Inlägg från: Söpöliini |Visa alla inlägg
  • Söpöliini

    Någon annan från Finland som är gravid i första trimestern?

    Jag är gravid i vecka 7+4 och bor i Finland. Väntar andra barnet. Var i Finland bor du?

  • Söpöliini

    Jag bor i Helsingfors. :) Jag har hittills haft en väldigt lätt graviditet, inga blödningar och inget illamående. Hann redan bli rädd att graviditeten avstannat så jag gjorde ett till graviditetstest och fick en mycket starkt +.

    Skönt för dig att ha fått göra vul, jag längtar efter att få gå på första ultraljudet. När ska du på inskrivningssamtalet? Jag fick tid 10.11.

  • Söpöliini

    Jag är 25 år, studerar för tillfället på yrkeshögskola. Vi har inte berättat ännu för nån egentligen, förutom två studiekompisar som fick veta genast. Jag vill vänta till första ultra innan jag berättar åt familjen.
    Hur ha ni gjort?

  • Söpöliini

    Åt de jag berättat tidigt har jag talat om risken för missfall och att man får hålla tummarna. Visserligen har jag aldrig fått missfall men jag tänker att då blir det ingen chock om det händer.

    Jag studerar till socionom, första året. Funderar om jag ska hålla mellanår, studera samtidigt direkt från hösten eller börja på våren.

    Men har bestämt att jag väntar till vecka 12 eller åtminstone ultraljudet innan jag börjar diskutera ordentligt. Mycket som är öppet.

  • Söpöliini

    Nästan hela min släkt har flera barn och ganska tätt, så jag gissar på bra "bli gravid-" gener. Förra gången blev jag gravid oplanerat efter lite slarv men den här gången valde vi att skaffa ett barn till.

    Jag ska på inskrivning om en vecka, ser inte jättemycket fram emot det. Vår rådgivningstant är lite gnällig. Hon är snäll och så, men gnäller lite för lätt. Jag var jättehungrig de första veckorna och gick upp en del i vikt, hon kommer så att gnälla om det.
    Har du varit på inskrivning ännu?

  • Söpöliini

    Jag gick upp ca 10kg förra gången, men nu har jag redan gått upp 5kg på några veckor. :(
    Jag hoppas nästan att jag skulle bli illamående och inte vara hungrig några veckor men det ser inte värst lovande ut.

  • Söpöliini

    Då har vi haft tvärtom då, för jag börjar nu vara mer äcklad av mat. Som om jag skulle vara proppmätt trots att jag inte ätit. Men det tycks inte hindra mig från att äta för mycket ändå.

  • Söpöliini

    Ganska bra, dottern ha varit sjuk hela veckan så har grym sömnbrist. Annars rullar det på, känner mig inte alls gravid för det mesta.

  • Söpöliini

    Nu har jag också varit på inskrivningen, gick bättre än förväntat. Hon gnällde inte på min vikt utan mer på att alla dataprogram var nya.
    Ska du också ta blodprov i vecka 10? Tur att man varken har nål eller blodskräck, måste bara fixa tid för det. Har så mycket skola nu.

    Jag hoppas att tiden för första ultraljudet kommer snabbt, jag är sååå otålig och dessutom vill jag kunna boka in det i både min och min mans kalender.

    Nytt var också läkarbesöket redan i vecka 15, tyckte det var mycket mycket senare sist, vet du vad de ska göra då?

  • Söpöliini

    Vi har haft en trevlig helg med Sverigekryssning, men idag när jag sprang på toa så kom det blod på pappret.
    Ringde 10023 och det enda hon kunde säga var "keskenmeno" gör ingenting utan du ska bara vänta. Jag fick själv fråga vad det kunde betyda om det aldrig började blöda ordentligt. Fick svar, gör ett graviditetstest om några dagar, får du + är du gravid.

    Usch jag vill inte bara vänta, duscha och tvättade bort blodet och det rann inte till mer men det kan ju börja när som helst igen. Dessutom så fick jag genast mensliknande smärtor, bara för att hon sa att det hör till.

    Så jag väntar och väntar, 9+5 idag och ul är först 5.12, alltså 13+2, känns som en evighet.

    Hur går det för er?

Svar på tråden Någon annan från Finland som är gravid i första trimestern?