• Anonym (orolig)

    Har du gjort medicinsk abort? Hur var det för dig?

    Jag ska genomgå en abort nästa fredag, Ville ha en kirurgisk men blev övertalad en medicinsk.

    Har du erfarenheter av det? Hur var det för dig? Hur går det till?

  • Svar på tråden Har du gjort medicinsk abort? Hur var det för dig?
  • Anonym (Norah)

    Jag har gjort flera, har gått lätt och smärtfritt.

    Fått ta tabletter för att avstanna graviditeten (när det inte varit MA, då har det ej behövts). Sedan ta tabletter i slidan på morgonen som jag inte börjat blöda av. Åka in till sjukhuset, få fint rum själv med TV och egen toa och tidningar. Legat och läst och tittat lite på TV, lite långtråkigt. Inget händer, känner inget. Men man får goda smörgåsar och saft Solig

    När man går på toa får man lägga i en pappgrej i toan som allt samlas upp i för att de ska kunna kolla att allt kommit ut. Är det inga klumpar i den utan bara kiss och ev blod så kan man tömma ut den bara. Lite krångligt om man är lös i magen som jag kan bli av tabletter, då får man liksom hålla pappgrejen under så bara blod kommer i den och inget bajs Obestämd

    Fått nya slidtabletter, sovit lite typ. Gått på toa då och då, småblödit lite. Sedan känns det som en mensklump som liksom glider ur, kanske 2 cm stor vilket är hinnsäcken. Den ser lite rosaknottrig ut typ så man kan urskilja den från resten av blodet. Sedan börjar jag blöda som mens typ.

    Ropar på sköterskan som kommer och kollar och tar med den på kontroll. Väntar mer. Hon kommer tillbaka och säger att det är klart, jag kan åka hem.

    Ingen smärta whatsoever. Blöder som en lite längre mens efteråt.

    Enda gången det varit jobbigt var när jag hade fått ordentligt gravidillamående före och mådde sjukt illa. Fick massa tabletter mot det som inte hjälpte och alternativt hänga över toan och spy och alternativt sitta på den och blöda. Det var lite jobbigt. Hade ändå inget ont.

    Har gjort de flesta i v 6 (eller att graviditeten avstannat i den veckan när jag haft MA).

    Du kan ha med dig en kompis eller killen om du vill, det är inga problem. Min kille hade med sig datorn och satt och jobbade på distans under tiden eller så spelade vi något spel tillsammans.

  • Anonym (Norah)

    Brukar du ha mensvärk annars TS? Tänker att det kanske har ett samband med om man får ont eller inte. Jag har nästan aldrig mensvärk.

  • Anonym (Inte värt det!)

    Gillar inte riktigt att säga det här, men eftersom du frågade...

    Kändes VIDRIGT att ha stora klumpar och sjok ramlandes ur sej. Blödde som en gris, lyckades köra hem själv efteråt, dock.

    En dryg vecka senare, efter att fortsatt blöda konstant, så åkte jag in igen - visade sej att skiten var kvar och således fick tas bort kirurgiskt likförbannat. Slöseri med både tid och pengar...

  • Anonym (Norah)

    Be dem kolla det som kommer ut så allt är borta, det verkar visst inte göras på rutin överallt.

  • Anonym (:))

    Jag gjorde en medicinsk abort i vecka 9, hade nog tyckt det var värre att göra en kirurgisk abort... Jag längtade verkligen efter barn då men var i ett väldigt dåligt manipulativt förhållande så valde att göra abort, där av blev det väldigt psykiskt jobbigt, grät floder på sjukhuset men nu i efterhand så vet jag så som jag visste då att det helt enkelt var rätt beslut...

    Det gjorde ont för mig, kändes lite annorlunda än mensvärk... Efter en dag var det mycket bättre rent fysiskt.

    Självfallet förstår jag om du är orolig och det känns jobbigt, men se till att ha någon med dig om du har möjligheten till det. Min vän var med och läste en bok högt för mig så jag somnade en stund, det lugnade mig. 

  • Anonym (orolig)
    Anonym (Norah) skrev 2014-07-16 23:38:16 följande:

    Brukar du ha mensvärk annars TS? Tänker att det kanske har ett samband med om man får ont eller inte. Jag har nästan aldrig mensvärk.


    Normalt så kan jag ha lite mensvärk, men inte så att jag behöver ta tabletter mot det.

    Tack för alla svar. Det verkar vara väldigt olika hur man upplever det. Jag hade föredragit en kirurgisk abort (jag har gått igenom två skrapningar efter MA) men de sa att det är bättre med en medicinsk. Jag är bara så rädd att jag ska fortsätta blöda mängder efteråt. Har en del inplanerat med våra barn så här på semestern. Det är en vecka kvar tills det är dags. Tror att det kommer att vara den längsta veckan i mitt liv... Jag mår illa hela dagarna och är på dåligt humör och blir väldigt nedstämd.

    Jag vill verkligen bara få det gjort nu. Usch.  
  • Anonym (orolig)

    Sköterskan på abortmottagningen fnös åt mig i luren när jag pratade med henne i veckan. "Att man blir gravid i din ålder när man inte vill det, du borde veta bättre". Det kändes hemskt! Hon menade på att eftersom vi redan har två barn så ska inte detta få ske.
    Kändes inte direkt som ett stöd.

  • Anonym (orolig)

    Någon mer som vill dela med sig av sina erfarenheter?

  • scylar79

    Jag gjorde medicinsk abort förra veckan, fick en tablett att svälja på sjukhuset, sen fick jag med mig tabletter hem (valde hemabort), Jag sov skitdåligt tills dagen då aborten skulle fullbordas, var sjukt orolig över vad som skulle hända och om det skulle göra ont. På abortdagen så förde jag upp fyra tabletter som skulle starta själva "missfallet", väntade ungefär en halvtimma, sen började det göra så ont att jag kallsvettades, och bara skrek av smärta. När sen barnmorskan ringde fick jag tipset om att bara ta de starka tabletterna om jag hade så ont. Man ska ligga ner de första två timmarna så aborten fullbordas, annars finns risken att man måste ta fler tabletter och "börja om". Så efter två timmar gick jag upp och gick på toa, och då helt plötsligt kände jag hur något bara "trillade ur" mig. Vågade inte titta, utan spolade bara. Plötsligt fick jag ont igen, och gick och la mig. Fick ringa sjukhuset och berätta vad som hade hänt och barnmorskan lugnade mig. Nu fick jag ligga och vila igen om jag ville, vilket jag gjorde. Jag hade svårt att äta, mådde så fruktansvärt illa, men efter aborten fullbordats så släppte allt det och jag kunde åtminstone få i mig en macka. Det är viktigt när man mår kasst att man äter och dricker sa barnmorskan så man har motståndskraft ifall det skulle göra ont. Efter det så började jag blöda något enormt, det bara rann ur mig så jag fick ställa mig i badkaret och byta bindor för golvet blev helt nerblodat. Min man hjälpte mig hela dagen och var ett underbart stöd. Man ska ABSOLUT INTE genomföra en abort helt själv. Hitta någon som kan vara ett stöd för dig. 

  • Anonym (anonym)

    Alla har så olika historier. Jag blir lite knäpp :)

    Jag gjorde den på sjukhuset... men de hände aldrig någe... fortfarande inte hänt någe snart gått två dygn.

    Dom hade inga sånna rutiner ni pratar om.

    Fick dom där tab sen låg jag själv där i rummet å väntade på något jag inte ens vet vad som jag väntar på.

    de hände inget så då fick jag åka hem och dom sa att jag ska vänta en vecka och händer de inget så ska jag ringa då.

    magen är uppsvälld och lite gummihård men inget ont inga känningar bara pyttelite blod som en minimal mens

    vad väntar jag på? Är de över?

Svar på tråden Har du gjort medicinsk abort? Hur var det för dig?