• Kimsan82

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hej

    Jaha så har kallelsen till RMC kommit.. 2 september är  det dags..
    Under sommaren har vi båda lämnat prover men nu känns det helt plötsligt så verkligt!! Tusen tankar snurrar.
    Vi har försökt ca 1,5 år men kört utan skydd i nästan 2 år

    Finns det någon som liksom vi är i startgroparna och vill följas åt genom detta nya och lite skrämmande.

  • Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?
  • Bergamott83

    Grattis Grattis Fröken Fredriksson!

    Angående spolning, där jag bor gör dem det inte alls. Så jag får hoppa direkt på IVF utan spolning. Ska man kräva sånt tycker ni? 

  • Sassa84

    Jag hoppar in här! :)

    Jag och min man har försökt i nästan ett år och jag har väldigt oregelbunden mens med en cykel på 40-50 dagar, som kom igång typ 1,5 år efter min GBP-operation. Innan den hade jag mens kanske max två gånger per år. Det är där min största oro ligger, att jag inte har nån ägglossning. Har varit orolig i måååånga år men inte sökt hjälp pga rädsla för att få reda på att jag inte skulle kunna få barn men nu när vi verkligen vill ha barn så var det bara att söka.

    Vi fyller även 30 i december båda två så vi är ju inte purunga heller.. Jag har lämnat blodprov i början av september och mannen ska få lämna sitt prov nu den 2 oktober, sen får vi se när vi blir kallade till ett besök.

  • Kimsan82

    Välkommen Sassa84

    Hurra jag överlevde kontrast ultraljudet. Tydligen upplevs det oftast lättare av dom som fött barn tidigare och det verkar stämma i mitt fall. Visst kändes det, speciellt när dom sprutade in själva kontrast vätskan men det var helt ok. Nu blöder jag men det var normalt hon kunde även se att jag skulle ha ägglossning de närmaste dagarna. Dock ska msn undvika att ha oskyddat samlag denna månaden eftersom man inte vet hur vätskan påverkar fostret. Nästan skönt att få en månad där fokus inte ligger på en eventuell graviditet.

    Hur mår ni alla?

  • Theryd87
    FrökenFredriksson skrev 2014-09-22 08:06:44 följande:

    JAG ÄR GRAVID!!! Jag kan inte fatta det! Jag är helt skakig och har gråtit till och från i 45 minuter! Nu hoppas jag bara att den lilla vill stanna där inne!!

    Spolning och levaxin gjorde susen i mitt fall. Jag hoppas det går bra för er andra och jag ska hålla mina tummar för er!!


    Åh vad kul! Då hoppas jag att spolning även kan hjälpa i mitt fall =P 
    Lycka till!!!
  • Pusheen

    Grattis FrökenFredriksson!!! Håller tummarna för att allt går bra nu.

    Själv är jag lite nere just nu då min mens också verkar till att strula nu när jag väl fått tid för spolning. Skulle dit torsdag nästa vecka men det verkar som att jag har ägglossning nu istället när min mens borde kommit. Fan med. Fick en ny tid den 9:e, funkar det inte då så får jag vänta ytterligare en cykel :(

  • Så vit

    Vi var ju på ett första samtal i augusti och fick en tid för återbesök i oktober då vi ska få reda på våra provsvar. Läkaren sa redan då (när han kollade på mannens journalutdrag på hans gamla spermaprov) att det kommer att bli ivf. Men så kände vi att varför ska vi vänta på provsvar när vi ändå vet vad det ska bli, så vi ringde och frågade om vi kunde boka ett besök för vidare behandling på samma gång. Det gick tydligen bra, efter att de hade pratat med läkaren, så inte bara ska vi få provsvar i oktober utan nu ska vi också påbörja ett första steg mot behandling! Jag hoppas verkligen att mensen kommer så lägligt denna månaden att vi kan börja med ivf-behandling så fort som möjligt, istället för att behöva vänta en menscykel till! Man får vänta och vänta, men jag är verkligen duktig på att tänka på annat och inte stressa upp mig över det, vilket känns ganska skönt! :)

  • Blåblomman

    Hoppar in här. Jag och min sambo har försökt i 18 månader nu. Blev gravid i maj efter 1 års försök men det slutade tyvärr i ma i v10. Har nu fått tid för utredning om 2 veckor för jag vill kolla om något är fel som vi behöver hjälp med. Är dock glad över vetskapen på att jag kan bli gravid men att det tar sån tid, tar nästan knäcken på en. Speciellt när nära och kära runt omkring en får barn på barn och man får frågan pga vår ålder.. Vi är 36 & 38.

  • Jennni

    Så nu har killen fått lämna spermaprov idag. Så nu blir nästa besök den 22:a för att få reda på lite provresultat och träffa läkaren. Känns bra att allting är på g iaf :) Hur går det för er andra? :)

  • Majamas

    Härligt att höra Jennie! Vi är nästan i fas med varandra. Sambon har lämnat spermaprov å nu har vi tid för möte med gynundersökning och provsvar 20e. Håller tummarna för er å att det går bra :)

  • Pusheen

    Huua, jag ska (äntligen) spola och undersöka min ena och enda äggledare imorgon samtidigt som vi borde få svar på våra tester vi gjort.. Blodprov och mannens spermaprov. Nervöst!

Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?