• Love is everything

    Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!

    Här är en till som inväntar mens och sen ska leta ÄL med hjälp av stickor, insättning förhoppningsvis i början av oktober. Ska bli väldigt intressant då jag aldrig haft egen ÄL tidigare...

  • Love is everything

    Mrs we: Jag har också haft upprepade tidiga missfall också väldigt tidigt. Och alla mina tester har visat tipptopp. Gick till en kinesisk akupunktör som sa att mitt blod var för tjockt. Fick Fragmin utskrivet (blodförtunnande) och av tre insättningar blev jag gravid alla de gångerna (med blastocyster som alla var påväg att kläckas vid insättning). Vi fick vår fantastiska son, ett mf och ett utomkvedshavandeskap. Sedan opererade jag bort båda mina äggledare som troligtvis varit oerhört inflammerade. Ett tips är alltså blodförtunnande!!

    Blomflugan: Håller tummarna för dig!! Vilken dag testade du på?

    Trollycka: Härligt!!

    Snöfrid: Välkommen! Blastocyster ökar ju definitivt chanserna, håller tummarna för er!

    Kelsson1: Jag tar alltid Progynon och brukar aldrig ha några speciella symtom, inget som påverkar immunförsvaret iaf. Hoppas det går över!

    EGO: Var på röntgen förra veckan för att utesluta njursten då jag har problem med buksmärta högt upp vid revbenen. Då såg läkaren en cysta på högra äggstocken 3x4 cm. Mailade min läkare idag och får svar imon hur vi går vidare. Inte konstigt att mensen inte vill komma...

  • Love is everything

    Blomflugan: Kramar om! Jag har alltid fått ta Progynon (stimulerat) för att bygga upp en bra slemhinna och för att förhindra egen äl. Har alltid funkat jättebra, fått perfekta 10 mm och treskiktade slemhinnor! Men nu sista gången ägglossade jag förmodligen själv och därför var vi tvungna att avbryta... Jag sa att jag ville testa blodförtunnande för jag orkade inte med fler missfall utan att få ändra i behandlingen. Och han sa att ja, det skadar ju inte med lägsta dosen, det är värt att testa. Fick då Fragmin utskrivet och då har det fäst 3/3 gånger.

    MissKS: Kramar om även dig! Vad är det för medel du ska ta? Tänkte bara, jag fick Methotrexate och fick reda på efteråt att jag var tvungen att vänta 6 mån med nytt ivf-försök... Kram

  • Love is everything

    Grattis till alla ruvningsstatus, plus och tickande hjärtan!!!

    Var på ultraljud idag och cystan var borta, väntar mens om 10-14 dagar och förhoppningsvis kan vi köra då i egen cykel med Progynon som ända läkemedel!

  • Love is everything

    Håller med ang progesteron! Testa det nästa gång, det skadar ju inte. Känns ju hopplöst att sätta in när kroppen inte sköter det själv...

    Min mens kom igår, underbart! Men jag tror att jag vill ha en "riktig" normal mensmånad innan vi sätter in nåt mer. Ska kolla med äl-stickor om ca 2 veckor. Kanske kan få göra ett ultraljud då med för att kolla hur det ser ut utan mediciner. Om det är halvdant eller om jag inte får några utslag, väljer vi nog stimulerat, det har ju ändå fungerat 3 av 4 gånger.

  • Love is everything

    Välkommen ni nya!

    Det här med att ruva ja... Vad ska man säga om det? Jag har varit gravid fem gånger, första tecknen har kommit redan dag två med lätt mensvärk/molvärk. Nån dag senare har värsta tänkbara hungerkänslan på morgonen kommit och även koma-anfall i soffan klockan sju på kvällen. De tre tecknen ihop så vet jag absolut att jag är gravid. Har inte mått särskilt illa nån av gångerna, mest en tryckande känsla i halsen.

    De gångerna jag fått missfall har det börjat med ljusbeigt Lutinus-klet... Men tror även att jag hade det tidigt den gången jag fick sonen.

    Jag har tagit blodförtunnande de tre senaste gångerna och "mensen" har inte varit annorlunda än annars.

    Hoppas någon av er fick nytta av något svar!

    Väntar på insättning nästa månad, slutet av nov förmodligen.

  • Love is everything

    Usch vad ledsamt för er med flytningar och minus... Kram till er alla!!

    Vad ska man säga? Vi försökte i fem år, 22 hormonbehandlingar sammanlagt på olika vis innan det blev en graviditet som ledde till ett barn. Vi renoverade nästan ihjäl oss under de åren... I mitt landsting finns en undre åldersgräns på 25 år som gjort att vi fått betala alla ivf-försöken själva. Nästan 100.000:- kostade sonen att få till, i enbart ivf-pengar. En struntsumma när man nu ligger här bredvid och snusar honom på kinden. Vi bestämde oss tidigt att kosta vad det kostar vill, någon gång måste det bara lyckas. Vi lägger hellre 200.000:- på ivf än att ställa oss i kö för adoption och betala samma pengar.

    Men nu när det gäller syskon vet vi inte vart vi ska dra gränsen för utgifterna. Vi har redan lagt ut 30.000:- och har två blastocyster kvar i frysen. På nåt sätt tror jag att det kommer att fungera på någon av dem, att vi slipper gå vidare med en helt ny ivf, vet inte om vi skulle orka det heller för den delen.

    Kärleken man känner till sitt förstfödda barn är så obeskrivligt stor och svår att ta på. Det känns girigt att önska fler barn på något konstigt sätt. Svåra och livsavgörande beslut är ett som är säkert.

    Men vill skicka med en tanke: det är sååå otroligt mycket värt varenda krona och tår. Åren vi försökte är som bortblåsta, nu är vi starkare, älskar varandra mer och kärleken man byggt upp inför sitt barn är obeskrivligt stor. Och ni vet väl att de finaste barnen tar längst tid att göra?

    Stor kram till er alla där ute!

  • Love is everything

    Min senaste skörd: 3/3 var alla precis på väg att kläckas och alla gångerna blev jag gravid. Hoppas att de två sista är minst lika bra på skalan!

    Mailade kliniken och frågade om de två som är kvar hade samma poäng som de tre förra. Fick till svar att de tre tidigare var fullpoängare på den del som gör moderkakan och i princip fullpoängare på den del som gör fostret. De två som är kvar är precis tvärtom.

    83bergkvist: Tycker att du ska lita på kroppen! Så länge slemhinnan är ordentligt treskiktad spelar det ingen roll på vilket sätt den blivit det. Be om att få se det vid ultraljudet!

    Min älskade dotter: Grattis! Hoppas på lite symtom om ett par dagar nu då.

Svar på tråden Vi som sätter hoppet till långtidsodling och återföring av blastocyst! Utbyte av tankar, erfarenheter, funderingar och pepp!