• Anonym (kusin)

    Möhippa .. ska man skämmas ?

    Vi ska ha möhippa i sommar för min kusin som ska gifta sig. Jag är inte med och håller i trådarna utan det gör brudens två bästa kompisar. Vi hade första planeringsmötet i fredags då alla fick komma. Efter detta möte är det bara dom två som ska styra. Här fick vi lämna förslag. Jag lämnade förslag så som picknick, äventyrsbana, femkamp på en anläggning här i närheten mm. Alla rynkade på näsan åt mina förslag. De andra kom överens om att det skulle bli champagnefrukost först och sen en hel jävla dag av förnedring för bruden. De ska klä henne i skitfula omatchande kläder och sen ska hon få göra olika saker för att samla pengar. Typ sälja rumpmassage, låtsas vara en häst på stan, sjunga falskt på en stor galleria, strippa mm. Allvarligt? Tycker folk att det är kul? Vad tycker ni? Hur har era möhippor sett ut? Jag skulle seriöst bli arg om mina kompisar tvingade mig att exempelvis hångla med okända killar på stan (som var ett av uppdragen).

  • Svar på tråden Möhippa .. ska man skämmas ?
  • Duckan

    Jag är helt emot förnedringar på stan ts och ändå fick jag själv genomgå vissa sådana.
    Jag blev riktigt arg när det kom till kvällens outfit och jag skulle se ut som nån slags korsning av Madonna på 80-talet och en slampa.
    Fy fan säger jag.
    Stå på dig, gå ihop med några andra som har vettiga tankar om detta och säg nej.

  • Anonym (Inte ok)

    Jag fick en "förnedrings" möhippa där jag kläddes i fula kläder hela dagen och skulle utföra olika saker medans de andra deltagarna stod i bakgrunden och skrattade.


    Jag är fortfarande efter över 10 år besviken och ledsen! Hur kunde de göra så mot mig?
    Umgås inte med de vännerna längre då de visade sig ha andra icke önskvärda kvalifikationer...

    Jag har aldrig deltagit i en sådan hippa och skulle vägra delta i en sådan. För mig ska det vara en fin dag och man ska ha trevligt tillsammans och göra saker som passar de flesta.

  • Anonym (Jag)
    Anonym (Förnedrad) skrev 2015-06-01 13:02:43 följande:

    Jag blev förnedrad på min möhippa för många år sedan och vill ni fortsätta ha bra kontakt med bruden rekommenderar jag er att hitta på nåt kul och sjysst istället. Jag fick bland annat kraftigt urindrivande medel i mina drinkar. Ni kan gissa själva hur det gick. Den som hittade på detta åt mig har jag ingen kontakt med idag och hon var inte välkommen på bröllopet.


    Fan vad taskigt! Menar du att du verkligen kissade på dig? Det där kan ha varit farligt för njurarna tror jag.
  • Freksta

    Jag skulle på möhippa där de skulle klä ut bruden till hund, helt ok tills jag läste att hon skulle ha halsband och koppel också. Tyckte det var ruskigt förnedrande, och känner ingen som frivilligt skulle ta på sig koppel förutom de i möhippegruppen. Har aldrig förstått mig på fönedringshippa, tycker man ska göra en dag för bruden där hon är i fokus och blir bortskämd.

  • IMHO
    Anonym (lm) skrev 2015-06-01 12:57:57 följande:

    En fråga. Vad är det för bildningsnivå på dessa människor. Låter som några inavlade raggare från Norrland. Är väl knappast några akademiker det handlar om?


    Konstig fråga. Jag är akademiker och har akademikerbekanta som visar betydligt mindre omdöme än tex. mina norrländska bekanta utan eftergymnasial utbildning. Dessa är mig veterligen inte inavlade raggare, men snälla, gör inte detta till en klassfråga. Dumma, tanklösa människor finns i alla samhällsskikt.
  • Lady Unicorn

    Låter helt sjukt vad vissa människor tycker är kul att utsätta andra människor för... På min möhippa var jag gravid, vilket gjorde att jag slapp bada i fontänen på torget, men dom klädde mig i en ful blus från 80-talet med axelvaddar och en slöja i rosa, hårt material och så en skylt med orden "sista chansen".... Sen fick jag gå in på ett fik och säga "jag har en bulle i ugnen kan jag få en muffins?". Tjejen bakom disken skrattade gott och gav mig en muffins. Sen fick jag sjunga "Är du kär i mig ännu Clase-Göran?" för en stackars militär vi stoppade på en parkering innan vi avslutade med middag och frågestund. Dom som var med hade skrivit frågor innan som jag fick en och en som jag svarade på. Typ "Hur vet du att X är den rätte" och sånt. Det var kul, absolut inte larv med kondomer, gurkor och vuxenblöjor... Känner inte din kusin men tror du att en sån här möhippa skulle göra henne ledsen/arg/sårad.... varna henne! 

  • Anonym (Bridezilla)

    En möhippa ska inte vara som vilken spa-träff som helst! En riktig möhippa är nåt annat och man SKA busa med blivande bruden. Hon ska kläs ut i tokiga munderingar och göra knasiga saker på stan! Jag blev ganska hårt åtgången på min möhippa men jag vet att mina kompisar inte vill mig ont utan det var en galen traditionell möhippa. Folk verkar inte tåla nånting nu för tiden, de blir kränkta för allting! Jag tycker inte att påhitten ska gå till överdrift men lite får man tåla och man får ta och bjuda på sig för nästa gång är det någon annans tur. Spänn av och släpp sargen!

  • Zadre
    Anonym (Bridezilla) skrev 2015-06-01 18:04:36 följande:

    En möhippa ska inte vara som vilken spa-träff som helst! En riktig möhippa är nåt annat och man SKA busa med blivande bruden. Hon ska kläs ut i tokiga munderingar och göra knasiga saker på stan! Jag blev ganska hårt åtgången på min möhippa men jag vet att mina kompisar inte vill mig ont utan det var en galen traditionell möhippa. Folk verkar inte tåla nånting nu för tiden, de blir kränkta för allting! Jag tycker inte att påhitten ska gå till överdrift men lite får man tåla och man får ta och bjuda på sig för nästa gång är det någon annans tur. Spänn av och släpp sargen!


    Nej, det SKA man inte. Man KAN göra det FÖRUTSATT att bruden är med på det.
    Om man däremot vet att hon inte skulle gilla sånt så är det bara fruktansvärt elakt. Möhippan är meningen att det ska vara ett glatt minne FRÄMST FÖR BRUDEN och om jag blev utsatt för det som TS beskriver, då skulle jag inte ha några glada minnen samt att jag skulle vara några "vänner" fattigare. Möhippan är främst till för bruden och inte för att kompisarna ska ha nån att skratta åt.
    Okej sätta på bruden en krona eller en slöja eller nåt liknande på att nått sätt markera att detta är en möhippa och inte en vanlig tjejkväll ute och här har vi huvudpersonen.
    Och knasiga saker på stan? Sälja kramar eller pussar på kinden för en femma styck, ok, kan jag gå med på. Hångel med främlingar och trä kondomer på gurkor? Aldrig i helvete och jag vet att det är flera som håller med mej! Sen att det kan finnar brudar som skulle gå med på sånt och tycker det är jättekul är en annan sak, men då förutsätter jag att vännerna vet om det och gör det för att de vet att bruden gillar det och inte för att förnedra henne så de kan stå brevid och peka och skratta. Men de brudar som inte gillar det SKA få slippa.
  • Jennie med ie

    Alltså jag vet inte om det är begreppsförvirring som delvis råder. Men för mig är det skillnad mellan å ena sidan ful utklädnad, smått pinsamma uppdrag och att behöva bjuda lite extra på sig själv och å andra sidan utsättas för förnedrande och kränkande behandling. Det första ser jag som normala inslag på en möhippa till skillnad från det andra. Nåt annat som inte är okej är att utsätta bruden för sin fobi (då menar jag verklig fobi, inte bara "spindlar är lite läskiga" och liknande), som t ex att lägga in ridning till en som är verkligt rädd för hästar, det är absolut inte rätt läge och rätt omständigheter att deala med sådant.

  • Lisette

    Verkar som att de flesta faktiskt känner likadant. Det är inte superkul att bli förnedrad.

    Frågan är hur väl väninnorna känner bruden i fråga. Allting handlar om hur HON möjligen reagerar på att bli förnedrad publikt.

    Jag skulle bli jättebesviken om mina vänner valde att göra så mot mig. Ja "mot", det är inte "med" om de väljer att göra något som de i förväg borde veta att jag inte tycker är skoj eller det minsta underhållande.

Svar på tråden Möhippa .. ska man skämmas ?