• Smecker

    Tjejer, hur "avslöjar" ni att en kille enbart är ute efter sex?

    Tja, om du vill ha garantier så får du vänta med sex tills du gift dig. Annars är i princip allt en chansning, eftersom i stort sett alla människor, oavsett kön, är ute efter sex.


    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    audio skrev 2015-03-06 06:45:07 följande:

    När han inte visar något intresse för min person, märker jag ganska snabbt eftersom jag inte gillar att flirta.


    Att han är intresserad av dig som person innebär inte att han är intresserad av ett förhållande med dig.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Singeldilemma) skrev 2015-03-07 00:54:12 följande:

    Fast alla är inte ute efter ett engångsligg, urskiljningslöst, med vem som helst. Men betydligt fler män än kvinnor är det.

    Självklart finns inga garantier men jag chansar ju hellre med någon som har seriösa avsikter än en person som aldrig har för avsikt att ge mig chansen om du förstår vad jag menar. 


    De flesta är inte alls ute efter ett engångsligg, de flesta, män som kvinnor, är ute efter ett flergångsligg. Sedan kan premisserna för och runt liggen variera. Dessutom underskattar du hur långt en del killar är beredda att gå och vilket tålamod de kan ha för att få ligga. Hört talas om uttrycket "lova guld och gröna skogar"?
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Singeldilemma) skrev 2015-03-07 21:36:47 följande:

    Det är ju precis det jag inte gör, det är ju tvärtom precis av den anledningen jag efterlyser fler tips på att identifiera de killar som låtsas intresserade men som bara vill ligga en eller några gånger och sen försvinner. Det här handlar om precis den typen av män om kan vara väldigt uppvaktande och uppskattande under en längre tid och därmed uppfattas som seriöst intresserade av mig som person. I efterhand med facit i hand tycker jag mig se vissa mönster hos killar som inte är seriösa och var nyfiken på om någon annan hade några reflektioner.  

    Jag tror det är betydligt mer vanligt att kvinnor någon gång känt sig lurade eller utnyttjade av en man än tvärtom... 

    Män tenderar att vara drivna av sex och kvinnor av känslor. Kvinnor är också generellt mer samvetsgranna än män. 


    Ha inte sex förrän ni gift er. Om du nu vill vara säker på att killen inte fejkar intresse för att få ligga, alltså. Fast du verkar mer intresserad av att få ligga än att vara helt säker.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Singeldilemma) skrev 2015-03-08 00:56:21 följande:

    Jag ligger gärna med rätt person och jag har inget behov av att vara gift.

    Jag har heller inget som helst behov eller intresse av att "spela spel", där man inte skall ligga förrän efter ett visst antal dejter för annars anses det slampigt, låta mannen "jaga" för annars tappar han intresset osv. Men lik förbaskat har både jag och andra kvinnor i min närhet råkat ut för klassikern att om man visar intresse så backar männen, ju mer ointresserad och nonchalant man är desto mer "på" är dom däremot, samt som sagt, att män låtsas vara superintresserade enbart för att få ligga. Urless på folk som, som en andra dejt, innan man kanske ens tagit i varann föreslår "filmkväll", "laga mat hemma" etc allt för att försöka få komma till. Visst man måste inte gå dem till mötes men då kan det å andra sidan tolkas som ointresse när man eg bara försöker värna om att inte bli utnyttjad.

    Behöver jag säga att jag är måttligt road att befinna mig på singelmarknaden igen efter ett antal års förhållande?!

    Sorry, du fick mer svar än du förtjänade...


    Det finns alla sorter där ute, med alla sorters upplevelser. Personligen har jag dåliga erfarenheter av att inte ha sex på första dejten, blir jag intresserad av en person som person så blir jag även sexuellt intresserad, och eftersom jag dras till och drar till mig personer som fungerar som jag så tja.. det slutar på ett sätt. Personer som måste känna in över flera dejter eller som vill/skall hålla på sig delar enligt min erfarenhet oftast inte mina värderingar och min grundinställning till känslor/sex/relationer så det väljer jag bort.

    Personer som "spelar spel" är väl bara att välja bort? Backar de och/eller verkar ointresserade så varför skall man ödsla tid på dem?

    Värna om att inte bli utnyttjad och värna om att inte bli sårad är rätt meningslöst. Visst kan man minimera riskerna och leva i en skyddad verkstad, men vem vill leva ett sånt liv? Du vill ju själv inte vänta med sex tills du gift dig eller ni flyttat ihop, alltså får du helt enkelt acceptera riskerna. Enklaste sättet är väl att ha en pragmatisk inställning till saker och ting. "Jaha, det blev inget mer, men det var ju ändå rätt trevligt med lite sex".
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (K) skrev 2015-03-08 11:07:40 följande:

    Alla fungerar inte som du.

    Vad är poängen med att ställa upp på sex mot sin vilja och försöka bli ihop med en person som inte delar ens värderingar och grundinställning till sex/känslor/relationer?


    Jag beklagar, det kan inte vara lätt att ha så svårt att läsa innantill. Var någonstans har jag skrivit att någon skall ställa upp på sex mot sin vilja?
    Är du bara pantad eller är du dum i huvudet på riktigt?
  • Smecker
    Thyla skrev 2015-03-08 10:51:03 följande:

    om en tjej resonerar som du; så blir det inte; det var ändå trevligt med sex. Eftersom det var sex på hans vilkor, inte på hennes vilkor, inte på deras. Det blir inte vi har sex, det blir han som har sex. Det bara hämmar sexaptiteten hos tjejen. Två olika typer av sex.

    Det blir mer att han gör det han vill, får det han vill men tjejen får inte det hon vill. Då blir det mer att hon känner sig uttnyttjad och då har hon gått efter de råd sådana som du ger; dvs ligg så blir han intresserad. Nej det funkar inte så. Funkar enbart så om också hon verkligen vill ligga. Men många killar försöker på alla vis övertala en till att ligga när tjejen inte vill eller är osäker. Då blir det fel.

    Så alla konstiga övertalningsförsök; till vänta tills du gift dig eller flyttat ihop blir bara dumförklaring mot en tjejs beslut att vilja ha mer. Folk får bestämma själva, risker kan man inte undvika men man kan selektera bort väldigt många som enbart vill ha sitt eget behov uppfyllt men ingen hänsyn till den andra. Har man sex för att man hoppas på att killen blir intresserad gör man fel. Har man sex för att man också vill gör man rätt.


    Hela mitt resonemang förutsätter att man har sex för att man vill.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (T) skrev 2015-03-08 14:25:23 följande:

    Jag tror att du har svårt att alla inte tänker/ tycker samma som dig inför sex.

    Alla tar inte sex med en klackspark- 


    Jag presenterar ett alternativt syn- och förhållningssätt, inte någon livsregel.

    Självklart inte, men då kanske man skall vänta med sex till äktenskapet.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Thyla skrev 2015-03-08 14:56:11 följande:

    Knappast troligt att någon väntar med sex till äktenskapet.

    så varför säger du ens så?


    För att det är enda sättet som man kan vara helt säker på att killen inte enbart är ute efter sex. Allt annat innebär en chansning som är såpass stor att man lika gärna kunde ha haft sex på första dejten.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (T) skrev 2015-03-08 15:15:53 följande:

    Så det är de val som erbjuds; Sex direkt eller vänta till äktenskapet?


    Nej. Det är det val som erbjuds om man vill vara säker på att killen inte endast är ute efter sex; Vänta till äktenskapet.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (inte trevligt) skrev 2015-03-08 16:04:11 följande:

    Fast för mig som tjej och som jag antar det är för många tjejer så är inte ONS-sex särskilt trevligt, för killen ja, men inte för tjejer.


    Nej då skall du såklart välja bort det. Jag har haft väldigt få engångsligg, personligen föredrar jag flergångsligg.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Singeldilemma) skrev 2015-03-08 21:44:52 följande:

    Nu vet jag inte vad du har för grundinställning till sex och relationer iofs, men: Menar du att du helt väljer bort en kvinna som väljer att inte ha sex första gången hon träffar dig?

    På vilket sätt har du dåliga erfarenheter av att inte ha sex på första dejten? Menar du att det är ett tecken på att personen inte är intresserad av dig och att det därför inte blir något. Eller menar du att det kanske visserligen blivit någon fortsättning men att ni sedan inte passat ihop? Sexuellt eller rent generellt?


    Numera väljer jag helt bort en kvinna som väljer att inte ha sex på första dejten med mig. För mig betyder det att hon antingen inte är sexuellt attraherad av mig, eller har en väldigt lång startsträcka, eller så har hon något principbeslut om att inte ha sex förrän på n-te dejten. Inget av de alternativen lockar mig till en fortsättning.

    I de få tidigare fall där det blivit en fortsättning med en kvinna som valt att inte ha sex på första dejten så har vi till slut ändå inte passat ihop, varken sexuellt eller generellt.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (Singeldilemma) skrev 2015-03-08 22:41:22 följande:

    Ok. Nu vet jag inte hur, eller om, eller hur ofta du dejtar, men rent hypotetiskt:

    Om du befinner dig på en "vanlig" dejtingsida, ex Match, och du föreslår en dejt efter att ha mailat några gånger fram och tillbaka, då förväntar du dig alltså (eller hoppas på) sex första gången ni träffas? Är det isf något du antytt innan ni ses? 

    Du skriver numera. Får man fråga hur gammal du är (ungefär)? Jag funderar lite på om man resonerar olika beroende på ålder?


    Nej, sex är inget jag hoppas på, antyder eller förväntar mig, jag förväntar mig faktiskt ingenting alls på första dejten. Men om attraktion uppstår så gör det, och att då inte ta det ett steg vidare tycker jag är lite konstigt.

    Jag är tillräckligt gammal. Det handlar om att lära sig av sina misstag.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    John D skrev 2015-03-09 11:08:33 följande:

    Är det bara jag som reagerar på att fraser såsom "utnyttjad", "slampa" och "bara för sex" verkar vara ständigt återkommande här?

    Jag vet förstås inte hur alla andras sexliv ser ut, men dom gånger jag har sex med en kvinna så är det för att vi båda vill ha det. Ingen av oss blir "utnyttjad" på något vis!

    Läser man vissa inlägg här så får man intrycket av att många kvinnor inte har sex för sin egen skull, utan enbart släpper till för mannens skull. Är det verkligen så jävla illa ställt i samhället att kvinnor inte har sex för att dom själva vill?


    Tja, en del ser på sex som en ynnest, en gåva eller det finaste de har att ge en man. Eller så ser de helt enkelt på sex som någon form av byteshandel, "Jag ger dig tillgång till min fitta så ger du mig en ring på fingret, ok?"

    Det är väl det som man undviker när man HAR sex (med en person där det finns sexuellt ömsesidigt intresse, trademark och disclaimer) på första dejten, chansen att hon är en person som är frigjord och har en lika avslappnad inställning till sex som jag är markant högre.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Anonym (T) skrev 2015-03-11 13:33:17 följande:

    Hmmm.. Ok, då är det där ts frågeställning kommer in i bilden.

    Hon är singel, vill ha ett förhållande och vill däremed inte dejta/ ligga med någon som enbart är ute efter *bara sex*.

    Självklart kan man inte garantera genom att skriva ett kontrakt:Ligger vi med varandra nu har vi ett förhållande. Men hon vill gärna undvika sådana som inte har någon annan intention än att ligga med varandra här och nu.

    Hon vill alltså ha tips på hur man undviker män som inte är ute efter annat än casual sex.


    Och där kommer rådet att inte ha sex innan äktenskapet in. Eftersom det är det enda sättet att vara helt säker på att sortera bort de som endast och enbart är ute efter casual sex.

    Det är annars en intressant approach. Ha villkorat sex helt och hållet på sina egna premisser, men inte vilja acceptera riskerna som är förknippade med det.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Thyla skrev 2015-03-11 16:48:35 följande:

    Men lägg av. Nej det är inte det enda sättet. Nu dumförklarar du igen folks beslut som inte vill ligga med vem som helst. Ditt råd till tjejer blir: Ligg med allihop så märker du sen vilka som stannar. Men tjejen mår dåligt för att killen visar sig vara en riktig skitstövel i sängen och ger dig psykiska men för livet det skiter du i? Så länge snubben får sitt sex så är allt frid och fröjd.


    Berätta då för TS hur hon skall göra för att garanterat inte råka ut för en kille som bara vill ha casual sex. Eller en kille som fejkar och ljuger för att få casual sex.

    Vilken grav vantolkning. Jag har aldrig någonsin påstått att tjejer skall/bör ligga med vem som helst, var någonstans har jag gett ett så urbota korkat råd? Mitt råd till tjejer blir "Vill du ha garantier så vänta med sex till äktenskapet, var annars medveten om att det inte finns några garantier och att allt du gör som involverar andra människor är en chansning".
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  • Smecker
    Thyla skrev 2015-03-11 20:46:35 följande:

    nu säger du ju skiten igen. Vänta till äktenskapet. Du vet själv mkt väl hur korkat ett sådant råd är; vilket får folk att tänka; aha med då kan jag ju inte hålla på sex. Vad du säger mellan raderna eller rättare sagt vad du inte säger är det jag snackar om. Det handlar fortfarande inte om att hålla på sex eller maktspel som ni vinklat till det på nåt sätt. Vad fan är det för jävla larv retorik?

    berättade och berättat är det jag gjort hela tiden. Du får själv läsa det jag skrivit tidigare.

    Vad som egent är intressant; om nu sex är så viktigt för dig och ha sex med en gång är så viktigt för dig varför vill du få folk som inte är så intresserade av att ha sex med en gång till att ha det?


    Du är verkligen inte så bra på att läsa, va?

    Jag har läst igenom dina inlägg, men jag har ingenstans hittat något om hur TS skall göra för att vara helt säker på att killen inte endast är ute efter casual sex, eller ljuger och luras över tid för att få sex. Du är välkommen att klargöra det.

    Det sista stycket kan du stryka helt. Det är över huvud taget inte viktigt för mig att ha sex med en gång, jag har inte sex med vem som helst, jag har endast sex med personer som vill ha sex med mig och jag har ingenstans försökt få folk som inte vill ha sex med en gång att ha det.

    Du får börja läsa det som står i inläggen, inte det som du tror står mellan några rader som du sedan påstår är någon form av sanning.
    Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Svar på tråden Tjejer, hur "avslöjar" ni att en kille enbart är ute efter sex?