• En blå giraff

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt era barn, och vilken ålder är det på barnen? Vilken summa ungefär får barnen julklappar för totalt? Vad ska barnen få i år?

    Vi har en 3-åring och en 7-åring och de kommer totalt att få för ca 1500-2000 var om man räknar in även släktens presenter. Jag tycker det är svårt med vettiga julklappar för jag vill inte bara köpa för köpandets skull!

    3-åringen kommer att få en del polislego för ca 500 kr. Sen har jag köpt pyjamas och lite annat praktiskt. Av släkten tänkte jag föreslå om de vill köpa ett lasersvärd för det har han önskat. Det är ju dock inte så dyrt. Åt 7-åringen blir det Minecraft-lego men sen vet jag inte faktiskt. Han har en liten surfplatta redan som han fick när han fyllde år. 

  • Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.
  • LiaSthlm

    Jag har köpt för ca 1000 kronor för barn tidigare men i år känner jag att det inte räcker. De stora önskar sig saker som kostar mer och vill gärna att de får en större sak. Funderar på videokamera till mellan tjejen (11 år)och prenumeration på glossybox till äldsta (14 år)

    Sen köper jag från släkten också så kan därifrån köpa lite småsaker som kläder, smink och leksaker.

    Till min 7 åring ska jag köpa spel, cd-skiva, dvd film, pyssel och någon leksak.

  • Anonym (Lyx i år.)
    Påven Johanna skrev 2014-11-12 13:00:51 följande:
    Jag luftade min åsikt. 
    Ja du lufta på. Haha
  • Anonym (1500 typ)

    Har en 7-åring, 5-åring och nyfödd.

    Till 7 och 5 åringarna kommer vi lägga runt 1500 kronor på julklappar. Minstingen får väl någon babyleksak.

    Sjuåringen kommer att få en mobiltelefon. Rainbow loom är också en sak vi tänkte köpa (man tillverkar gummisnoddsarmband med dem). En necessär som vi fyllt med roligt schampo, tandborste osv. Sen något till antar jag.

    Femåringen älskar lego så det kommer han få. Han säger att han önskar sig en dator. Men det kommer han inte få (har en läsplatta som han fick förra julen). Han kommer nog även få nya skridskor och hjälm.

    En sak som varit väldigt uppskattat av både sjuåringen och femåringen var när de förra året fick varsin skattkista. Finns på leksaksaffären i kartong typ, i olika färger. Dessa hade vi fyllt med lite olika småsaker. De har båda två haft dessa för sina "hemliga saker". De har även en speciell hylla i rummet för dessa. Trodde inte att det skulle vara så uppskattat som det var. Idag har de öppnat och stängt dem så de blivit trasiga så funderar på att köpa nya i år.

    Vi har inte riktigt börjat med inköpen än :) 

  • nozpa

    Har 3 barn. (3 år, 20 månader, och 3 veckor) Dom 2 äldsta får nog för mellan 1000 och 2000 var. Sedan blir det något gemensamt också.
    Blir inte en massa småsaker, blir kanske 10 julklappar var max av oss föräldrar. Orkar inte ha ett hav som vi haft innan. Dom tröttnar på öppnandet.

    Gemensamt får dom spis/kök + nya grejer till det, t ex grytor, kökshanddukar, bakgrejer (vissa saker får dom innan i paketkalendrarna) 

    3 åringen får barbie + tillbehör, dockkläder, prinsessklänning + tillbehör, bok, cd-skiva, Dora dvd och ev en snowracer. Beror på hur (om) snön kommer. Sedan blir det väl något mer, får se vad bara.

    20 månaders får ....Ingen aning ännu. Hon är svår.

    Lillplutt får någon grej från playsam, det har dom andra fått sin första jul. Ev någon liten leksak/bok. Men det blir inte så mycket i just julklapp till honom i år. Mest minnesgrej, samt att storasystrarna vill såklart ge julklapp till lillebror. :)

    Sedan har dom en mormor som kommer lägga alldeles för mycket tid på shopping till dom. En morfar som fyller på sparkontot, farmor som älskar att handla onödiga småsaker (säkert 10-20 paket/barn), farfar som också fyller på sparkontot. Kusiner som ger, grannen köper, faddrarna köper, + någon kompis som ger dom också.

    Det kommer bli föööör mycket. Som alltid. Men, men. :)

  • fru noren

    Det slår mig när jag läser era inlägg hur oerhört bortskämd jag måste varit som liten, då jag fick betydligt fler och dyrare julklappar. :P

    Till mannens syskonbarn (11 till 3 år) har jag köpt ett totoro pussel, ett lego set och en barbieliknande docka. Gick på 1200:- (pusslet vart dyrt!)

  • nozpa
    En blå giraff skrev 2014-11-12 10:23:47 följande:

    Geomag och plus-plus verkar ju jättekul! Tack för det tipset =)


    Plus plus är riktigt poppis här också. Vi har dom stora, tipsar om att köpa dom mindre.

  • Utbrytarkonst

    Glömde att skriva att till mitt barns kusin som är fyra år och älskar att klä ut sig har vi tänkt att köpa en stor kista och fylla med olika utklädningskläder, tror det blir en succé. Tips till de som har barn som gillar att klä ut sig!

  • Tow2Mater

    6åring:

    Spelet Minecraft till det Xbox han redan fått som tidig julklapp. (Sköt mig själv lite i foten genom att ge det så tidigt, men det var i hela familjens intresse.)

    En ny ryggsäck med favoritmotiv.

    Ett par sköna tofflor till sommarstugan i vinter.

    Några böcker, nån DVD.

    Ett set för att göra jättesåpbubblor.

    Fler pilar till pilbågen.

    Ska bli några fler iallafall, annars ser det så tomt ut under granen.... kostnad blir vad det blir, han får dock inte en egen dator (som han vill) då ha fick Xbox och har surfplatta....

  • FruFog

    Vi har aldrig någon fast summa utan köper det barnen behöver/önskar sig. Inte så att barnen får för lika mycket pengar alltid bara för att det ska vara rättvist. Vissa skulle säkert anse att våra barn är galet bortskämda med saker på jul.

    14-åringen behöver nya slalompjäxor så det får hon, gissar att de kostar kring 2000kr. Ev kanske det blir en tv till henne och sen brukar det bli lite småsaker som hudkrämer/smink, underkläder/kläder.

    11-åringen önskar sig mest tv-spel och spel till datorn, nån onlineprenumeration han tjatat om. Tror dock det blir nya slalomskidor och pjäxor till honom och ett spel. Givetvis får även han nå småsaker som syrran.

    19-månaders tjejen ska få en dockvagn och pussel.

  • Anonym (E.B)

    Jag har tre barn. 8, 14 och 15 år. Det blir oftast julklappar för 5000kr var för de stora och kanske 3000-4000kr för den lilla.

    Det kan vara datordelar (typ grafikkort, hårddisk osv), datortillbehör, spel, kläder, presentkort, böcker, upplevelser, för tonåringarna.

    Leksaker, kläder, upplevelser, hästgrejer osv för den lilla.

    Sen har vi även några syskonbarn som får julklappar, men då oftast något för ca 200kr/barn. Sen föräldrar, mor/farföräldrar... 

Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.