 
    Skadliga gärningar går som en cykel, gärningspersoner skapar gärningspersoner. 
    Gärning=offer=gärning=offer=gärning=offer. 
    Att bryta den skadliga cykeln är detta som psykologin inom kriminalvården arbetar med; att bryta denna cykel så att personen kan få hjälp, och förståelse för varför det har hänt. Att sätta sig i offrens spår, och hjälpa dom förså vilka risker det kan medföra för offret på psykisk väg- vad dom kommer göra mot andra. 
    Beteenden kommer i olika former, psykisk misshandel mot ens partner. Är därför ibland det kan vara bra att verkligen tag reda på ens bakgrund innan någon tänker satsa på en relation till dom. Fråga den blivande partner om detta, och fråga dom hur dom ställer sig till det. Hur tänker dom på det nu. Vad har dom kommit fram till och lärt sig av det? Har dom det så kan det vara ett bra tecken att ni kan ha en fortsamt och givande relation.
    Hat, hämnd och beteende störningar är det som kan utvecklas. Därför menas det med att också hjälpa offren. Detta är den underliggande hemligheten till vad dom menar med- stödja offren. Nu har jag sagt det- läckt ut det. Det som inte sägs. Sanningen. 
    Första offren. Förstå gärningspersonen. Båda är faktiskt offer för misshandel av något slag. 
    Tänk=Oraker. 
    Tack!

  • Anonym (Sara)

    På Skogome sitter även pedofiler och det verkar inte vara så jävla jobbigt om jag ska tro det jag har hört från äckelexet som våldtog sina barn och satt där.

  • Anonym (Sara)
    mxsund skrev 2018-03-31 14:40:26 följande:

    " Pedofiler begår inte alltid sexuella övergrepp och de som begår sexuella övergrepp är inte alltid pedofiler" Angelica Sohlmèr (Malmö Högskola)

    Källa:
    muep.mau.se/bitstream/handle/2043/16909/C-uppsats%20i%20mall%20%281%29.pdf?sequence=2&isAllowed=y


    Tror du ärligt talat offren bryr sig? För övrigt är det där självklarheter för alla normalbegåvade människor. Eftersom pedofili är att tända på prepubertala barn, en sexuell läggning. Att begå sexualbrott, oavsett mot vem är straffbart, med alldeles för låga straffvärden tyvärr. Ingen som döms i domstol döms för pedofili utan av olika graderingar av sexualbrott, har brottet skett mot ett prepubertalt barn är gärningspersonen dessutom pedofil. 

    Pedofiler som begår övergrepp mot barn ska låsas in och aldrig mer släppas ut, det är en alldeles för stor risk att leka med fler barns liv och den förödelse deras brott gör. 

    Jag vet, jag har barn som våldtagits av sin pappa. Den fan kom alldeles för lindrigt undan.
Svar på tråden Hur är det på anstalten Skogome?