• Anonym (Arg)

    Min man släppte in tjej mitt i natten?!

    Hejsan på er alla

    I lördags var jag iväg och träffade lite vänner, jag var borta hela dagen och kom hem runt 01. När jag kommer hem möter min man mig i dörren och berättar detta - Vid 00 någon gång knackar det på dörren och en tjej står där, hon har ingen jacka på sig, blöt och har skadat sitt ben, skrapat upp sitt ansikte. Min man släpper in henne och hon är full, väldigt full och pratar osammanhängande. Hon kommer från stan och skulle hem men hittade inte sina vänner och hon missade bussen så hon bestämde sig för att CYKLA hem, hon kunde knappt gå. Hon har förmodligen ramlat med cykeln. Hon visste inte hur hon skulle ta sig hem och visste inte vart hon var. Hon var ledsen och hade blivit av med sin mobil, min man försökte kolla hennes väska för att hitta någon han kunde ringa men hittade inget. 

    Han bär upp henne till toaletten då hon inte kunde gå riktigt och hjälper henne att tvätta såren, hjälper henne på toa, och sedan till ett av gästrummen och hjälper henne av med smutsiga kläder och hjälper henne på med några av mina kläder. Hon pratar bara en massa osammanhängande men säger förlåt hela tiden.

    Jag blir helt chockad när jag kommer hem och tror att han skojar först. Jag förstår självklart att man ska hjälpa men att ta hem henne och hjälpa henne på toa...? Klä av henne..? Jag vill inte ha en stupfull tjej hemma hos mig. Min man gissar på att hon var runt 19, 20. Jag anser att man är ganska vuxen då. Min man tycker inte att han gjort något fel, jag tycker att han skulle ringt polis eller så. Han tycker att jag beskyller honom.  

    På morgonen är hon inte kvar, hon lämnade en lapp där hon bla skrev att hon skäms och är väldigt ledsen och är jättetacksam för allt min man gjorde.

    Har jag rätt att vara sur för detta? Tänk om jag hade släppt in en stupfull 20årig kille? Jag tror inte min man skulle blivit särskilt glad. Men han tycker jag är orättvis.

  • Svar på tråden Min man släppte in tjej mitt i natten?!
  • vampyria2

    Skojar du TS? jag hajar inte alls varför du skulle bli arg för
    Han hjälper någon i nöd i erat gemensam hem och du får för dig att han inte har gjort något snällt och det enda rätta?

    Vad anser du att han skulle ha gjort?
    Hade han ringt polisen så hade de inte brytt sig, tro mig jag har själv testat vid flera tillfällen, 

    Du kan ju inte tro att han hade något annat syfte än att hjälpa flickan? Inte är han så jäkla fräck så att han skulle göra det med en så pass berusad flicka och dessutom i erat hem.

  • Styvpappan

    Jag skulle nog inte använt min frus kläder, bara bäddat in henne, gjort en kopp te kolat ID och ringt polisen pronto. Tänk på hennes man, vänner eller barn som saknar henne? Det är en skyldighet att ringa polisen även om man är en riddare.

  • Schnaa

    Jag tycker det var fint gjort av din man. Många drar sig för att dra in polisen och kanske förstöra något, andra tänker inte så långt. Hon blev hur som helst omhändertagen och kunde ta sig hem själv när hon nyktrat till sen. Att få av sig sina blöta kläder är väldigt viktigt, vilket din man säkert vet.


    It takes a fool to remain sane
  • Styvpappan

    Snäll gjort, men det kunde lika gärna stått ett par broilers med basebollträ bakom dörren så man bör ha råkoll på situationen.

  • Fånga dagen

    Jag tycker det din man gjorde var väldigt omtänksamt och fint.

    Det jag reagerar på lite är att han klädde av henne. Det var att gå lite för långt tycker jag. Hade han haft otur så hade tjejen kunnat tro att hon blivit utnyttjad när hon var i sitt hjälplösa tillstånd. Så enligt mig var det en risk han tog, som hade kunnat få obehagliga konsekvenser.

    Jag tycker att han skulle nöjt sig med att låta henne få sova under en filt i sina egna kläder, trots att de var smutsiga.

  • Teresiat

    Nej det är inte normalt att bli sur över det du beskriver.. Hur kan man ens bli svartsjuk över denna situation?

  • Schnaa
    Fånga dagen skrev 2015-04-29 10:03:01 följande:

    Jag tycker det din man gjorde var väldigt omtänksamt och fint.

    Det jag reagerar på lite är att han klädde av henne. Det var att gå lite för långt tycker jag. Hade han haft otur så hade tjejen kunnat tro att hon blivit utnyttjad när hon var i sitt hjälplösa tillstånd. Så enligt mig var det en risk han tog, som hade kunnat få obehagliga konsekvenser.

    Jag tycker att han skulle nöjt sig med att låta henne få sova under en filt i sina egna kläder, trots att de var smutsiga.


    De var ju blöta med?
    It takes a fool to remain sane
  • Donizetti

    Lagar

    Svensk författningssamling

    Förslag

    Utskotten och EU-nämnden

    Frågor och anmälningar

    Utredningar

    Kammaren

    EU

    Svensk författningssamling 1976:511

    Det kan förekomma fel i författningstexterna, och bilagor kan saknas. Kontrollera därför alltid mot den tryckta versionen.

    Lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer m.m

    Lyssna

    Dela

    Skriv ut

    SFS nr: 1976:511

    Departement/myndighet: Justitiedepartementet L4

    Utfärdad: 1976-06-10

    Omtryck:

    Ändrad: t.o.m. SFS 2014:583

    Övrig text:

    Ändringsregister: SFSR (Lagrummet)

    Källa: Regeringskansliet / Lagrummet

    1 § Den som anträffas så berusad av alkoholdrycker eller annat

    berusningsmedel att han inte kan ta hand om sig själv eller annars

    utgör en fara för sig själv eller för någon annan får omhändertas av

    en polisman.

    Anträffas någon där han eller någon annan har sin bostad, får han inte

    omhändertas enligt första stycket. Lag (1984:391"

    Som jag sa, polisen får inte omhänderta enligt LOB om personen befinner sig i egen eller ANNANS bostad. Så det hade varit helt verkningslöst om mannen ringt polis.

Svar på tråden Min man släppte in tjej mitt i natten?!