• Anonym (Arg)

    Min man släppte in tjej mitt i natten?!

    Hejsan på er alla

    I lördags var jag iväg och träffade lite vänner, jag var borta hela dagen och kom hem runt 01. När jag kommer hem möter min man mig i dörren och berättar detta - Vid 00 någon gång knackar det på dörren och en tjej står där, hon har ingen jacka på sig, blöt och har skadat sitt ben, skrapat upp sitt ansikte. Min man släpper in henne och hon är full, väldigt full och pratar osammanhängande. Hon kommer från stan och skulle hem men hittade inte sina vänner och hon missade bussen så hon bestämde sig för att CYKLA hem, hon kunde knappt gå. Hon har förmodligen ramlat med cykeln. Hon visste inte hur hon skulle ta sig hem och visste inte vart hon var. Hon var ledsen och hade blivit av med sin mobil, min man försökte kolla hennes väska för att hitta någon han kunde ringa men hittade inget. 

    Han bär upp henne till toaletten då hon inte kunde gå riktigt och hjälper henne att tvätta såren, hjälper henne på toa, och sedan till ett av gästrummen och hjälper henne av med smutsiga kläder och hjälper henne på med några av mina kläder. Hon pratar bara en massa osammanhängande men säger förlåt hela tiden.

    Jag blir helt chockad när jag kommer hem och tror att han skojar först. Jag förstår självklart att man ska hjälpa men att ta hem henne och hjälpa henne på toa...? Klä av henne..? Jag vill inte ha en stupfull tjej hemma hos mig. Min man gissar på att hon var runt 19, 20. Jag anser att man är ganska vuxen då. Min man tycker inte att han gjort något fel, jag tycker att han skulle ringt polis eller så. Han tycker att jag beskyller honom.  

    På morgonen är hon inte kvar, hon lämnade en lapp där hon bla skrev att hon skäms och är väldigt ledsen och är jättetacksam för allt min man gjorde.

    Har jag rätt att vara sur för detta? Tänk om jag hade släppt in en stupfull 20årig kille? Jag tror inte min man skulle blivit särskilt glad. Men han tycker jag är orättvis.

  • Svar på tråden Min man släppte in tjej mitt i natten?!
  • Kereza

    Bra kille det där - en så'n som gör att man faktiskt känner lite hopp om framtiden ändå, och inte helt misstror hela mänskligheten :) 

    Modig dessutom - jag blev stående en kväll i en liknande situation i 30 minus när jag var tonåring, för att husen jag bad om hjälp vid inte vågade släppa in mig, för jag kunde ju vara tonårsligist eller en decoy för något gäng. Fast jag frös inte ihjäl, för min underbara pappa märkte att jag fattades och körde runt halva natten för att leta efter mig <3

    Men ja - du har en fin och snäll och god pojkvän - grattis! 

    Ge honom en kram och en glass - det har han förtjänat!

  • IsDimma
    En PantherTant skrev 2015-04-28 17:32:07 följande:

    Vilken fin man du har ts!


    Eller hur tänk om fler gjorde så
  • taquine
    En PantherTant skrev 2015-04-28 17:32:07 följande:
    Vilken fin man du har ts!
    Ja verkligen , fler av hans sort hade behövts ,) Var stolt ts att du träffat på ett guldkorn.
    Goodness me
  • Anonym (Arg)

    Jag vet att min man är en fin och god man som jag älskar. Jag menar inte att klanka ner på honom, jag tycker bara att hans agerande var fel. Inte att han hjälpte henne utan att han tog in en helt främmande människa till oss och bäddade ner. 

  • ge upp

    Wow! Hade mitt ex hjälpt någon och visat sådan medmänsklighet och empati så hade vi varit gifta nu.

  • viktorjohan
    Anonym (Arg) skrev 2015-04-28 18:26:17 följande:

    Jag vet att min man är en fin och god man som jag älskar. Jag menar inte att klanka ner på honom, jag tycker bara att hans agerande var fel. Inte att han hjälpte henne utan att han tog in en helt främmande människa till oss och bäddade ner. 


    Jag tycker för det första att du har en omtänksam man. För det andra gjorde han uppenbarligen bedömningen att det var riskfritt att släppa in och bädda ner en ung tjej som var i behov av hjälp. Du verkar inte ha förtroende för din man och du litar inte på hans omdöme. Det borde din man bekymra sig för. Vad mer misstror du honom om?

    Herregud. Han visade lite medmänsklighet bara. Jag hade gjort exakt samma sak. Eller är det att det var en tjej som är ditt problem?
  • Anonym (J)

    Jag håller faktiskt med TS lite här. Absolut att han skulle hjälpa henne på alla sätt han kunde, och såklart inte lämna henne där ute! Men att ta in en helt främmande människa, ta av henne kläderna och låta henne sova i lägenheten? Då hade även jag reagerat om det vore min pojkvän. Att ringa polisen är mycket bättre i ett sånt läge, de ser till att hon mår bra och kommer hem ordentligt(speciellt nu om hon var ung).
    Och so what om polisen ringer föräldrarna, det är väl bara bra om vissa ungdomars beteende kan få lite konsekvenser ibland. Vi blir bara sämre och sämre på att uppfostra våra barn!

Svar på tråden Min man släppte in tjej mitt i natten?!