• Anonym (Blä)

    Ser inte fram emot resan längre

    Jag & min sambo ska till London om en månad. Vi har längtat och pratat om resan i tre månader nu, men jag ser inte fram emot den längre. Allt handlar om ekonomin.

    Jag är student och får ut 9004 kronor i månaden från CSN. Min sambo arbetar heltid och får ut cirka 24000 efter skatt. Av mina 9004 går 6-7000 till räkningar, hyra, mat & andra artiklar man måste ha som kvinna. Alltså har jag kvar cirka 2000 till nöje. Nu förstår ni hur svårt det är för en student att spara ihop till en resa. Vi ska vara där i 5 dagar. Pga min ekonomi får jag låna 4000 av min sambo till resan så jag kan shoppa, äta ute och så.

    Men då ska jag sitta och betala av dem pengarna till han sen när vi kommer hem och inte ha något att leva för själv. Har inte haft pengar så jag kan gå ut och luncha med vänner, shoppa, köpa smink etc på flera månader och jag börjar tröttna nu. Nästan så att jag börjar bli girig och det HATAR jag.

    Hade jag varit min sambo och jag visste att min partner inte har god ekonomi så hade jag faktiskt bjudit min partner på diverse saker med nöje. Det hade nästan varit en självklarhet för mig. Vad tycker ni, är jag ego?

  • Svar på tråden Ser inte fram emot resan längre
  • Monkii
    Anonym (trophy wife) skrev 2014-11-26 15:46:15 följande:

    Valt och valt. På sätt och vis har jag ju det i och med att jag sa upp mig från ett välbetalt jobb för att åka på äventyr utomlands. Jag hade ju inget jobberbjudande, medan han hade en chans som skulle ge honom ett jättekliv i karriären.  

    Å andra sidan trodde jag ju då att makens inkomst skulle vara FAMILJENS inkomst. Men det visade sig att det inte blev på det sättet. 


    Varför behåller du inte din fp då om du är missnöjd med att bara få fickpengar?
  • Anonym (:))

    Om man har bestämt att man ska ha separat ekonomi så är det väl så? Man kan väl inte komma överens om en sån sak och sen sura för att man drog de kortare strået.

    Alla har ju olika uppfattning om hur man ska sköta det ekonomiska, det är ju väl bevistat här på familjeliv.

    Hos oss, två vuxna och inga barn kör vi gemensam till 100%. Spelar ingen roll vem som drar in mest, allt går i samma hög. Finns inga "mina" och "dina" pengar. Och det kommer aldrig finnas hellre. Så glad att jag har träffat en man som har samma värderingar och samma sett att se på samliv

  • viseversa
    viseversa skrev 2014-11-27 07:34:40 följande:

    Ja jag tycker han är extremt snål vilket är en man jag andäktig hade levt med själv.


    En man jag aldrig hade levt med själv ska det stå. Har du frågat honom varför han är så missunnsam mot dig?
  • vampyria2

    Ja fy vad snålt av honom :-/

    Jag och min särbo firar fyra år i dag och till helgen har han fixat så vi ska till Stockholm och fast att vi bara bor fyra mil där i från så har han bokat in oss på ett hotell, fixat SPS för det vet han att jag älskar, vi ska ut och äta på Aifur och sen gå till lite olika ställen och dricka goda drinkar...det hela kommer säkert att gå på en del men inget jag ska ha reda på tycker han för det är självklart för honom att det är han som betalar efter som han tjänar väldigt bra, det gör inte jag.

    Visst han säger att han mer än gärna gör det efter som jag älskar att pyssla om honom på helgerna och alltid lagar god mat och ser till att han har det bra, så det handlar väl en hel del om att ta och ge...hm gör du något speciellt för din sambo, kan vara en bra väg att börja annars

  • Anonym (Y)
    AnooYoo skrev 2014-11-26 16:46:31 följande:
    Om du inte har tillräckligt med pengar för att resa, låt bli. Ni har inte gemensam ekonomi. Hans pengar är hans, dina är dina.

    Köp färre "saker man som kvinna måste ha", vad det nu är. Tamponger?
    Funderade också på vad det innefattade. Jag är kvinna och mån om mitt yttre, men köper inte smink mer än nån gång om året och använder inga dyra hårvårdsprodukter eftersom det finns billiga alternativ som funkar lika bra. Däremot kostar min frisör en hel del, är det inräknat där? Tamponger kostar kanske 30-60 SEK/månad.

    Finns det att dra ner på där?
  • lin08

    TS-vilken snål jävel! Snålhet är vidrigt. Hade jag varit din sambo hade jag självklart stått för typ 90% av kostnaderna hemma och sen hade jag betalat för resa osv om vi ska åka. Det handlar om att ha ett bra liv tillsammans! Vad sparar han sina snåla slantar till? Folk som är snåla skrämmer mig enormt. Som att de vill begravas med sina pengar, fast människorna som de har nära sig i livet är inte värda att ha det fint?

    Vänd på det för att se orimligheten:
    Om du fick ett toppjobb och han blev varslad - skulle du betala merparten eller skulle du köpa fina saker till dig själv och se ditt sparkonto växa medan han levde fattigt?

  • Anonym (Z)
    Centurione skrev 2014-11-26 16:48:01 följande:
    Kräv att ni gifter er, så kan han inte hålla på så där! (Eller: kan och kan, men han har i alla fall inte rätt att göra det enligt lagtexten.)
    Att vara försörjningsskyldig innebär inte att man måste betala utlandssemestrar.

    Dock är TS kille en snåljåp.
  • Monkii
    Anonym (Blä) skrev 2014-11-25 14:51:08 följande:

    Jag har MINA räkningar på 1700, MIN mat på cirka 1500 och hyra på 2700. Det är standard. Nu blir det ju mer utgifter eftersom jag sparat lite till resan och sen lite andra grejer. Men standard utgifter är 5900 för mig. Nu är jag i princip nollad eftersom vi ska resa.

    Min sambos utgifter en vanlig månad är hyra 2700, mat 1000, mobil 300. Alltså betalar han 3900 varje månad, han sparar cirka 10000 till annat. Så alltså lever han på 10100 när alla hans utgifter är betalda och jag på noll kr.

    Vi äter inte samma typ av mat, därför betalas det separat. För mig är det helt fel.


    Det låter inte troligt att han äter för en tusenlapp och inte har några andra räkningar förutom hyra och mobil. Hur gör ni med tv, bredband, försäkringar, fackavgift t ex? Har ni bil? Sambon kanske åker till jobbet på något sätt. Har han csn som han betalar av?
Svar på tråden Ser inte fram emot resan längre