• vemvet2015

    Gravid? Fler som väntar på att ta test?

    Hej!

    Jag och min sambo vill ha barn, men har egentligen inte planerat att skaffa barn just nu. Vi har inte varit tillsammans mer än ett år och vill gärna ha lite mer tid ihop innan vi får barn.

    Jag misstänker att jag kanske har blivit gravid. Vi hade 6 dagen på dagen för ÄL, eller kanske dagen innan ÄL, med pessar. Märkte flera timmar senare, när jag skulle ta ut pessaret, att det inte satt rätt/flyttat sig.
    Jag har inte varit gravid tidigare, så är inte särskilt insatt.

    ÄL var ca 21 juni, och BIM är den 6 juli. Ca 4-6 dagar efter ÄL började jag må konstigt:
    - molande värk i nedre delen av magen, som mensvärk
    - huvudvärk dagligen
    - tröttare än vanligt, men inte extremt
    - har känt mig sjuk vissa dagar, särskilt på kvällarna. Växlar mellan att vara varm och sedan frysa så det känns som jag har feber. Ibland blir jag alldeles varm i ansiktet
    - har mått lite illa några dagar. Inte farligt mycket, bara en lätt känsla av olust
    - blir hungrig mitt i natten eller väldigt tidigt på morgonen, så att jag behöver gå ut och äta lite knäcke eller nåt
    - har sura uppstötningar
    - inte ömma bröst, men däremot ömma bröstvårtor

    Kan man verkligen känna symtom så tidigt? Eller är det något annat? Någon som känner igen sig? Nu är jag BIM -6. När kan man tidigast testa sig?

  • Svar på tråden Gravid? Fler som väntar på att ta test?
  • vemvet2015
    Anonym (Emma) skrev 2015-06-30 16:29:02 följande:

    Jag har också bim den 6e och har en massa symtom, många liknande dina. Vagt illamående eller typ avsmak, ådernät över bröstkorg och i armhålor, stickande och brännande känsla i brösten och molvärk sen några dagar tillbaka. Jag har också värmevallningar och svettas samt den där sjukdomskänslan som du beskriver. Är inte heller extremt trött med är liksom "sovtrött" i ögonen om du förstår vad jag menar?
    Jag testade imorse och det var minus såklart.. Alldeles för tidigt eftersom jag ska ha mens tidigast måndag. Men jag tänkte testa igen på söndag.

    När ska du testa?


    Emma: Kul att vi har bim samma dag! Förstår vad du menar med tröttheten. Som tur är har jag semester, så kan man lägga sig och vila när tröttheten faller på.
    Hade egentligen inte tänkt testa förrän på dagen för bim, men nu när jag vet att man kan testa positivt redan innan dess så tror jag inte jag kan vänta så länge. Tror jag ska testa på torsdag, 4 dagar för bim.

    Vad frustrerande det är vänta, vill så gärna få svar nu!
  • vemvet2015

    Vilken bra lista! Ja då bör man kanske inte hoppas alltför mycket före måndag, men i morgon får det nog ändå bli ett test, sedan väntar jag nog till måndag (om jag kan)!

    Har du kunnat hålla dig?  

  • vemvet2015
    Anonym (Emma) skrev 2015-07-01 21:38:11 följande:
    Tror oxå jag testar imorrn, aaah!Tungan ute
    Testade i morse och det var negativt. Inte så konstigt kanske man hade varit så skönt att veta! Får bli igen till helgen. Hur gick det för dig?
  • vemvet2015

    Har du lyckats vänta hela dagen idag kan du säkert vänta en dag eller två till

    Jag fick precis en lätt rosafärgad fläck på pappret när jag var på toa, känns ju sådär... Vet inte om det är mensen som är fyra dagar tidig? Men det har inte kommit nåt mer och det känns inte i magen som att det är mens på gång. Men börjar ändå ställa in mig på att det nog kommer en mens snart :-/


  • vemvet2015
    sofffi3 skrev 2015-07-02 15:59:05 följande:

    Hej! Jag och min sambo har inte riktigt planerat att skaffa barn och sagt att händer det så händer det. Nu har vi börjat tänka på att ett barn hade varit mer än välkommet och hoppas nu på plus på söndag. :) Väntar också på BIM, har nu på söndag den 5/7. Har precis som ni fått molvärk, stickningar i magen, ilningar i ljumskarna, trött som stryk, ont i ryggen och nu senaste dagarna illamående. Har inte gjort något test ännu, väntar med spänning :) molvärken har dock avtagit senaste dagarna, men illamåendet känner jag av än och mycket!


    Vad spännande! Känner verkligen igen mig i flera av de symtom du har. Som jag skrev har jag och min sambo inte heller planerat att skaffa barn just nu, men när man väl börja tänka tanken att man kanske är gravid så går det verkligen inte att släppa! 
  • vemvet2015

    Ja att det blev minus idag säger ju egentligen ingenting, men klart att det är kul att få plus! Ska också testa på söndag verkar inte som att mensen var på g iaf, var ju lite orolig för det igår. Men det har inte kommit mer rosa på toapappret ????


    Anonym (Emma) skrev 2015-07-03 12:21:23 följande:

    Här blev det ett minus igen idag. Tror jag håller mig till söndag med att testa igen. Bim på måndag! Förresten så kollade jag en annan app och enligt den har jag inte bim förrän fredag nästa vecka... Undra vilken jag ska lita på då. Aja det ända jag kan göra är ju att vänta helt enkelt.


  • vemvet2015

    Då är det kanske verkligen nåt på gång? ???? ska du testa på söndag?


    sofffi3 skrev 2015-07-03 09:22:51 följande:

    Idag fick jag ytterligare en temphöjning brukar ligga på 36.6-36.80 efter äl, men idag hade tempen hoppat upp till 37.3. Har inte varit med om en sån stor ökning tidigare? Är det bara tillfälligt eller kan det vara + på g? Illamåendet och tröttheten är kvar, lite ilningar i ljumskar och höger sida av "tjejmagen", inte så mycket molvärk längre. BIM på söndag!


  • vemvet2015
    Anonym (Emma) skrev 2015-07-02 18:21:39 följande:
    Å jag vågade inte ta något.. Jag ska ta ett imorrn tänkte jag. Eller lördag. Vill iaf göra det på lördag så att jag kan springa och köpa ett digitalt innan apoteket stänger (har ju stängt söndagar) så att jag kan bekräfta plusset så att säga :P
    Använder du dig av testlagrets stickor? Hur har du det med symptomen?
    Jag har använt mig av testlagrets stickor, det ska uppenbarligen vara rätt känsliga och känna av även mindre mängder hcg. Tycker konstigt nog att jag har färre symptom nu är för några dagar sedan. Lätt illamående och trötthet är kvar, men inte molande värk och den där sjukdomskänslan. 
  • vemvet2015

    Vet för övrigt inte varför några av mina senaste inlägg har en väldig massa frågetecken. Skrev inläggen via appen och avslutade med smileys, men istället verkar den ha producerat massvis av frågetecken. Skumt!

  • vemvet2015

    Nytt test idag (testlagret) som har minus. Mådde väldigt illa igår och kräktes på kvällen, gör jag aldrig annars. Men jag vet inte vad jag ska tro. Bim i morgon, får väl se om mensen tänker dyka upp.

  • vemvet2015
    pannkakan87 skrev 2015-07-05 12:21:34 följande:
    Har du testat med nåt annat än testlagrets? Fler som fått minus på det och samtidigt fått plus på andra test har jag sett..
    Ok, nej det har jag inte provat. Har bara använt testlagrets. Får väl väl i morgon om det kommer nån mens eller inte. kommer den inte och jag fortfarande får minus så kan jag ju prova nåt annat märke.
  • vemvet2015

    Bim idag. Ingen mens och inget plus, testade med CB. Inte helt säker på att bim är idag, kan vara i morgon också. Får väl testa om ett dagar igen om inte mensen kommit. Så frustrerande att behöva vänta, vill ju bara veta!

  • vemvet2015

    Bim +1, ingen mens. Men den kommer inte alltid exakt på dagen, kan komma nån dag efter också. Väntar till tidigast i morgon med att testa. Lite molande värk i magen, och huvudvärk, kan vara mens på gång. Får vänta och se.

Svar på tråden Gravid? Fler som väntar på att ta test?