• eescala

    kan jag verkligen va gravid?

    Hej!

    Tänkte försöka göra de har så kort som möjligt. 2011 gjorde jag abort då jag fortfarande pluggade och inte ville ha barn. Gjorde en väldigt sen abort som resulterade i att när jag va hos gynekologenen tid senare för att se så allt va ok visade sig att min kropp hade tagit sor skada av aborten och mina chanser för att bli gravid igen var obefintliga. De beskedet tog väldigt hårt på mitt psyke och jag blev deprimerad. Med rådfrågning hos min gynekolog så började jag äta cerazet i oktober de året.

    Jag gjorde ett uppehåll när de tog slut med min dåvarandepojkvän och började sedan äta dem igen i februari detta året men när de tog slut valde jag att sluta äta p-piller ett tag för min kropp tyckte ej om de. Hade konstant mensvärk och huvudvärk så mycket därför jag slutade. Jag slutade med pillerna i september och fick min mens första veckan i oktober.

    Någon dag efter att mensen var över var jag på en fest där jag stötte ihop med mitt ex och de ena lädde till de andra och vi hade sex (ingen av os var berusade eller fulla). Jag vet ju att mina chanser att bli gravid är obefintliga (därför vi gjorde slut) så jag tänkte inte mer ingående på den. Nu helgen som varit borde min mens ha kommit men ingenting har hänt utom att jag har värk i magen obalans i min sömn och ömmande bröst. Köpte rsuf graviditetstest och är osäker på svaret för enligt beskrivningen så skulle de va positivt (se bild nedan) men jag är skeptisk. Kan jag verkligen bära på ett mirakel barn? Är de ens möjligt med tanke på att mina chanser är så små samt att jag precis slutat med p-piller?

  • Svar på tråden kan jag verkligen va gravid?
  • cme86

    Vilken underbar text :) vad roligt. grattis! du får uppdatera oss :)

  • eescala

    Jag ska till mvc i morgon bitti för att se hur allt är men de känns fortfarande overkligt för mig. Jag har valt att inte berätta för fadern förrän jag själv har sätt mirakelbarnet på ultraljud. Men efter det skall jag självklart betätta för honom att vi väntar barn :)

  • Liten till

    Gjorde ni alltså slut för att han vill ha varn och du inte kunde få några? Och nu är du gravid? hoppas ni hittar tillbaka till varandra då. Lycka till!!

  • eescala

    De va jag som gjorde slut med honom. Han ville förlova sig och mena på att vi kunde ju adoptera i framtiden. Så han va redo att dela sitt liv med mig fast jag inte skulle kunna få barn med honom. Jag kände skuld och gjorde därför slut för jag tyckte han förtjäna en tjej som kunde ge honom precis allt.

    Därför känns de lite vemodigt att berätta för honom. Vi är ju fortfarande vänner och så men vi gled isär lite när jag gjorde slut.

  • LFru

    Oj, vad livet kan ta olika vändningar när man minst anar det! Hoppas att allt löser sig för dig på bästa sätt!!

  • eescala

    Tänkte göra en liten uppdatering till er som följer tråden. Är lite dålig på de men har inte varit så mycket att berätta.

    Idag 13/11 var jag på ultraljud och skulle få se mitt lilla pyre för första gången. La mig på britsen och hon börja leta. Först så hitta hon inget sen när hon leta vidare så hittade hon och stannade på en liten pickande prik som hon sedan konstatera är mitt pyres hjärta. Oj va fort de pickade :). Dekändes väldigt skönt att se och hon mätte pyret till 15cm (räknat livmodern rakt över) Hon letade vidare och antydde att där kunde vara ett foster till men honom kunde inte faställa de. Hon skrev ut en blid till mig som jag nu har ramat in och ska visa barnet far.

    Mitt nästa ultraljud är den 11/12 och jag längtar så till att få se mitt lila pyre i rörelse igen. Hon räkna på de och när jag kommer tillbakatillbaka den 11 borde jag vara i ca v13 men hon är inte säker så de återstår att se hur stort mitt lila pyre är samt när de kommer.

    Längtar efter att få se mitt pyre och framförallt att få klä pyret i alla kläder jag köpt. Har nu lyckata flylla två byrålodor med bebis kläder samt köpt en komplett spjälsäng från Ikea ska bara måla om den sen är den perfekt. Köpte den från blocket för 150 kr :) i veckan blir de barnvagns jakt förmodligen även denna på blocket men vad gör de? Bättre att återanvända något annant än att köpa nytt. Kommer dock bli en ny bilbarnstol :)

    De va allt jag hade för nu och tack ni som följer de känns skönt. :)

  • eescala

    Hej.

    Idag tänkte jag ställa en fråga till er om de är någon mer aom har råkat ut för samma sak som jag gjorde idag. I morse var jag på inskriv på mvc och då ska man ju lämna kontakt uppgifter (både till barnet mor och far) lämna blodprov samt längd och vikt. Inga konstigheter med de.

    När jag lämnade barnmorskan mina kontakt uppgifter så är de första hon säger "varför har du inte fyllt i den helt?" Vad jag svara henne att jag har fyllt i de som är viktigt. Hon svara mig att utan faderns kontakt uppgifter kan hon inte hjälpa mig. Jag sa som de va att jag inte i nuläget har pratat med fadern men han ska få veta men som de är nu har jag helt vårdnad och allt sådant.

    När jag förklara för henne att hon inte kan neka mig vård för att jag inte vill ange fadern utan att ha pratat med honom eller att han har fått va med och bestämma de så gick hon över till blodprov, längd och vikt. Och när hon har skrivit ner allt och är klar så tittar hon på mog och säger "är du medveten om ätt du är överviktig?" Här blir jag förbannad. Jag är 170 lång väger 87kg och är smal som en sticka. Förklara för henne atr jag har hållt på med mma hela mitt liv så jag är inte fet de är musklerna (muskler väger ca 3x vad fett gör) hon vägra och tror mig. Jag tappar humöret och säger rakt ut till henne att jag känner mig kränt och ovälkomna och önaka byta barnmoraka med de samma för jag tänker inte låta henne behandla mig så här illa.

    Jafg

Svar på tråden kan jag verkligen va gravid?