• Anonym (Blä)

    Ser inte fram emot resan längre

    Jag & min sambo ska till London om en månad. Vi har längtat och pratat om resan i tre månader nu, men jag ser inte fram emot den längre. Allt handlar om ekonomin.

    Jag är student och får ut 9004 kronor i månaden från CSN. Min sambo arbetar heltid och får ut cirka 24000 efter skatt. Av mina 9004 går 6-7000 till räkningar, hyra, mat & andra artiklar man måste ha som kvinna. Alltså har jag kvar cirka 2000 till nöje. Nu förstår ni hur svårt det är för en student att spara ihop till en resa. Vi ska vara där i 5 dagar. Pga min ekonomi får jag låna 4000 av min sambo till resan så jag kan shoppa, äta ute och så.

    Men då ska jag sitta och betala av dem pengarna till han sen när vi kommer hem och inte ha något att leva för själv. Har inte haft pengar så jag kan gå ut och luncha med vänner, shoppa, köpa smink etc på flera månader och jag börjar tröttna nu. Nästan så att jag börjar bli girig och det HATAR jag.

    Hade jag varit min sambo och jag visste att min partner inte har god ekonomi så hade jag faktiskt bjudit min partner på diverse saker med nöje. Det hade nästan varit en självklarhet för mig. Vad tycker ni, är jag ego?

  • Svar på tråden Ser inte fram emot resan längre
  • Anonym (ff)

    Jag skulle nog inte åkt till london för lånade pengar med en så skral ekonomi som din. Jag skulle sett det som att jag inte hade råd helt enkelt (vilket du egentligen inte har heller).

    Personligen anser jag att man i ett par lägger ribban på den nivån som den fattigaste i paret har råd med när det handlar om gemensamma saker, oavsett vad det handlar om (boende, semesterresor o dylikt), så länge man har separata ekonomier. Det är schysstast så.

  • Monkii

    Om du halverar ditt nöjeskonto i fyra månader så är ju resan betald. Tycker det är sjukt mkt att lägga mer än en fjärdedel av sin inkomst på nöjen.

  • Stårschan
    Anonym (M) skrev 2014-11-25 14:54:51 följande:

    Men varför ska han betala mer om ni nu äter olika mat och har delad ekonomi?


    För att man är en familj och vill kunna göra saker tillsammans?
  • Anonym (M)
    Stårschan skrev 2014-11-25 16:24:53 följande:

    För att man är en familj och vill kunna göra saker tillsammans?


    Absolut, men de verkar ju splitta allting nitiskt efter sitt eget så varför inte maten.

    JAG skulle aldrig någonsin kunna leva så, men jag menar att om TS äter annorlunda så varför ska ha bjuda till mer? Lägg hellre samma summa då och den som vill ha nått annat får ta från sitt eget konto.

    Problemet är väl att de verkar ha olika uppfattning om hur man bör leva tillsammans.
  • Anonym (Bulle)

    Nä vet du vad, vilken snåljåp till karl.

    Jag skulle ställa in resan. Han kan ju åka själv och låta sina sparade pengar hålla honom varm om natten.

  • Anonym (Fy fan..)
    Maria 434 skrev 2014-11-25 15:02:16 följande:

    Men din sambo måste ju också ha andra räkningar?
    Vem står för tex försäkringar och sådant?

    Med dina utgifter på 5900:- så har du ju kvar 3100:-, säg att du använder 1100 av dom till "övrigt" så kan du ju spara 2000:- varje månad.

    Att han har lovat dig att betala Londonresan men sen har ångrat sig det är så klart fel, men då borde du har sagt i från också att du inte har råd för det är ju sanningen.
    Hur länge har ni bott ihop och har din sambo försörjt dig länge?


    Skaffa ett extrajobb så kommer du också ha råd att unna dig saker, och då kan du ju tom passa på att åka iväg en helg utomlands med en kompis och lämna sambon kvar hemma.


    Har jag missat nåt? Trodde hon försörjde sig själv?

    Ts - jag hade som många andra aldrig kunnat leva så. Nu skiljer det inte jätte mycket mellan min och min sambos lön men vi lägger ihop allt, delar på alla räkningar och sedan delar vi på det som blir över.

    Fy vad jobbigt att behöva l å n a pengar av sin sambo för att hitta på något tillsammans!

    Har han dåligt med pengar av någon anledning betalar jag mer och tvärt om. Vi lånar aldrig(!) pengar av varandra.
  • Thedrjohn

    Jag skulle ställa in resan om jag vore du. I vårt hem jobbar bara jag men vi betalar alla räkningar och splittar sen det som är över.

  • Unaangelita

    Men usch vilken snål sambo! Hur står du ut att leva så ens? Är ni sambos för att ni älskar varandra och vill leva med varandra resten av livet eller bara för en viss specifik tid? Han måste ju förstå att ni inte kan dela lika på ALLT när du studerar eller är han helt pantad???
    Nej ställ in hela resan. Säg som det är, du mår dåligt över att han är en sån snål jävel.

  • Anonym (my)

    Vit länge har ni varit tillsammans och hur länge sambos?

    Förstår inte heller hur du räknar din sambo lär ju ha mera utgifter än hyra, mat och mobil.

  • Anonym (Siri)

    Strunta i resa. Åk inte. Är fem dagar värt att få vända på varje krona efteråt i flera månader för att kunna betala tillbaka. Nej, skit i det!

Svar på tråden Ser inte fram emot resan längre