• Anonym (Dagis)

    Hälsa på dagisfröken

    Min dotter är ledig från sitt dagis i 5 veckor och hon saknar sina fröknar, pratar om dom varje dag. Vi bor ganska nära en av dom, tror ni att det skulle se konstigt ut om vi gick dit och hälsade på? Hon är jättegullig så jag tror inte hon skulle säga nåt, och jag har bara hennes förnamn så jag kan inte ringa före. Det blir ju lite hjälp för att inte tappa kontakten med dagis under sommaren också. Dagis är stängt nu så dit kan vi inte gå.

  • Svar på tråden Hälsa på dagisfröken
  • Anonym (omg)
    Anonym (Dagis) skrev 2014-07-29 18:15:58 följande:

    Vi brukar gå dit på förmiddagarna och vara fram till lunch. Vi har inga barn här där vi bor, så då får min dotter leka och komma in i rutinerna lite igen. Hon är 5 år nu och det har fungerat bra att göra så för henne.


    Din dotter är fem (!) år gammal och behöver INTE skolas in på nytt efter varje semesterledighet.

    Om det är så att din dotter saknar kompisar på sin fritid så är det ditt jobb som förälder att hjälpa henne hitta vänner. Om ni bor lite avsides så krävs det engagemang från din sida. Skjutsa hit och dit, sätta henne i olika fritidsaktiviteter, vara proaktiv med de andra barnens föräldrar i förskolan och sånt.
  • Anonym (omg)
    Anonym (Dagis) skrev 2014-07-29 17:16:12 följande:

    Jag kan tycka att det är en tråkig inställning till sitt jobb att man vill avskärma sig så från det på sin semester. Vi ska inte gå dit och hälsa på för jag vill inte tränga mig på. Trodde att det skulle uppskattas och ses som att min dotter får kontakt med dagis även när hon är ledig. De öppnar nästa vecka igen, då ska vi gå dit och leka varje dag så det inte blir som en chock att börja. Så har vi gjort de andra åren.


    För det första är det hälsosamt att avskärma sig från sitt arbete under semestern. För det andra har du inget att göra med vad folk har för inställning så länge de sköter sitt jobb på ett bra sätt.

    Ps. Och det ingår inte i en förskolepedagogs arbetsuppgifter att ha öppet hus under semestern.
  • kdkkk

    Så uppenbart att TS vill ragga på henne, och använder sin dotter som hjälpmedel. Så sjukt jävla patetiskt.

  • Anonym (Dagis)

    Ragga på dagisfröken? Nej, inte alls. Jag är kvinna och inte intresserad av kvinnor på det sättet.

  • s0me1ne

    Som många andra sagt så otroligt gränslöst, det är hennes fritid du inkräktar på. Hon kanske inte ens är redo att ta emot barn? På semestern är man sig själv och bryr sig inte om att anpassa sig efter att det kan komma barn. Samtidigt, alla gånger jag sagt "jag har saknar er" har jag nog fan ljugit, sånt man säger, precis som när man på föräldrarmöte säger "vad trevligt att ni kom" eller att tröjan på julafton var fin. 

    hade mina elever kommit på besök hade jag låtsas som att jag inte var hemma, gömt mig eller bara gått hemifrån. På min fritid så har jag fritid, precis som alla andra i samhället. Du får nog ta och roa din dotter på egen hand. 

    Annat alternativ är ju att hyra din dagisfröken för en stund, betala hennes lön för att gå ur semestern och börja jobba. Om hon känner för det helt enkelt.

  • modsey

    verkligen inte ok, faktiskt. Hur mycket de säkert än gillar barnen så har de semester så ska den ledigheten respekteras.
    Jag skulle bli oerhört irriterad om jag var fröken/ lärare eller sjuksköterska på ett äldrehem, psykboende etc. och några barn eller patienter plingade på under min ledighet om vi inte kommit överens om det.

  • EnAnonumius
    Anonym (Dagis) skrev 2014-07-29 17:16:12 följande:
    Jag kan tycka att det är en tråkig inställning till sitt jobb att man vill avskärma sig så från det på sin semester. Vi ska inte gå dit och hälsa på för jag vill inte tränga mig på. Trodde att det skulle uppskattas och ses som att min dotter får kontakt med dagis även när hon är ledig. De öppnar nästa vecka igen, då ska vi gå dit och leka varje dag så det inte blir som en chock att börja. Så har vi gjort de andra åren.
    Jag tycker du har en mycket tråkig inställning som inte kan respektera andras ledighet. Även om du sagt att du inte skall hälsad på nu men din inställning till det hela lämna mycket övrigt att önska.

    Varför skall folk behöva ta med sig jobbet på sin semester?
    Fröken kan verkligen älska barnen man jobbar med och längta efter dom.
    Men man vill även kunna lämna jobbet i bland för att ladda om batterierna och tänka på annat även om man älskar sitt jobb.
    Är det verkligen så svårt att förstå detta lilla enkla sak?

    Det är trist att du tar för givet en fröken inte gillar sitt jobb, egentligen, bara för att h*n  EVENTUELLT inte skulle uppskatta besök från sin arbetsplats på sin semester.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Itis

    Nej, gränslöst är ordet. Man hälsar inte på dagisfröknar på samma sätt som man inte går hem oanmäld till andra "affärskontakter" typ tandläkaren, banktjänstemannen etc

  • nozpa

    Men nej, aldrig. Det kan du absolut inte göra. Helt jädra galet.

    Jag som förälder kan tycka att det är svårt att veta hur man ska vara på t ex affären om man träffar på någon av dotterns pedagoger. Nu har det hänt 2 ggr under sommaren och bägge gångerna har dom ropat och vinkat och kommit fram.

    Men jag känner lite att okej, hälsa går bra. Men det är deras semester, deras fritid. Även om dom säkerligen gillar barnen så är dom lediga. Ett hej och eventuellt småprat i 2 minuter är okej. Och då om man råkar på dom på affären, stranden, stan eller dyl.

Svar på tråden Hälsa på dagisfröken