• En blå giraff

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.

    Hur mycket lägger ni på julklappar åt era barn, och vilken ålder är det på barnen? Vilken summa ungefär får barnen julklappar för totalt? Vad ska barnen få i år?

    Vi har en 3-åring och en 7-åring och de kommer totalt att få för ca 1500-2000 var om man räknar in även släktens presenter. Jag tycker det är svårt med vettiga julklappar för jag vill inte bara köpa för köpandets skull!

    3-åringen kommer att få en del polislego för ca 500 kr. Sen har jag köpt pyjamas och lite annat praktiskt. Av släkten tänkte jag föreslå om de vill köpa ett lasersvärd för det har han önskat. Det är ju dock inte så dyrt. Åt 7-åringen blir det Minecraft-lego men sen vet jag inte faktiskt. Han har en liten surfplatta redan som han fick när han fyllde år. 

  • Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.
  • nozpa
    Anonym (bortskämd) skrev 2014-11-13 13:46:19 följande:

    Mina föräldrar slösade säkert över 5000kr på mig varje jul som barn. Fick ny mobil, dyra hästgrejer, märkekläder osv.

    Jag själv kanske köper till barnen för 2000-3000kr beroende på vad de vill ha. Tycker inte man behöver skämma bort dom föör mycket som jag vart.


    Tycker att det beror på ålder på barnet också. En 2 åring är ju inte lika dyr som en 14 åring. Oftast (har gjort det själv) så är ju anledningen till att man köper julklappar till en liten bebis för flera tusen att man själv tycker att det är mysigt.
    Och det är ju helt okej såklart.
  • Anonym (julen)

    Mina barn är 18 och 22 år de får 1000 kr var och det är allt. När de var mindre så fick de för ca 500 kr var. Fattar inte hur ni klarar att ge så dyra prylar? Antar att ni sparat länge? Och är det verkligen nyttigt för barnen att få så mycket dyra prylar? 

    För mig har själva upplevelsen blivit viktigare än julklapparna. Myset runt omkring, maten och samvaron.Sedan kommer ju nyårsafton och en massa pengar ska brännas igen.

    Kanske ska tillägga att jag var ensamstående under deras uppväxt och nu har jag arbetat halvtid i 8 år p.g.a sjukdom.

  • Batmamba

    3-åringen köper vi nog för typ 400-500 kr till. Kanske delar till träjärnvägen. Jag ska nog göra lite utKlädningskläder också, av sånt jag har hemma. Bebisen får nog inget eller ngt litet symboliskt.

  • Loriyana

    Dottern brukar få det hon vill ha. Ibland är det dyrare och ibland billigare, men aldrig över 1000 kr. I år kommer hon få Lego för 799 kr, så det blev rätt dyrt. I födelsedagspresent kommer hon få en "Brave" docka som kostade 100 kr.

  • Lattjo

    Min 10-åriga kille ska få:

    DVD-boxen Sveriges Historia.
    Böcker om stormaktstiden och romarriket.
    En handduk
    Presentkort på spelaffären så han har en startplåt till ett PS3 han så gärna vill spara till.
    Och sen kanske något brädspel.

    Min 5-åriga tjej ska få:

    Filmen Frost
    En handduk
    En stor gosedjurselefant
    Mer elefantgrejer (ungen är tokig i elefanter och jobbar hårt på sin samling)
    Dockkläder

    Jag försöker att köpa sånt som dom verkligen är intresserde av. Sonen är galen i historia och det enda han önskar sig är egentligen historieböcker om just romarriket och stormaktstiden. Till dottern försöker jag hitta så roliga och finurliga elefantsaker som möjligt. Det går alltid hem :)

    Jag har som regel att INTE köpa några data- eller tvspel.

  • Elin 834

    8 åringen önskar sig spionsaker, minecraftlego, (son)
    Dottern på 6 nästan 7 önskar sig att hon och jag åker till Stockholm och bor på hotell och shoppar :) och presentkort.
    Dotter som fyller 4 år i december önskar sig frost saker men det ska hon få i present så julklapp vet jag inte.
    Vi köper det vi tycker passar det behöver inte vara precis lika mellan barnen utan de får det som de önskar sig.

  • molly1989

    Min pojke som är ett år får för 1500-2000 av oss. Sen får han från mina syskon, kanske 1000 kronor till. Sen lär han få mindre grejer av andra släktingar och vänner.

  • jenny99

    Jag och min man är oense om julklappar.Jag är trött på denna hysteri och köpa mängder,jag vill gärna köpa det som de önskar mest oavsett pris,tex lite pyssel,smink och ev budget iPad.Bara detta tycker min man är lite och vill köpa minst 4 var till.Men de får av farmor oxå 5-10 st,totalt blir det mängder.Förra julen hade min 7 åring 25 julklappar,kanske 30,alldeles för mycket.

  • alexs mamma

    Vi har två grabbar på 9 och 6 år. De har i princip aldrig önskat sig leksaker. har inte varit intresserdeav en massa greje som tillslut bara ligger och skräpar på rummen. Det de önskar sig är förbrukningsgrejer som tex pärlor och pysselböcker, pennor av olika slag, lera och böcker. Nu när de är äldre är det teknikprylar för hela slanten som gäller. Men vi tycker inte det är rimligt att barn i den åldern ska få dyrgripar som mobiltelefoner, datorer eller ipads för tusentals kronor. jag har inga egna sånna dyra saker,varför ska då min 6 åring ha en egen ipad?och om han får en sådan nu när han är 6 vad förväntas han få när han är 15?
    Vi pratar mycket om sakers värde med våra barn. vi pratar om vas om är viktigt för oss här i livet och hela familjen kommer alltid fram till att det viktigaste är att ha roligt och göra skoj saker tillsammans hela familjen. så våra barn får ofta en peng så de kan spara ihop till de prylar de önskar sig. Det tog vår 9 åring nästan två år att spara ihop till en ipad då to han alla sina födelsedagspengar och så gjorde han olika jobb som att gå ut med farmors hund, klippa gräset osv för att tjäna extra hela sommaren...

    Så nu i jul är det olika uppleveser som står på önskelistan. Grabbarn önskar sig bla. bio-checkar  (de är lika filmtokiga som oss), årskort på universeum, presentkort med inträde till div museum i närområdet etc. Dessutom önskas böcker i olika serier, cd-skivor med lassemaja mysterierna och så den stora önskan som är en resa till badlandet the REEF i fredrikshamn, i danmark med övernattning och bad i dagarna två. De fick denna resa som en gemensam present av mormor och morfar förra  året och älsakde det. Vi åkte hela familjen tillsammans med mina föräldrar och det var så uppskattat...
    Någon kan tycka att deras presenter med uppleveser är sånt som en familj gör gör ändå under året och ja visst skulle vi kunna göra så. vi har inte ont om pengar på något sätt och dt har heller inte övriga släktingar. men vi har gjort ett val, vi vill inte att våra barn ska överösas med grejer som de inte önskar sig och som bara blir liggande, om de får uppleveser  julklapp blir det uppsakttat och kära minnen. För oss är det viktig att inte bidra allt för mycket till konsumtionshetsen...

  • SupersurasunkSara

    Hur mycket är olika. Men när de var små köpte jag alltid någon bok och något spel (inte datorspel alltså) och ofta en film de önskat sig.

    Sen blev det lite blandade leksaker.

Svar på tråden Hur mycket lägger ni på julklappar åt barnen? Vad köper ni? Tips på vettiga saker önskas.