• Cina84

    Bollen är i rullning

    julii skrev 2014-06-19 18:58:41 följande:
    Ja känns riktigt tråkigt men det är väl bara att ta nya tag. jag har inte hunnit ringa gyn än så får göra det på måndag så då får jag en tid till vul och tänkte fråga då oxå om det finns något mer man kan göra plus fråga om sköldkörteln! :)



    Jag har hört att choklad är bra i såna här lägen ;). Ja kör hårt. Se till så mannen inte får en lugn stund när det väl gäller ;). Ha en trevlig helg!
  • Cina84
    julii skrev 2014-06-19 21:02:31 följande:
    Haha var nyss på affären o köpte 2 chokladkakor och jordgubbar så tycker faktiskt det känns lite bättre ;)

    och nej mannen får inte ligga på latsidan nu inte, tur han har gått på semester när de blir dax ;) detsamma till dig, glad midsommar :D



    Åh jordgubbar och choklad! Finns det något bättre än det?!?

    Ha ha, han kanske skulle behöva semester efter semestern sen ;) javisst ja, det är ju midsommar imorgon! Detsamma :)
  • Cina84

    Då vart det ny koll på cystorna. De har inte blivit fler eller större. Vi bestämde att jag ska avvakta några månader till för att se om de försvinner av sig själva. Det är inte att föredra att operera dem för det kan visst skada äggstockarna. Därför gör er inte det i onödan. Hon tror att det är stor chans att de försvinner nu när jag ska få rätt på sköldkörteln. Jag frågade om det är ett vanligt problem att sköldkörteln stör det hela och det är det. Så jag är nu än mer positiv till att det kommer fixa sig. Hur har det gått för dig? Fått några svar av gyn?

  • Cina84

    Kolla upp vetegroddsolja. Ska ha hjälpt n del med tunn slemhinna. Kanske något att prova?!?

  • Cina84
    julii skrev 2014-06-24 12:30:12 följande:

    Hej igen:) nu har jag pratat med min gyn och bokat tid för vul, blir på tisdag nästa vecka. Hon sa då att hon läste i min journal att jag har svarat på båda kurerna pergotime och har med all sannolikhet haft äl men att slemhinnan är för tunn och växer inte, därav att det kan bli svårt att bli gravid för är slemhinnan för tunn så kan inte ett befruktat ägg fästa!!?? Ska prata med henne mer på tisdag när jag ska dit. Har ingen aning om vad man gör åt det, så blir "spännande" att se va de säger. Där kanske förklaringen är varför det inte blir något. Kram


    Hej! Skickade ett snabbt svar innan så nu får du ett längre ;). Jag har bara läst mig till hur låg tid det kan ta och det kan ta allt från någon månad och uppåt. Men eftersom jag vet att jag bara haft högt värde max 1 år ( fick mina provsvar ju senast från förra årets koll) så tänker jag att det inte ska behöva ta så lång tid.

    Men då är ni något nytt på spåret, det måste väl kännas ok. Kollar man upp slemhinnan med vul eller hur får man veta det? Som jag skrev tidigare så skulle oljan ev kunna hjälpa. Hur den påverkar slemhinnan har jag igen aning om men den ska visst kunna göra det.
  • Cina84
    julii skrev 2014-06-24 17:38:31 följande:

    Men om du har tur så kanske det går ganska snabbt då att åtgärda, vore ju toppen! Hoppas hoppas.

    Ja man kollar det på vul, där ser man hur många mm den är och när jag vart där har de sagt som hastigast att slemhinnan är för tunn men jag visste inte att det hade sån stor betydelse! Den ska vara ganska tjock för att ett ägg ska kunna fästa.. okej, vetegroddsolja alltså, vart hittar man det? :)


    Okej. Då ska jag nog be att få kollat det nästa gång jag ska dit. Bara för att kunna bocka av det. Konstigt att de inte sagt något då och ev satt in någon åtgärd just eftersom det verkar vara en viktig del i det hela.. Du hittar det på hälsokosten :).
  • Cina84
    julii skrev 2014-06-24 18:35:33 följande:

    Ja men du måste kolla det ett par dagar innan äl för slemhinnan växer olika under cykeln, vid äl ska den va runt 8 10 mm om jag inte missminner mig. Ska kolla vetegroddsolja :)


    Tack, det ska jag ha med i tankarna när jag bokar tid för vul nästa gång :).
  • Cina84

    Fick svar på mina senaste prover idag. Alla såg bra ut förutom tpo. Det visar sig att jag har antikroppar som jobbar mot sköldkörteln därav problemen om jag förstått rätt. Han rekommenderade mig att ta kontakt med en endokriolog. Så på måndag blir det att ringa till Ängelholm och boka tid eller höra hur jg ska göra. Känns bra att han skickade mig vidare till experter. Känns som om att det känns säkrare och att det lättare blir rätt då. Nu får jag bara hoppas att jag kommer till inom rimlig tid.

  • Cina84
    julii skrev 2014-06-27 22:13:48 följande:

    Okej, men vad innebär det och vad kan man göra åt det? Ja de är ju skönt att få komma till experter på en gång så kanske man sparar lite tid, annars blir det ju lätt att de ska skickas remisser hit och dit till höger och vänster.


    Medicin och det går jag redan på. Men den ska ställas in och det är de nog bättre på att göra än vad vc är. De gör ju det varje dag.
  • Cina84

    Det innebär att kroppen bildar antikroppar som angriper sig själv, i detta fall sköldkörteln så att den till slut försvinner. Inget allvarligt om man bara sätter in medicin men man måste äta den livet ut.

Svar på tråden Bollen är i rullning