• ölburk2

    Vilka två I-länder skulle ni inte kunna tänka er flytta till?

    Ni behöver inte motivera varför just dom länderna, jag är bara intresserad av att se om det finns nån form av struktur i svaren.

    Vad som är ett I-land finns inget exakt svar på, det beräknas lite olika, men generellt å förenklat gäller, att U-länder är länder som lever av jordbruk, fiske å saknar det mesta av inhemsk industri utöver det det.

    Det betyder alltså, att ett U-land inte nödvändigtvis behöver vara ett land där folk lever i misär..

    Undrar ni vilka länder som är I-länder, så finns inget exakt svar på det, men ni kan utgå från den här sammanställningen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_l%C3%A4nder_efter_Human_Development_Index även om det finns en hel del länder som skulle platsa på listan över I-länder, med utgångspunkt från andra parametrar, så finns ändå de flesta med.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Svar på tråden Vilka två I-länder skulle ni inte kunna tänka er flytta till?
  • Drottningen70
    Gert skrev 2014-07-31 23:01:43 följande:

    Är ditt förakt för USA byggt på fördomar?


    Nej. På att de är hycklare med hybris.
  • Flash Gordon

    Israel - jag flyttar inte till ett land i krig och skulle inte stå ut med det religiösa i landets politik och samhälle.

    Ryssland - lite grand samma sak, de är snabbt på väg utför nu.

  • ölburk2

    Jag behöver många fler svar, så skickar upp tråden.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Rataxes
    Tow2Mater skrev 2014-07-31 22:45:21 följande:
    Förenade Arabemiraten, Qatar.
    Om du tar dig dina mörkblå glasögon, så ser världen klarare / tydligt budskap från miljöpartist...
  • Jeaninne

    Emiraten och Qatar. Som ensamstående, kristen västerländsk kvinna skulle jag få en väldigt awkward ställning där. T.ex. måste man ju ha en manlig förmyndare, och min son är inte gammal nog för den rollen - plus att jag tror att jag skulle bli TOKIG... Och min dotters liv skulle bli väldigt begränsat.

    Ska vi räkna enbart västländerna, så säger jag USA och Österrike. USA för de enorma klassklyftorna, att det inte finns något självklart socialt skyddsnät om något skulle hända - jag menar sådant som socialbidrag och fri sjukvård... Samt dödsstraffet, det är läskigt, men man kunde ju i och för sig välja en stat som inte har det. Och så allt detta extrema: att folk kör bil överallt (jag har inte ens körkort), att så många är extremt feta, att det finns så mycket grov och bisarr brottslighet (vore man rik skulle man i och för sig kunna gömma sig i ett gated community). 

    Österrike för att jag har bott där, och inte trivdes med människorna. Det fanns många underliga människor där. Upplevde en falskhet, en lömskhet, ett rollspelande, en falsk gemytlig mask hos många... Och detta är också något jag hört från andra.

Svar på tråden Vilka två I-länder skulle ni inte kunna tänka er flytta till?