• Kimsan82

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hej

    Jaha så har kallelsen till RMC kommit.. 2 september är  det dags..
    Under sommaren har vi båda lämnat prover men nu känns det helt plötsligt så verkligt!! Tusen tankar snurrar.
    Vi har försökt ca 1,5 år men kört utan skydd i nästan 2 år

    Finns det någon som liksom vi är i startgroparna och vill följas åt genom detta nya och lite skrämmande.

  • Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?
  • Pusheen

    Skönt att det händer saker och att ni är igång! Vi har som sagt vår första tid på måndag, blandade känslor!

  • Kimsan82

    Så skoj att det händer saker i tråden samt i övrigt för flera av er

    Själv håller jag på att längta ihjäl mig efter den 2 dre, snart bara en vecka kvar!! Känns overkligt på nått sätt.

    Lycka till med provtagningen för er som är på g..

  • Majamas

    Vi har inte fått tid för ett första samtal än utan skulle få det när resultat från spermaprovet kommit. Tiden för spermaprov fick min sambo först 30e september men genom att ta det på annat sjukhus lyckades han få en tid 11e istället. Skönt att det gick att tidigarelägga. Så vi väntar på.

  • Pusheen

    Men oj, ska det behövas väntas på sånt också? Då är man väl snart uppe i ett är till då innan man har fått rätt hjälp. Inte min mening att låta så pessimistisk men man vill ju så gärna få det där plusset! Man har ju redan "väntat" så länge. Ja ja! Det är säkert olika på olika ställen med antar jag.

  • Majamas

    Ja det är säkert olika beroende på var man bor. Vi har varit beredda på att vänta men spermaprovet trodde vi att vi skulle få fort överstökat (hehe;). Lite tjatigt att det tar sån tid när man bara vill sätta igång å komma framåt.

  • Pusheen

    Så har även vi varit på vårt första besök. Jag undersöktes och när mensen kommer så ska jag lämna olika prover. De ska även spola min äggledare. Min sambo ska oxå lämna prover vid två olika omgångar.

    Känns bra att bollen är i rullning!! :)

  • Elin87

    En liten fråga till er som varit nu och fått börja eran utredning (vi har vårt imorgon!!) Men jag tänkte på det med proverna man skall lämna under vissa dagar på menscykeln. Om man inte har regelbunden mens, som jag som aldrig vet när den kommer komma och kan dröja några månader, hur gör man då?

  • Cina01
    Elin87 skrev 2014-08-25 17:00:03 följande:

    En liten fråga till er som varit nu och fått börja eran utredning (vi har vårt imorgon!!) Men jag tänkte på det med proverna man skall lämna under vissa dagar på menscykeln. Om man inte har regelbunden mens, som jag som aldrig vet när den kommer komma och kan dröja några månader, hur gör man då?


    För min del så fick jag remiss på att gå och lämna blodprov, då är det bara för mig att gå iväg till sjukhuset "rätt" dag i menscykeln. De har öppet för provtagning utan att man bokat tid i förväg.
    När det gäller undersökningar som ska bokas i förväg så har det ännu inte varit något problem för mig eftersom jag låg precis rätt i menscykeln när jag var där på första besöket, så då kunde vi även boka in tider för övriga undersökningar. Men jag vet att andra brukar ha mailkontakt med gynekologen jag går hos för att kunna boka in tider efterhand som man vet var i menscykeln man befinner sig. 
    Jag vet inte hur man gör annars faktiskt.
  • Cina01
    FrökenFredriksson skrev 2014-08-23 15:55:41 följande:

    Mensen kom idag så det blir tester mellan måndag och onsdag och sambo har fått tid för sperma prov på onsdag :)


    Då blir det spolning snart för dig också?

    Min sambo lämnade spermaprov igår, och vi fick svaren idag när jag gjorde spolningen. Sambons lycka är total, proverna såg mycket bra ut :) 
    Ja, och så gjorde jag spolningen. Det såg bra ut, en aningens lite trångt, men inte något som borde vara några problem. Så ni blir det till att försöka hemma någon månad till med pergotime, och om vi inte lyckas då så får vi ställa oss i kö för IVF-behandling.
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?