• Anonym (Mamman)

    Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..

    När mina barn var små var jag otrogen mot deras pappa. Jag hade haft en affär under en längre tid och även blivit gravid. Pappan hade inte misstänkt något alls. Det blev en ganska jobbig skilsmässa med mycket bråk.
    Jag hade bestämt mig för att satsa med "den nya" mannen så en dag släppte jag helt enkelt bomben och tog mitt pick och pack och stack iväg ett tag. Vi flyttade snabbt ihop och är fortfarande idag gifta, två gemensamma barn.
    Jag var väldigt hård mot min (ex)man om att han inte skulle berätta för barnen om vad som orsakade vår skilsmässa. Jag ville få dem att ogilla mig. Det var så mycket tumult under denna tid att i nutiden när barnen frågat, har jag sagt att jag blev gravid efter att jag lämnat pappan och att jag och deras styvpappa möttes efter att jag lämnat. Det var ju så mycket som hände då (en nära släktings död också) som gjorde att tiden inte riktigt har en linje vid denna punkt. 
    Däremot. För ca ett år sedan fick då 14 åriga dottern reda på affären och min graviditet varande medan jag fortfarande var gift med exmannen(deras pappa) och han var ovetande om detta.
    Det var en person jag trodde var en kompis, som "råkade" försäga sig. Alla tre på 15, 14 och 12 (nu 16, snart 15 och 13) blev rasande på mig och skrek svordomar. De skrek alla att de inte ville se mig eller deras halvsyskon, eller deras styvpappa. Detta hände för ett år sedan snart och fortfarande vill de inte träffa oss i denna familj! De kommer hit ibland för att de måste, men de säger inget, och om de skulle klämma ur sig något så är det något drygt kränkande mot oss i denna familj. Jag kan räkna på mina händer antalet gånger jag träffat dem sedan denna incident.
    När jag pratar med pappan så gör han inget utan säger att det faktiskt är mitt fel och inget han kan eller tänker hjälpa mig med. Han säger bara att barnen är lyckliga hos honom (han har ingen ny). Jag vet inte riktigt hur man ska göra. Hur gjorde ni som vart i samma sits? Detta har pågått i ett år nu som sagt, och jag tvivlar på att de någonsin kommer att förlåta mig. Kan man tvinga dem hit? (De har alltid haft varannan vecka tills detta, då de totalt vägrade. Dock är det inget jag skrivit under på.) Kan man ta detta till rätten och på något sätt få dem att acceptera att man även som mamma inte kan vara perfekt?

  • Svar på tråden Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..
  • sextiotalist
    Cortsu skrev 2014-09-30 08:59:19 följande:

    Jag var otrogen mot min dotters pappa, innan jag blev gravid med henne visserligen men de va endå fel. Hon är så liten ennu men självklart hon ska veta att jag ha gjort fel! Jag uppfostrar henne till att till mig kan man berätta allt, att lita på mamma till 110%. Därför är jag också ärlig med henne om allt. Inte kommer jag ju säga att jag hade sex med nån annan utan att jag gjorde ett dåligt val som gjorde pappa ledsen (i vårt fall så tog han nog ut sin hämd). Nu har jag en ny kille och vi ska få vårt barn i mars 2015. Han är också helt ärlig med min dotter och de kommer vi va med vår lilla också. Om man vill att ens barn ska lita på en och komma och prata me dej så måste man va ärlig. Enkelt. Sen va man gjort är en lättare sak att smälta om de finns tillit. Har full förståelse varför dina barn e ledsna på dej, men ge dom tid, be om förlåtelse och försök visa att du kan va bättre! Lycka till!


    Att man ska kunna lita på sina föräldrar är inte samma sak som att föräldarna ska berätta allt som sina liv. Nej, din dotter har inte ett smack att göra med att du var otrogen mot hennes pappa, det är en sak mellan honom och dig och har inte ett  med ditt föräldraskap att göra. Att lämna ut sådant är ofta mer än vad barn vill veta om sina föräldrar.

    För sjutton skilj på ärlighet och ärlighet, att berätta allt är inte att vara ärlig, det är hänsynslöst och gränslöst.


  • Vitrysk hockeyhjälte
    sextiotalist skrev 2014-09-30 09:25:14 följande:
    Att man ska kunna lita på sina föräldrar är inte samma sak som att föräldarna ska berätta allt som sina liv. Nej, din dotter har inte ett smack att göra med att du var otrogen mot hennes pappa, det är en sak mellan honom och dig och har inte ett  med ditt föräldraskap att göra. Att lämna ut sådant är ofta mer än vad barn vill veta om sina föräldrar.

    För sjutton skilj på ärlighet och ärlighet, att berätta allt är inte att vara ärlig, det är hänsynslöst och gränslöst.
    Jag menar att det visst har med föräldraskapet att göra. Att sätta sin familjs existens på spel som man gör vid en otrohet är inte att vara en bra förälder.
    Count hotfull pastor, sprungen ur kaos.
  • sextiotalist
    Anonym (Erfarenhet) skrev 2014-09-29 22:51:19 följande:

    Så här är det enligt min erfarenhet.

    Min pappa var otrogen och jag har inget minne av när eller hur jag fick reda på det men det var aldrig något snack om att han hade sex med någon annan utan helt enkelt att han träffat en annan och visst har jag varit sur över det men jag har alltid accepterat det och nöjt mig med det svaret. Och det har aldrig varit en faktor som påverkat vår relation. Mina föräldrar separerade när jag var 6 månader. Jag ser verkligen inte problemet i att på frågan varför separerade ni svara mamma träffade en annan. Man behöver inte utvidga det svaret alls. Det blir inga värderingar och inget sex utan helt kort och gott att den ena fått känslor för en annan.

    Jag kan svära på att det inte är otroheten som är problemet utan lögnerna. När jag var 15 fick jag reda på vår stora familjehemlighet utav en slump efter att jag skällt ut min pappa efter noter kom det fram att jag och min halvbror inte ens var syskon han var då 10 år och visste själv inte om det här. Till saken hör att det varit en heldel underliga situationer genom åren där jag tvingats ljuga om min bror utav min pappa och låtsas att han inte fanns. Att då helt plötsligt 10 år senare få reda på sanningen och att alla andra redan visste utom jag och min bror var fruktansvärt. På ett sätt kan jag förstå varför de valde att hålla det hemligt. Och det var inte saken i sig som gjorde ont det var att man levt i en lögn och hela ens världsbild vändes upp och ner. Jag träffade inte min pappa på mer än 1 år efter detta. Det värsta var att behöva leva med lögnen i 8 år till och lyssna till min bror som grät i telefon för att han inte förstod varför farsan sket i honom.

    Visst är det en helt annan situation men det är som sagt inte själva grejen som gör ont utan lögnerna. Jag tycker pappan gör helt rätt. Han ska finnas för barnen inte stå på mammans sida utan finnas där och stötta och lyssna. Barnen måste få bearbeta det här i deras egen takt och känna att de har en förälder som finns där utan att sätta press på dem att träffa sin mamma. Det måste få komma från barnen själva. Min mamma har aldrig sagt ett ont ord om min pappa hur mycket han en betett sig som en skitstövel. Men hon har inte försvarat honom heller utan funnits där för mig. Bekräftat mina känslor och framför allt lyssnat på mig och fått mig att känna att jag var viktig också! Hon gjorde helt rätt!

    Förövrigt så kan man inte tvinga barn över 12 år att åka till den andra föräldern. Då är man så pass gammal att rätten tar barnets vilja i åtagande. Iaf var det så när jag var i den åldern men det är i för sig 15 år sen men då så lyssnade man på vad barnet ville. Jag har själv valt att inte ha kontakt med mina pappa i perioder under årens lopp. Dock har vi en fungerande relation idag och ses regelbundet.

    Ts, det bästa du kan göra är att svara på dina barns frågor. Du behöver som sagt inte gå in på sex för det. Bekräfta deras känslor och erkänn att du gjort fel och att det var dumt och att du skulle hanterat situationen bättre både innan och efter separationen. Skicka brev, sms och ring regelbundet men ge dem tid. Erbjud att hitta på saker med bara dem utan din man och erat barn till en början. De behöver bygga upp ett nytt förtroende för dig och det kommer ta tid.

    Det har antagligen ingenting med din otrohet att göra utan lögnerna. Och det är svårt att förlåta och gå vidare ifrån.


    Men vad är det för lögner egentligen
    Ts träffade en ny, nej hon gjorde det inte snyggt. Men fortfarande, det är en sak mellan ts och hennes ex.
    Varför skulle barnen veta i detalj vad som har hänt, de vet ju att mamman träffade en ny, hur och var och när är inte intressant.
    Att däremot undanhålla ett barn ens rätta förälder är en lögn, det skulle man framfört på ett bra sätt, utan att blanda in otrohet och vuxenrelationer, för din bror.

    Nu är min erfarenhet att tonåringar vill ofta veta mer om sina föräldrar än vad de kan hantera, de vill att deras föräldrar är helgon och inte "besudlade". De frågar och söker självklart bekräftelse och så får de svaret de inte vill ha.
    Deras mamma/pappa är inga helgon, de har gjort dumma saker, de har sårat andra, de har gjort det värsta man kan göra i en tonårings värld, haft sex med någon annan än deras andra förälder (att föräldrar har sex är illa nog), det är mer än vad en känslig tonåring många gånger kan hantera, deras bild om föräldrarna krakelerar fullständigt.

    Troligen skulle de kunna ta en sådan information bättre när de är vuxna fått mer erfarenhet, eftersom de då lärt sig att världen inte är svartvit.
    Det som de också kan lära sig av föräldrar som hanterar detta sansat, det är att människor kan göra fel, såra andra, men att människor kan släppa det och gå vidare.

    Det sägs att 30% av vuxna i relationer är otrogna, jag är ganska säker på att det är ytterst få av deras barn som vet om det och ska inte veta det heller.

    Man måste som förälder skilja mellan vuxenvärlden och föräldrarrollen.
    Ska väl tillägga att jag aldrig varit otrogen, men min sambo blev utsatt för det, hans mamma blev utsatt för det och aldrig har barnen blivit inblandade.
    Det är först som vuxen min sambo förstod att hans pappa varit otrogen, men han har inga problem med sin relation med sin pappa
  • Cortsu
    sextiotalist skrev 2014-09-30 09:25:14 följande:

    Att man ska kunna lita på sina föräldrar är inte samma sak som att föräldarna ska berätta allt som sina liv. Nej, din dotter har inte ett smack att göra med att du var otrogen mot hennes pappa, det är en sak mellan honom och dig och har inte ett  med ditt föräldraskap att göra. Att lämna ut sådant är ofta mer än vad barn vill veta om sina föräldrar.

    För sjutton skilj på ärlighet och ärlighet, att berätta allt är inte att vara ärlig, det är hänsynslöst och gränslöst.


    Det är din åsikt:) varför så aggressiv? Men de e ju bra att du känner min dotter så bra och kan berätta för mej hur jag ska uppfostra henne:) dessutom om han sen säger de åt henne så framstår jag som oärlig och det leder till att hon kanske inte litar på mej. Skrev även att jag skulle säga att jag gjort fel och att pappa blev ledsen! Läs lilla vännen ordentligt!

    De jag fick ut av din oförskämda kommentar är att du är hänsynslös som skriver på ett sånt sätt till andra människor.
  • padelin2

    Det är som det är och det som har hänt har hänt. Detta kan leda till att relationen för alltid blir lidande. Det är svår som barn att hantera ett sådant svek och det tar man med sig in i vuxenlivet. Det är barnen som i slutänden kommer att lida för att de får en dålig relation med sin mamma. Tycker att pappan borde inse detta. Barnen borde få stöd att tillsammans med sina föräldrar bearbeta detta svek så att alla kan komma igenom krisen med bibehållen familjerelation.
    Sorgligt!

  • sextiotalist
    Vitrysk hockeyhjälte skrev 2014-09-30 09:28:00 följande:
    Jag menar att det visst har med föräldraskapet att göra. Att sätta sin familjs existens på spel som man gör vid en otrohet är inte att vara en bra förälder.
    Man kan vara en bra förälder och ändå vara en urusel partner. Att vara otrogen är ett sätt att sätta sitt förhållande på spel, men egentligen så är orsaken till en separation ointressant för barnet, för föräldrarna separerar och till 100% orsaker som inget barn kan relatera till
    Det finns ju de som avskyr sin förälder bara för att de vill separera.

  • Moolie

    Men OJ va lätt alla tror att detta är. "Man pratar inte med sina barn om detta" nej, det har de inte gjort heller. Att pappan ska TVINGA barnen umgås med mamma är helt åt helvete det med. Och att mamma "får ligga efter hur hon bäddar"? Skojar ni??

    Jag tycker att ni som ursprunglig familj ska ta och sätta er ner och prata igenom detta! Kanske med en beteendeterapeut närvarande. Finns många som är specialiserade på familjeproblem. Jag tror säkert att ni hade kunnat lösa detta själva. Men eftersom det är tre tonåringar inblandade måste där nästan finnas en utomstående som ställer frågor till dem också, vad de tänker när de agerar som de gör och om de tycker att mamma skulle göra likadant mot dem. Vad en förälder är osv.

  • sextiotalist
    Moolie skrev 2014-09-30 10:47:44 följande:

    Men OJ va lätt alla tror att detta är. "Man pratar inte med sina barn om detta" nej, det har de inte gjort heller. Att pappan ska TVINGA barnen umgås med mamma är helt åt helvete det med. Och att mamma "får ligga efter hur hon bäddar"? Skojar ni??

    Jag tycker att ni som ursprunglig familj ska ta och sätta er ner och prata igenom detta! Kanske med en beteendeterapeut närvarande. Finns många som är specialiserade på familjeproblem. Jag tror säkert att ni hade kunnat lösa detta själva. Men eftersom det är tre tonåringar inblandade måste där nästan finnas en utomstående som ställer frågor till dem också, vad de tänker när de agerar som de gör och om de tycker att mamma skulle göra likadant mot dem. Vad en förälder är osv.


    Håller med fullständigt, men pappan verkar vara nöjd med situationen som uppstått, så jag undrar om ts får med honom på banan.

  • Anonym (Meh)

    Flera verkar läsa in saker som inte står i trådstarten eller som framkommit senare.

    Att folk är otrogna händer, även bland föräldrar och att det kan leda till att förhållandet upphör är inte heller helt okänt. Jag håller med om att barnen inte behöver veta alla detaljer, men TS har ju gjort något helt annat;

    "Man behöver inte säga allt, men allt man säger ska vara sant" är en bra regel att leva efter.

    TS har ljugit för sina barn. Länge. Pappan har inte avslöjat lögnen för barnen, enligt TS har det framkommit från annat håll. Pappan har gjort precis rätt.

    Nu när barnen vet så vill mamman ha pappans hjälp, lite oklart med vad. Att tvinga barnen till mamman? Att fortsätta lögnen och tvingas ljuga själv? Ingenting har framkommit som säger att pappan snackar skit om mamman. 

    Allt som framgår är att barnen är arga på mamman, och det beror förmodligen på att hon ljugit för dem. Att hon lämnat deras far är väl ändå uppenbart för dem och det har de inte varit arga över. Ilskan och den avslöjade lögnen är de händelser som inträffat i närtid och det är rimligt att anta att de hänger ihop.

  • Anonym (Nejdu!)

    "Jag var väldigt hård mot min (ex)man om att han inte skulle berätta för barnen om vad som orsakade vår skilsmässa." - "Det var en person jag trodde var en kompis, som "råkade" försäga sig." -  Enough said.

    TS har tvingat sin omgivning att ljuga åt henne, för att hon skulle framstå som "oskyldig" - DET är värre än otroheten, DET är värre än att "splittra familjen"

    Man ska aldrig behöva stanna i ett förhållande om man inte är lycklig, men hon ljög för sin partner och förväntar sig sedan att restan av världen ska ljuga för att skydda henne.

    DET är lågt, vidrigt, patetiskt och fult.

    Stå för fan för vad du gör. Och ja - oavsett kön!

Svar på tråden Mina barn hatar mig för att jag var otrogen..