Inlägg från: Evig kärlek |Visa alla inlägg
  • Evig kärlek

    dags för syskon!

    Får man hoppa in här?

    Vi fick vår älskade och efterlängtade lilla prins i december 2013 och nu är det dags för oss att utöka familjen igen :)
    Vi har egentligen bestämt att vi ska börja försöka mer aktivt i juni/juli men här om dagen bestämde vi att skippa preventivmedel, så det kan ju bli innan dess också. Kan ju bli riktigt tätt mellan barnen som det lyckas ta sig på en gång (13 månader) men vi vill ha tätt och det känns perfekt för oss :)

  • Evig kärlek
    MirandaMay skrev 2014-04-30 20:06:41 följande:



    Självklart! Varmt välkommen! Och vad roligt med barn tätt, det har jag också och älskar det. smile1.gif har din mens kommit igång efter förlossningen?
    Kul att höra lite positivt med att ha barn tätt. Tycker de flesta som har barn tätt bara säger hur jobbigt det är, hehe. Hur tätt har du mellan dina barn?

    Min mens kom tillbaka 6 veckor efter förlossningen (tror jag). Var lite osäker på om det var avslaget som som tillbaka efter 1 veckas uppehåll men jag drog sedan slutsatsen att det nog var mensen trots allt då den kom 4 veckor senare igen. MEN, sedan dess har jag inte haft den. Alltså, ungefär 2 månader nu. Ett tag där trodde jag verkligen att jag var gravid igen eftersom mensen inte kom plus att jag kände mig jättegravid i hela kroppen. Men alla test jag tagit säger att jag inte är gravid så nu tänker jag bara att mensen är lite oregelbunden. Har dock aldrig haft oregelbunden mens men den kanske ändå kan bli det såhär efter förlossningen?
  • Evig kärlek
    MirandaMay skrev 2014-05-05 09:02:24 följande:
    Det är ett år och fem mån mellan mina två första. Tycker alla åldersskillnader har sina för och nackdelar! :) När skulle mensen kommit då om den hade varit regelbunden?

    Vet inte om det blev ett konstigt citat nu för jag gjorde från mobilen och det ser lite konstigt ut. Men men. Jag borde haft mens ungefär 1 april. Alltså borde jag också fått mens nu början av maj men den har inte heller kommit. Har haft en hel del mens värk i april så jag trodde den skulle komma flera gånger men icke. Jättemärkligt.
  • Evig kärlek
    MirandaMay skrev 2014-05-05 09:33:42 följande:
    hmm, skumt! Ammar du? 

    Ja, jag helammar och har en grabb som äter typ var tredje timma dygnet runt. Kanske något oftare på natten. Men det har han gjort hela tiden så då undrar jag ju varför fick mens 2 gånger!?
  • Evig kärlek
    MirandaMay skrev 2014-05-05 09:45:15 följande:
    Ja konstigt, men när man ammar frisätts ju hormoner som bromsar ägglossningen så det kanske har med det att göra? Bara gissar, har ingen aning.

    Ja, det kan ju vara så. Eller så är den bara lite oregelbunden såhär i början. Eller så har det redan flyttat in en liten bebis som bara inte vill ge sig tillkänna. Hehe.
  • Evig kärlek

    Vet inte alls när jag har BIM eftersom min mens verkar vara oregelbunden nu och lever sitt egna liv. Svårt också att säga vilket försök vi är på eftersom vi inte direkt försöker aktivt. Vi kör oskyddat och känner helt enkelt att det gärna får ta sig om det vill. Kommer nog börja försöka aktivt i juni/juli. Har en son född december-13

  • Evig kärlek

    Oj, flera plus i tråden. Fantastiskt. GRATTIS till er!

    Jag har varit lite inaktiv i tråden ett par veckor för vi har precis flyttat så datorn har inte direkt varit prio 1.
    Börjar bli lite smått frustrerad här. Fick mens sist i början av mars (När sonen var 2½ månad), sedan har den helt försvunnit. Misstänker att det beror på att han just vid 2 månader började amma ännu mer. Han är en riktig knubbis och vill gärna äta varannan timma om han bara får ;)

    Jag tycker det är mysigt med amning och det fungerar ju så bra, men det är ju självklart rätt frustrerande att inte ha mens när man samtidigt vill bli gravid igen. Nästa månad blir han 6 månader så jag hoppas att han ska vara redo att övergå mer och mer till fast föda då så att jag kan trappa ner lite på amningen och förhoppningsvis kommer mensen tillbaka igen då.

    Men man vet ju aldrig om man kanske måste sluta amma helt för att mensen ska komma tillbaka och det är varken jag eller sonen redo för på ett bra tag. Jag skulle aldrig välja bort amningen för sonen för att eventuellt lyckas bli gravid först men samtidigt vill jag ju inte vänta för länge heller. Jobbigt läge.

    HOPPAS bara på att bli gravid snart så jag slipper stressa hela tiden för att jag har detta lilla dilemma i tankarna.

  • Evig kärlek

    Jag tror att jag kanske har plussat.
    Har ju ingen mens nu när jag ammar sonen (snart 6 månader) men fick bara en känsla att jag skulle ta ett test igår och först trodde jag det blev negativt men sedan när jag kollade på det långt senare (när det hade torkat) så tyckte jag att jag såg ett svaaaaagt streck. Men eftersom man inte ska kolla efter att testtiden gått ut tog jag ett nytt idag och då blev det sådär svaaaaaagt igen fast inom testtiden. Det är alltså nästan inte synbart så jag tror det är extreeemt tidigt om det inte är ett spökstreck. Jag borde nog vänta till på måndag eller något men att testa igen men nu ska man kunna hålla sig nu?

    Är så nyfiken på att få veta om jag faktiskt är gravid igen

  • Evig kärlek
    Erli skrev 2014-06-15 08:12:17 följande:
    Har du gjort nått nytt test idag? Håller tummarna!!

    Kunde såklart inte hålla mig utan gjorde ett test i morse. Rfsu var det så efter typ 15 minuter (man ska kolla innan 30 min) kollade jag och tyckte att jag såg ett streck svagt men tydligt. Blev så glad. Sedan efter en stund väckte jag maken och när vi gick för att kolla på strecket som varit så tydligt var det borta? Nu syns bara en svag skugga och jag kan inte säga om det är rosa eller grått. Då var nog testet som jag tog för drygt ett dygn sedan tydligare på något vis. Så jag antar att jag inte kan svara än på om det är positivt eller negativt. Blir helt klart en testvecka nästa vecka. Men jag brukar vara grym på att se streck tidigt så jag tror ändå på plus ;) maken tror på negativt.
  • Evig kärlek
    Apelsin skrev 2014-06-15 16:32:11 följande:
    Håller tummarna för dig!! smile1.gif
    Jamilia skrev 2014-06-15 16:36:25 följande:

    Håller tummarna att du får rätt!!! Spännande! Lycka till! ?
    Tack. Så himla spännande :D
    Trolla skrev 2014-06-15 12:36:14 följande:

    Testa med cb digitalt, inga tveksamheter! :) när var det du hade bim?
    Jag är en sådan där jobbig "testnarkoman" som njuter av att kunna analysera testet lite. Jag vet ju att att jag ändå kommer ha ett definitivt svar inom ett par dagar jag tror faktiskt ett digitalt skulle säga inte gravid oavsett just nu när det är så svagt. Plus att cb är så dyrt ;) Angående bim har jag ingen aning. Helammar min lille kille fortfarande så mensen lyser med sin frånvaro.
    Erli skrev 2014-06-15 09:01:17 följande:
    Å vad spännande. Men var det de röda RFSU? De är ju inte så känsliga , alltså man plussar senare på RFSU än typ cb som mäter 25ml (RFSU mäter väl 50ml?).

    Hehe våra stackars män! De verkar inte ha lika bra syn som oss ;) när jag plussade så var strecket vääääldigt svagt men ändå synligt rosa. Gubben såg inte ett skit, jag såg jättetydligt. Våra ögon är väl mer tränade kanske ;)

    Håller tummarna för att du får en plus imorgon som även din man ser ;)
    Ja, det var RFSU's röda test. Visste inte att de mätte sämre än andra. Men nu när jag var inne på internet och sökte lite stod det att de mäter 50 ml, precis som du sa. Nu har jag beställt test som mäter 25 ml som borde komma imorgon. Brevbäraren kommer vid lunch så det blir till att sitta och häcka vid lådan ;)

    Kollar på de tester jag redan tagit och jag skulle på riktigt bli förvånad om det är negativt nu. Försöker ta bild på det men det är så svagt så det lyckas inte riktigt...



  • Evig kärlek
    Trolla skrev 2014-06-15 12:40:49 följande:
    Jag vill för övrigt tacka er i tråden som uppmanade mig till sneaky sneaky moves igår. Min ursprungsplan var att sexa tre dagar i rad innan älvärk och sen när jag kände äl, för att maxa chanserna. Det sket ju sig som ni förstår, men det kan ju räcka med en gång så jag är med i matchen den här cykeln också smile2.gif Nytt bim blir 26:e.
    En gång räcker definitivt. Både min mans syster och bror har fått barn på just DEN gången. Och är jag gravid nu är det samma för oss. En gång är allt som krävs ;)
  • Evig kärlek

    Nu tog jag en bild. Lägger in den helt oredigerad, det är ungefär så mycket man ser med blotta ögat också. Alltså, jag ser liiiiiiiite. Gjorde även en version med mixad. Så var tror ni? ;)



     



     

  • Evig kärlek
    JhjärtaK skrev 2014-06-15 21:22:24 följande:
    Evig kärlek: Något syns ju definitivt på den trixade bilden men ser inte något på den otrixade, men streck syns ju alltid bättre i verkligheten än vad de gör på kort. Så hoppas att du får ett tydligt streck imorgon med dem som mäter från 25, var har du beställt ifrån och vilken sort?
    Ja, alltså även i verkligheten syns det knappt. Jag måste vrida och vänta och i rätt ljus för att kunna ana ett till streck. Så antingen är det tidigt, eller så är det ingenting. Nu beställde jag små stickor från billiga tester. Vet inte vad de heter men det är liknande som de jag tagit fast mindre. De stickorna jag beställde har jag använt de gånger jag blivit gravid tidigare så jag tycker de funkar :)
  • Evig kärlek
    JhjärtaK skrev 2014-06-15 21:35:04 följande:
    Ok, lycka till imorgon!!

    Erli skrev 2014-06-16 07:34:19 följande:
    Lycka till, håller tummarna för dig idag!

    MirandaMay skrev 2014-06-16 08:32:53 följande:
    Såå spännande! håller tunmarna för ett tydligt plus i dagarna!!

    Fick testen idag och tog ett direkt. Dessa var alltså de lite mer känsliga testen. I alla fall så var det så negativt det bara kan bli. RFSU lurade mig rejält med tre svaga positiva test :(
Svar på tråden dags för syskon!