• En blå giraff

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt era barn, och vilken ålder är det på barnen? Vilken summa ungefär får barnen julklappar för totalt? Vad ska barnen få i år?

    Vi har en 3-åring och en 7-åring och de kommer totalt att få för ca 1500-2000 var om man räknar in även släktens presenter. Jag tycker det är svårt med vettiga julklappar för jag vill inte bara köpa för köpandets skull!

    3-åringen kommer att få en del polislego för ca 500 kr. Sen har jag köpt pyjamas och lite annat praktiskt. Av släkten tänkte jag föreslå om de vill köpa ett lasersvärd för det har han önskat. Det är ju dock inte så dyrt. Åt 7-åringen blir det Minecraft-lego men sen vet jag inte faktiskt. Han har en liten surfplatta redan som han fick när han fyllde år. 

  • Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.
  • litentös

    Under tidigare jular så har jag haft ganska lite pengar, så då kunde det bli klappar för max 300:- till min dotter, ibland mindre. Men då gällde det och vara kreativ. Tack och lov så var hon då så pass liten att hon bara älskade att öppna paket (köpte ett år ett tåg och slog in varje vagn).

    Nu är hon 7 år och önskar sig lite mer. Tack och lov så har jag helt andra förutsättningar i år, och kan köpa mer av det hon önskar sig, men jag är fortfarande av den åsikten att det inte behöver vara massa dyra saker. Men hon lär väl kanske få saker för 1000-1500 i år. Hon önskar sig lite sportsaker och bilsaker så det lär hon få. En Monster High-docka. Lite "Frozen"-saker. Pysselsaker och troligtvis något i utklädningsväg eftersom hon älskar det.

  • Lavish

    Planerar att lägga ca 700-1000 kronor, men då brukar nästan hälften av det gå till en ny lite dyrare uppsättning kläder. Det blir ett paket, sen köper jag någon större leksak och kanske ett par mindre. 

    Så gör jag dock mest för att vår son hittills är enda barnbarnet på alla sidor i släkten, och flera av de närmaste släktingarna är ganska välbeställda och älskar verkligen att shoppa till ungen. Han blir kort sagt dränkt i julklappar, egentligen borde jag inte köpa någonting för att han blir så bortskämd, men jag älskar också att köpa saker till honom. 

    Svårt att sätta prislapp på vad andra köper till honom. Antagligen för mer än jag vill veta eftersom de som har det bättre ställt också satsar på ganska dyra kvalitetsgrejer, kanske fick han julklappar för 5000 förra året när han var 2,5? Skäms

  • alla har olika åsikter

    Har beställt sällskapsspel till vår son på 3 år för 500:-, sen ska vi köpa lite bilar som vanligt då han älskar bilar och några filmer. Just nu står det annars ganska still i hjärnan på leksaksfronten då han fick så mycket förra månaden när han fyllde år.

  • TheldaZelda

    Vår 3 åring kommer få julklappar från oss för ungefär 6-800 kr. Har redan köp ett pussel, så det kommer nog bli någon bok och någon leksak. Kanske lite kläder också.

    Jag har föreslagit Brio tågbana till släkt, då de kan köpa lite olika delar var så blir det tillsammans rätt mycket.

    Tycker 800 kr är mycket pengar, det räcker för en 3 åring i alla fall :) 

  • VIDE MI

    Vi har köpt ett duplo med en traktor till 2 åringen. Jag fattar inte denna extrema hysterin att man ska köpa svindyra saker till barnen. Maken får köpa vad han vill till de äldre, blor säkert för en 500 var.

  • Anonym (nissa)

    Vi har 5 barn från bebis upp till 11 år. När de börjar komma upp i skolålder så kan de få för 1000 var men innan dess för runt 500 av oss. Sen får de för ca 300 var av mina föräldrar, 300 av min syster, 500 av farmor och farfar och kanske 150 av farbror. Så vad blir det? i genomsnitt kanske 2000/barn! Helt sinnessjuk mycket! Det spenderas alltså näst 10000 i julklappspengar på bara våra barn! Och då blir det en jäkla massa grejer eftersom vi alla mest köper begagnat.

  • Daphnia

    Vi har en liten bebis och en 10-åring. Bebisen får någon liten leksak för ett par hundringar och lite kläder. Storebror brukar få för ett par tusen. Beror på vad vi tycker passar just då. Förra året fick han en stereo/ljudanläggning (Bose) som maken köpte begagnad. Till den fick han av farmor en läsplatta så att han fick tillgång till all vår musik och kan strömma sen till hans ljudsystem via vårt trådlösa närverk. Av farfar fick han en årsprenumeration på Kalle Anka. Av mormor och morfar ett legobygge och kläder och av kusinerna legobyggen.

    I år vet vi inte riktigt. Kalle Anka-prenumeration blir det i alla fall och lite böcker. Maken funderar på en TV till sonen. Får se hur det blir. Han har önskat sig kläder. :)

  • Tow2Mater
    alexs mamma skrev 2014-11-13 19:23:21 följande:

    vi vill inte att våra barn ska överösas med grejer som de inte önskar sig och som bara blir liggande,


    Håller till viss del med dig om detta, man koper ju inte gärna en massa som barnen inte onskat sig; men samtidigt vill man ju vidga deras vyer, och ett sätt är ju just att kopa dem vissa saker man tror de kan tycka om. Man kan ju inte så lätt bli intresserad av nåt man aldrig provat, eller vet vad det är. Barn lär genom lek. Upplevelser är ju bra, men det ena behover ju inte utesluta det andra. Jag fick ganska mycket saker som barn, och jag tror de meccano, kemilådor, experimetlådor, skateboards, mm jag fick bidrog till mitt val av både utbildningar och senare karriär. (Tack o lov var inte smink o smycken etc en stor del av mina julklappar, he he).
  • Axo

    Herrejösses vad pengar folk lägger på julklappar!

    Vi har en 4 åring och en 5 månaders. Den stora får tre grejer, Lego och några maskiner, kanske kostar runt 1000 kr. Den lilla får två aktivitetsleksaker för under 500 kr.

    I år har vi dessutom tagit beslutet i min familj att inte köpa till syskonbarnen. Mormor och morfar köper paket, men det blir bara 1-2/ barn.

    På min mans sida köper vi till alla syskonbarn och där har jag köpt gossedjur till de två minsta och de tre största tar jag med mig till Leos lekland. Till dem blir det kanske alltsomallt runt 1000 kr.

  • Anonym (D)

    Har fyra barn från 16-3. De får alla för runt 2000-3000 var.

Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.