• Anonym (kusin)

    Möhippa .. ska man skämmas ?

    Vi ska ha möhippa i sommar för min kusin som ska gifta sig. Jag är inte med och håller i trådarna utan det gör brudens två bästa kompisar. Vi hade första planeringsmötet i fredags då alla fick komma. Efter detta möte är det bara dom två som ska styra. Här fick vi lämna förslag. Jag lämnade förslag så som picknick, äventyrsbana, femkamp på en anläggning här i närheten mm. Alla rynkade på näsan åt mina förslag. De andra kom överens om att det skulle bli champagnefrukost först och sen en hel jävla dag av förnedring för bruden. De ska klä henne i skitfula omatchande kläder och sen ska hon få göra olika saker för att samla pengar. Typ sälja rumpmassage, låtsas vara en häst på stan, sjunga falskt på en stor galleria, strippa mm. Allvarligt? Tycker folk att det är kul? Vad tycker ni? Hur har era möhippor sett ut? Jag skulle seriöst bli arg om mina kompisar tvingade mig att exempelvis hångla med okända killar på stan (som var ett av uppdragen).

  • Svar på tråden Möhippa .. ska man skämmas ?
  • Icewolf
    fluu skrev 2015-05-31 15:22:40 följande:

    Min möhippa har jag själv fått vara med och planera. Vi ska vara på Leos lekland där en kompis jobbar(när ingen annan är där alltså) och leka hela dagen lång, ingen alkohol får serveras och vi ska frossa i glass och godis från kiosken. Perfekt enligt mig


    Ååh, det där skulle jag också velat göra! Låter super mysigt, ju!


     


    Men on topic... Det är så meningslöst med möhippa. Speciellt när det bara går ut på att förnedras eller njuta av sina sista dagar som singel. Syftar då på sådana som går på strippklubbar o.s.v.


    Jag hade berättat för den blivande bruden vad de andra hade planerat. Ingen ska behöva stå ut sådant.
  • Lavish

    Beror väl mycket på personen. Vissa älskar ju att spexa och flamsa och blir bara glada att få en ursäkt att göra det, andra är gravallvarliga typer eller lättkränkta och tycker inte alls sånt är kuk.

    Som standardrecept hade jag nog tyckt ungefär lika delar lättare "förnedring" av sån sort bruden borde roas av, och andra delen sådana aktiviteter du föreslog som bara går ut på att alla ska göra ngt kul tillsammans och kanske utmana sig lite.

  • Zarch

    Är själv inte något vidare pigg på att bli totalt bortgjord men någonstans så är det lite typiskt att det just är brudar som diskuterar detta. Finns inte riktigt på världskartan att brudgummen eller ett gäng grabbar skulle göra ett sånt himla liv över pinsamheter som görs under en svensexa. Kanske har kvinnor svårare att bjuda på sig själva och göra bort sig?

    Inte vet jag, förhoppningsvis så känner ni bruden såpass väl så ni vet huruvida hon klarar av pranks eller ej. Det borde man som vän ha koll på.

  • The past is now

    De är ju inte kloka som tänker utsätta blivande bruden för det där. Ren förnedring och jag hade aldrig ställt upp!

    Visa dem din tråd. Usch för dem!

  • Lavish

    Förövrigt hade jag tyckt att allt detta var kul och helt okej för mig att göra utom att strippa och hångla med främmande män på stan. Det senare är över gränsen och dessutom "förargelseväckande beteende". 

    Däremot skulle jag inte vilja ha en heldag som BARA bestod av att jag skulle sälja rumpmassage och låtsas vara en häst. Kanske är en ovanligt orädd person som har lätt för att bjuda på mig själv, men jag skulle helt enkelt inte tycka att det var särskilt utmanande, och efter ett par gånger skulle det inte ens vara kul längre utan bara waste of my time. 

  • Anonym (Morotskaka)

    Tycker också detta låter deprimerande trashigt och stor risk för avslutade vänskaper. Som släkting hade jag nog tackat för mig, varnat bruden och bjudit ut henne själv vid annat tillfälle, så att hon inte får för sig att jag står för den sortens åsikter.

    Stå upp för vad du tycker!

    I min vänkrets har möhippan utgått från brudens personlighet och hur äventyrlig hon är. Vi har badat och blandat drinkar på bastubåt, haft hemmaspa, provat choklad och whiskey, en scoutbrud fick utmaningar utomhus, en konstnärlig brud fick skriva en tonsatt dikt till sin man, vi har kört gocart, varit på tivoli och givetvis ätit gott osv.

    En tjej som älskar pinup/60-tal fick en pinup-fotografering men då var det i en trygg miljö med en duktig fotograf, hon fick själv välja vad hon ville ha på sig/göra och hennes blivande man fick ensamrätt på bilderna.

    Vi som bryr oss om våra vänner vill ge dem sköna och avslappnade och inte förnedrande möhippeminnen. Men bruden kan ju alltid spara ideerna tills dessa tjejer själva ska gifta sig, för de verkar ju tända på förnedring?

  • Snygg kotlett

    Lite förnedring e kul. Men inte det som dina vänner vill göra. Att klä sig i fula kläder o sånt e okej. Kanske sälja ägg eller nåt också. Men inte strippa på stan. Om jag fick veta att min brud sålde massage skulle jag inte gift mig med henne.


    Snygg svärmor föder snygg dotter
  • Snygg kotlett

    Men jag vet att min sexiga svärmor kommer att uppfostra en snygg och fin och obefläckad dotter.


    Snygg svärmor föder snygg dotter
  • Anonym (städat!)

    På möhippan skall det vara städat! Dricka, lite vin, fnittra och skvallra med väninnor och kanske gå på spa eller något.

    Sen på kvällen när man avslutar ringer man sin blivande mans bästa vän och tillika bestman och blir hårt påsatt av honom utan att någon någonsin får veta. *busigt*

Svar på tråden Möhippa .. ska man skämmas ?