• mikamon

    Vi med BIM i slutet av maj/början av juni

    Jag hoppar in här jag med, soofa :)

    Jag har förhoppningsvis ÄL runt 13-14maj enligt appen WomanLog. Mensen har precis startat. Blöder knappt men känner att den är på g. Den drar förmodligen igång ordentligt imorgon.

    Jag har haft ganska oregelbunden mens ända sen jag slutade med ppiller för ett år sedan, så ÄL kan likaväl hoppa över maj, eller så. Vi får se.. Jag siktar in på att börja med ältester runt 11-12maj är det tänkt.

    Funkar NaturalCycles bra förresten?

  • mikamon
    soofa skrev 2015-04-30 07:15:31 följande:

    Låter bra! Jag önskar såklart att jag hade sluppit se både dig och linnsanbelle i den här gruppen, eftersom jag vet att ni liksom jag hoppades på april - men jag är glad att vi kan fortsätta följas åt. Förhoppningsvis plussar vi ju alla nu i maj! :)

    Vilka äl-tester kör du med? Eller är det första gången du ska använda det? Jag har bara använt NC en månad men jag tror det kan bli bra. Jag har haft noll koll på min äl innan, men med hjälp av appen fick jag veta vilka dagar jag skulle testa LH - och alla de dagarna var positiva! Jag kan lägga ut en bild på min graf lite senare under maj när den har lärt känna mig lite bättre. :) 


    Ja det är "synd" att vi alla får hänga i en tråd till, däremot är det skönt att på något sätt inte känna sig ensam om detta. Får fint stöd av er så det är jag ändå glad för :) <3

    Jag har kört med RFSU stickor. Dom har funkat bra för mig. Funderat på att skaffa cb digitala test också för att jämföra. Körde med Testlagret förut men det funkade inte alls. Det gjorde jag förvisso när min menscykel var helt bananas så beror nog på det :p (inte förrän i dec som min ägglossning kom igång)
  • mikamon
    soofa skrev 2015-04-30 09:59:53 följande:

    Hur tänker ni med sex kring ÄL? Vi tänkte prova med varannan dag under ÄL-veckan. Får se om det går, vi har inte så mycket sex i normala fall.


    Vi kommer nog köra varannan dag, säger min underbare sambo iaf ;)

    Vi hade sex två ggr (en dag emellan) förra månaden och det känns som det var för lite.
  • mikamon

    Oh fy f-n vad jag vill att mensen ska gå över. Haft djävulskt ont i två dar nu. Man blir så mör :(

    Har du fortf spottings soofa?

  • mikamon
    soofa skrev 2015-05-02 16:30:15 följande:

    Nä, nu efter lunch verkar mensen ha kickat igång. Äntligen, känns det som! ÄL den 16/4 - tyvärr samma helg som min sambo jobbar natt, får försöka få till något ändå. ;) 

    Usch, lider med dig. Hoppas den är över snart så att vi kan räkna ner till ÄL. 


    Skönt att den ändå kommit igång så du slipper fundera <3

    Vi har förhoppningsvis ÄL samma vecka! :) Jag säger förhoppningsvis i mitt fall då min mens och ÄL har varit oregelbundna. Vet inte om cykeln rätat till sig än efter missfallet i dec. Förhoppningsvis har den det <3
  • mikamon
    soofa skrev 2015-05-02 16:58:36 följande:

    Ja, det känns faktiskt skönt. Nu är det bara att börja om! 

    Åh, hoppas att det ordnar till sig och kommer i fas snart - det underlättar ju. Jag känner på mig att maj/juni är våra månader! :) Jag har inte haft någon koll på min ÄL innan, den här månaden visade testerna positivt på dag 12 och 13. Får se om det blir samma dagar nu också. 


    Ja. Snart är det tusan vår tur! :)

    Jag har märkt av min ÄL av ren slump kan man säga, dels känt av äggstockar osv, och så testat med stickor när jag "misstänkt" ÄL. Himla tur egentligen :)
  • mikamon

    Min mensvärk börjar äntligen släppa. Mått bajs i tre dagar. Blöder mindre nu också. Hoppas på att mensen försvinner sin kos snart. Förra mensen höll på i nästan två veckor! :p

    Håller tummar och tår. Vill börja använda älstickorna snart <3 f r om dag10 eller 11 kanske?

  • mikamon
    soofa skrev 2015-05-03 11:54:04 följande:

    Usch, stackare. Själv är jag mitt inne i det värsta just nu. :/ Men snart kan vi börja räkna ner till ÄL. Tror dag 10 kan vara bra att börja, det är i alla fall vad min NC-app rekommenderar. 


    Uscha :( får du också jobbiga värkar?

    Alltså min app (WomanLog) har ballat ur totalt. Den visar att fert-perioden varar ända fram till nästa mens, haha! Stämmer ju inte ;) däremot visar den att nästa ÄL bör ske 13 eller 14maj.

    Kikade på NC igår och ska nog beställa det istället. Läst på lite om det också och många verkar nöjda :) är termometern bra?
  • mikamon
    EkoS skrev 2015-05-03 17:47:37 följande:

    Jag fick en rabattkod till NC i en glossybox härom veckan. Själv har jag det redan NC, så jag behöver den inte. Säg till om du vill ha den :)

    Tycker själv inte att termometern är jättebra. Jag kan tempa två gånger direkt efter varandra och få helt olika temperaturer, men det kan ju också vara jag som har väldigt ojämn temperatur.


    Oh jag tar tacksamt emot den :)

    Ah så kan det vara. Blir så med min vanliga febertermometer också. Brukar diffa med 0,3-0.7 grader :S

    Välkommen förresten! Har ni barn sen innan?
  • mikamon
    soofa skrev 2015-05-03 19:29:10 följande:

    Första dagen brukar jag ha väldigt ont, tack och lov brukar det hjälpa med Alvedon och dagarna därpå känner jag knappt av det så det är skönt. 

    Jag är nöjd med termometern. Jag brukar mäta tre gånger varje morgon, värdena brukar inte variera så mycket och jag skriver då in mellanvärdet. Jag ligger kvar i sängen vid alla mätningar. Någon morgon har värdena varierat lite mer, kontaktade på NC angående det som sa att jag kunde skicka in de kommande dagarnas mätningar så skulle de undersöka om det var något fel på min termometer men sedan dess har det inte varit så stora variationer så det blev inte aktuellt. Men skulle den strula så verkar de hjälpsamma och kan säkert skicka en ny. 


    Jag har monstervärk i ca två dagar, sen får jag stå ut med lite molande resterande dagarna. Den här gången var jag tvungen att ta både alvedon och Ipren :( Ipren ska man ju helst inte ta när man planerar på att bli gravid, men jag stod inte ut med värken (kunde inte sova, låg och vred mig som en mask). Hoppas det inte påverkar ägglossningen nu :/

    Skönt att man kan vända sig till dom vid frågor :)

    Min sambo säger att jag har två förhållanden, ett med honom och ett med febertermometern, haha! :)
Svar på tråden Vi med BIM i slutet av maj/början av juni