• rosii

    Junibebisar 2014

    Åh, våran lilla tjej har hittat sina händer för ett par dagar sen. Så jäkla sött där kan hon ligga för sig själv ett bra tag och titta noooogrannt på händerna så ögonen far i kors. <3

  • rosii

    Vi har nästan inga rutiner våran lilla sover när hon är trött & det får hon styra själv. Vi brukar ta på pyjamad vid 18-20 och då hinner hon sova en sväng till innan natten, äter nattmålet kring 21-22.30 & är vaken ett litet tag för mys. Men när hon ska sova är det på dagen eller på kvällen natten så bäddar vi ner henne med nappen när hon är vaken men trött & hon somnar. Så har vi gjort sen hon kom för 8 veckor sen och jag är väldigt tacksam över att det går så lätt! Kan nog räkna på 2 händer dom gånger hon haft ont i magen och varit tvungen att bära henne. Jobbade tidigt med äldsta också att somna själv tidigt, men inte lika tidigt som denna gång.

  • rosii

    Jag och våran lilla tjej 8 veckor ammar ca. 5-15 min per gång & då håller hon sig mätt i 2 h. :) hade gärna haft längre mellan gångerna.

  • rosii

    När vi ändå pratar amning.. första barnet ammades bara i 4 veckor så jag vet inte hur de ska te sig. Kommer tissarna alltid läcka när det inte är meningen? Tänker mellan amnings tillfällena rinner det för mig fortfarande, inte lika mkt än i början men ändå! Och när jag ammar t.ex. högra bröstet så rinner det från vänstra. Måste ha amningsinlägg 24/7 :(

  • rosii
    Tizi skrev 2014-08-17 17:36:33 följande:

    Jag har oxå amningsinlägg hela tiden! Jag hade problem med läckage flera år efter jag sluta amma storasyster!! Såå drygt!


    Nämen fyfan. Fick du använda skydd även i flera år efter? Finns det nån hjälp att få, gud vetti tusan vad jag skulle göra..
  • rosii

    Hur ser era helammande bebisars bajs ut? Våran lilla har vattnig avföring varje gång, det slog mig mittiallt en dag att det kanske är för löst? Hon verkar då inte ha besvär av det iaf. Alltid en massa frågor! Ändå är de andra barnet haha..

  • rosii

    Idag har vi varit på 2 mån kontroll, egentligen 1 v förtidigt. Tyckte vi hade en stark bebis, allt såg bra ut. 5.6 kg & 61.5 cm lång! Nu hade hon gått upp 100 g/vecka. Det var tydligen helt normalt, jag tycker bara jag läser överallt om bebisar som går upp 250-500 g veckan! Men sköterskan på bvc försäkrade mig att allt såg bra ut. Förstår inte varför jag nojar, hon följer ju sin kurva! Jag behöver slappna av :)

  • rosii

    Åh, jag hade också såriga bröstvårtor ett par veckor i början. När melissa kräktes blod fick jag panik, men fick förklarat för mig att det kom från mina sår. Så jag hade ordentliga sår, jag luftade tissarna i vädret medans jag var hemma, smorde med mjölken före & efter amning, purelan hjälpte mig ingenting, kämpade med att lilla skulle få tillräckligt stort grepp. Åh vad jag led men det gick över tillslut & jag är såå glad att slippa för det är förjäkligt. Det gör så baskat ont! :( på torsdag blir hon 2 månader & jag helammar & är så stolt att jag lyckadrs denna gång <3 lycka till ni som fortfarande kämpar med amningen!

  • rosii
    Tizi skrev 2014-08-26 09:12:29 följande:

    Är det nån här som är med i nån fb grupp för junimammor? Jag skulle gärna vilja gå med i nån sån grupp men hittar ingen när jag söker..


    Jo vi har en men det är nästan aldrig någon som skriver jätte tråkigt. :(

    Här verkar det inte anordnas några mamma träffar via bvc. Jag hade ändå inte haft tid, fullt upp från morgon till kväll haha!
  • rosii

    Melissa blir 2 månader imorgon. Hon har just fått sin första förkylning med nästäppa, snor & lite hosta :( det är lite jobbigt att äta samt att sova med nappen. Usch så tråkigt

Svar på tråden Junibebisar 2014