• mikamon

    Vi med BIM i slutet av maj/början av juni

    halo83 skrev 2015-05-17 22:19:36 följande:

    Haha jag har också appar

    Kör fertility friends natural cycel och p tracker...diffar 2-3 dagar mellan dom


    Jag har WomanLog , en random menstracker och så NC.

    Läser jag av NC rätt nu, ÄL på tisdag? Eller vad betyder den blåa grejen i hörnet (19e)?
  • mikamon
    soofa skrev 2015-05-17 22:37:07 följande:

    Jag har använt både stickor och digitala äl-tester, tycker det blir mycket tydligare med det digitala men det är ju mycket dyrare och inget man vill använda om man inte är nästan säker på att ägglossningen är på g. 

    Jag har också NC och har använt det i en månad. Innan du börjar mäta och lägger in dina mätningar i appen så kan den bara chansa när du har ägglossning (den blåa grejen i hörnet, ja). Den här månaden uppskattade den att jag skulle ha äl den 15/5 och rekommenderade mig därför att äl-testa några dagar innan dess. När jag la in att de var negativa blev äl-datumet uppskjutet, först till den 16/5 och sen till den 17/5 (eftersom jag hade positiva äl-tester två dagar i rad). Jag tror alltså inte du kan lita på NC-appen riktigt än, innan den har lärt känna din kropp. Förstår du hur jag menar? Första månaden t.ex. så sa den att jag skulle ha mens den 29/4 medan en annan app jag använt i över ett år sa den 2/5 vilket också var det rätta. Jag är dock väldigt nöjd med den, nu när jag använt den lite mer än en månad. 


    Ja dom är riktigt dyra :/ Tänkte nog komplettera med en digital ifall jag får megahöga stegringar igen (o andra sidan kanske det inte behövs).

    Ja precis. Behöver ta ett tag innan NC och jag synkar med varandra. Verkar bra iaf, att man kan lägga in en del info, kommentarer osv. Det gör jag i WomanLog också iofs.. Hehe :)

    Ouff nu ska jag sova. Hoppas hoppas hoppas på stegringar imorgon <3
  • mikamon

    Jisses vad man halkar efter här i tråden. Haha!

    Jag proppar i mig vitaminer, Aco Kvinna. Sen ska jag nog börja med rosenrot också. Mannen min tar inga vitaminer och dylikt (äter bra kost, röker inte osv). Utöver vitaminerna så försöker jag tänka på att äta bra kost jag med, mycket grönsaker osv.

    Grattis till plusset milla741! :)

    halo83, mina stickor ser likadana ut :(

    Dagens sticka... :'(

  • mikamon
    halo83 skrev 2015-05-18 20:49:05 följande:

    När aka du ha äl?


    Jag vet tyvärr inte. Min senaste menscykel var 58dagar lång. Jag hade senaste mensen 30/4, och räknade efter det att ha ÄL 14/5 men det blev inget... Så nu har jag ställt om menscykeln i en app som säger att ÄL kan ske runt 13/6 (om nästa cykel blir 58dar lång den med). Nu förlitar jag mig inte på appen men har siktet inställt på juni just nu.

    Börjat tempandet med NaturalCycles också men utan basaltermometern, får hem den nu i veckan nångång (använder "vanlig" febertermometer så länge).
    Symetrical skrev 2015-05-18 20:49:53 följande:

    Lider med dig. Sååå drygt. Skit är vad det är. Skit i kubik. Blir så frustrerad å dina vägnar att jag går och lägger mig och sover nu (kan ev ha lite att göra med progesterallkrämens komainducerande verkan också... Är något oklart...) Godnatt


    Ja shitty shit som jag brukar säga :( är så otålig! Just nu börjar jag snart hurra att juni närmar sig och en eventuell ÄL med den..hoho hurraa... :p

    Ah vad gör progesterallkräm för nåt?

    Ska sova jag med snart. Sjukt trött i huvudet efter en lång arbetsdag. Jobbar med barn (hurraa våra trotsiga men goa ungar, och deras minimala, söta bebissyskon. Man längtar inte mindre direkt om man säger så). Sov gott <3
  • mikamon
    Symetrical skrev 2015-05-19 07:27:47 följande:

    Förstår att det inte stillar suget direkt! Min storebror fick barn för ett par månader sedan. Har inte heller en motverkande effekt på bebissuget direkt!

    Progesterall är progesteronkräm som förhoppningsvis skall råda bot på min korta lutealfas. Än så länge har det inte funkat (är på tredje cykeln jag använder den nu), men känner att det är värt att smörja på om ifall att. Sen har jag även läst att den krämen kan minska risken för väldigt tidiga missfall. Sådana som sker för att kroppen har ett underskott på progesteron, snarare än att det är något fuffens med själva ägget. Med andra ord har jag inget att förlora på det.


    Min kompis får barn snart, i slutet av maj. Dååå blir det jobbigt :D men mysigt också!

    Ah är det nåt man smörjer på hela kroppen, snippan eller vad? :p tror jag får läsa på lite om det..hehe.
    soofa skrev 2015-05-18 21:24:03 följande:

    Men vad fan! Kom igen nu ägglossningen, vad fasiken väntar du på?!  Kram! 


    Ja äggen har verkligen inte bråttom därinne. Vad gör dom? Sover? Dom är väldigt ignoranta.

    Gjorde en sammanställning av mina senaste ältester. Postar här nedan.
  • mikamon

    Fick ju en höjning 14/5 så ägglossningen KAN ha inträffat nångång efter det. Jag har dock haft noll symptom, varit torr som ett öken och ingen molvärk. Jag brukar vara helt tvärtom vid ägglossning i vanliga fall. Eftersom jag hade lite spottings då, så blev det inget sexande heller.

    Kanske en pytteägg som det inte blev nåt av, eller nåt? Den kanske bara skrumpnade ihop, och försvann in i mörkret nånstans... Haha.

  • mikamon
    Symetrical skrev 2015-05-19 20:49:41 följande:

    Trodde också att man skulle smörja på/i fiffi först och tänkte att det lät ju minst sagt besvärligt, men sen visade det sig att man bara skall smörja in den någonstans där huden är tunn (typ handleder, hals, mage, knäveck etc) och variera ställe från gång till gång. Det sista hade jag dock missat, så körde samma ställe jämt. Kan ha varit därför den inte funkat på mig innan!


    Haha jo. Stackars fiffis om man hade behövt smörja där också :D Allt vad dom behöver stå ut med annars, tappkontroll, mens osv. Heh ooh (övertrött kärring just nu).
  • mikamon
    Symetrical skrev 2015-05-19 20:53:06 följande:

    Jag vet inte om bilden är missvisande, men när jag kollar på den tycker jag att det absolut ser ut som positivt 14/5. Och med tanke på att du blödde lite då också låter det ännu mer troligt. Vart det inge sex alls där dagarna innan heller..? Helt kört ifall nedsläpp skedde då..?


    Ja vettetusan, testet från den 14e var dock inte "positiv" (testlinjen var inte lika stark som kontrollstrecket. På bilden har testet torkat och ser mkt mörkare ut än vad den var) Däremot så kanske jag fick en stegring senare som jag missade. Känns ju jävligt om det är så! :p

    Nepp blev ingen sex för jag kände mig ofräschast i stan, och både jag och min sambo var trötta, stressade, sura. Typ så :/

    OM nu ÄL skedde så betyder det att jag får mens snart igen, haha, dvs nästa vecka (runt 28/5). OM det inte skedde så har jag en spännande väntan framför mig... Mens eller ÄL? ÄL eller mens? (Blir tokig).
  • mikamon
    linnsanbelle skrev 2015-05-19 21:54:45 följande:

    Nämen tjejer! Va e de för nått spännande ni pratar om?? :) hittar inte första inlägget...


    Progesterall (progesteronkräm) :) Jag har ingen större koll på vad det är men jag bör googla det snarast ;)
  • mikamon
    halo83 skrev 2015-05-19 22:00:13 följande:

    Wohoo lyckades få till det ikväll innan mannen gick å jobbade ..

    Jag har sagt lite försiktigt att jag kanske inte ska tala om när jag har äl..mest för att han ska slippa känna pressen. Finns inget osexigare än äl sex haha.

    Så ikväll när jag började försöka få igång honom.,

    - vaddå,har du kissat positivt på Stickan?

    - nä jag vill bara nöjesligga ikväll borde bli positivt senare i veckan

    - ah coolt...

    Haha jag ljög ju inte helt iaf,jag försöker få han å förstå att man kanske borde börja ta några dagar unna äl oxå men han tycker jag ändrar spelreglerna då,då jag först sagt att vi får tolkligga 2 dagar vid äl ...


    Haha sköning! :D Älsex är sjukt osexigt ja. När jag och min sambo började bebismakeriet så sa jag till när ÄL var nära (lite dumt). Tog en månad, sen efter det "behöver" jag inte ens nämna ÄL för min sambo fattar på en gång, oavsett hur romantisk jag försöker vara :p

    Hoppas det tar sig för er!
Svar på tråden Vi med BIM i slutet av maj/början av juni