Inlägg från: Anonym (Förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (Förskollärare) skrev 2015-09-12 14:38:36 följande:

    www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/f%C3%B6rskolepersonal-larmar-barnen-%C3%A4r-f%C3%B6r-l%C3%A4nge-p%C3%A5-f%C3%B6rskolan-3201284

    Observera att han som intervjuas är psykolog och inte förskolepersonal


    Länken fungerar om man kopierar och klistrar in den i adressfältet
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-12 16:51:59 följande:
    Om barnen uppriktigt far illa och mår direkt dåligt på er arbetsplats så är det akut! Anmäl er själva och berätta hur era barn mår. Berätta hur eran situation ser ut och att ni i personalen inte kan ge barnen en trygg, säker och lugn vistelse på förskolan. Föräldrarna måste fortfarande jobba, så det är bara att tuta och köra . Få med er föräldrarna, det är bra mycket mer effektivt framför att jobba mot dom.
    Vad ni föräldrar inte förstår är att situationen är den samma på de flesta förskolor i landet. Det är akut på många, många ställen. Ni är lurade av förskolepersonal som ler och säger att allt är bra, bara för att de inte får skuldbelägga er föräldrar. De får inte heller prata illa om sin arbetsgivare, det blir ett samtal med chefen om de gör det. 10-12 barn på en småbarnsavdelning och 15 barn på en äldreavdelning är rekommendationerna och inte längre dagar än 6 timmar för barn upp till 3 år.

    Varför ska jag som inte har några barn på förskolan kämpa för era barn? Borde inte det vara ert ansvar? Nej ni måste jobba och anklagar oss för att vara gnälliga och att vi ger er dåligt samvete. Det är ERA barn, inte mina. Jag gör mitt jobb så gott jag kan utifrån de resurser vi får. Jag försöker påverka politikerna från mitt håll, men det kommer aldrig ut i offentligheten så det kan politikerna lätt strunta i. Jag går till mitt fack och strider för min arbetsmiljö, ni måste ta kampen för era barn!

    Tala om hur i helvete vi ska få med er föräldrar när ni står i försvarsställning hela tiden. Inse att ni måste förstå allvaret! Det är inte mitt problem, det är ert! När era barn går till skolan så får jag nya och ser aldrig era barn mer. Det är NI som är ytterst ansvariga för era barns välmående och vill ni inte gå ner i tid så gå då i alla fall på politikerna. Jag orkar inte mer än jag gör idag, jag har fullt upp med att göra det bästa av situationen för era barn! Som mamma och förskollärare är jag i bägge rollerna och för mig är det självklart att jag ska stå upp för mina egna barn, så de har det bra i skolan och får det som de är värda. Inte ligger det ansvaret på deras lärare.

    "Föräldrarna måste fortfarande jobba" ja men barnen behöver fortfarande gå i mindre grupper och kortare dagar. De kan få livslånga men av långa dagar i stora barngrupper. Föräldrars behov av att arbeta ändrar inte på det faktumet.
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-12 16:54:22 följande:
    Som jag precis skrivit till en annan. Anmäl er själva, gör något konkret, något aktivt och ta med er föräldrarna.
    Vi får inte ta med oss föräldrarna!
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-12 20:18:03 följande:
    Men hjälp! DU har tagit ett jobb där det är DU som ska se till att barnen mår bra! Du ska se till att lag, ordning, regler, välmående osv fungerar. Och om det inte gör det, då är DU som ska larma om att ditt jobb är otillräckligt! Om du nu undrar varför i helvete du ska ta hand om våra barn på DITT jobb då rycker jag att du omedelbart ska säga upp dig. Du verkar ärligt talat inte riktigt klok!
    Jag, jag, jag, jag...jag har skrivit att jag gör vad jag kan och orkar för att våra politiker ska förstå att situationen är orimlig. jag vänder ut och in på mig för att era barn trots allt ska få det så bra som möjligt. Kan du själv vara värst pedagogisk när du är ensam ansvarig för 15 barn? Jag räknar inte ens barn ute på gården i den situationen, jag räknar västar...inne går det inte ens att vara. Det är ingen trygg miljö för t ex små ettåringar som knappt lärt sig gå. Fast jag skiter snart i det eftersom ni föräldrar inte verkar bry er nämnvärt. Om nån kom och sa till mig att mina barn sliter och är stressade på sina skolor, så skulle jag göra vad jag kan för att hjälpa dem, men jag verkar vara ensam om det. Tragiskt! Gråter
  • Anonym (Förskollärare)
    Ego Lovers skrev 2015-09-12 21:58:18 följande:
    Gör du tillbudsrapporter när du lämnas ensam med alla barnen. Varje gång du gör det så ska det skrivas tillbudsrapporter och även avvikelserapporter om det behövs.

    Ju fler chefen får in så måste rektorn rapportera till nämnden och för Guds skull prata med föräldrarna så NI blir ett team
    Varje gång jag skriver om detta så slås det tillbaka på mig och jag får skulden som att min situation är unik. Min situation är inte unik, den är tvärt om väldigt vanlig. Det är oftast tre heltider på en avdelning, men förskolans tolv öppna timmar ska täckas och vi har en massa kringuppgifter att göra.

    Jag pratar ju med er här och nu, men jag får bara veta att jag är värdelös på mitt jobb...huruvida jag sköter mitt jobb och gör det som krävs för att rapportera om bristerna hör inte hit. Ni föräldrar måste reagera på stora förskolegrupper med många barn som går långa dagar. Det är fullt ös hela dagarna och barnen har få möjligheter till återhämtning. Det leder till stressade barn som har svårt att koppla av och långvarig stress är skadligt för barn.

    Föräldrarna tror ofta att de har aktiva barn som behöver aktiveras, men sanningen är den att de ofta är överaktiverade som behöver lära sig att koppla av.

    Istället för att gå på mig, fundera på hur det faktiskt är på era barns förskola.
  • Anonym (Förskollärare)
    Penida skrev 2015-09-12 22:02:31 följande:
    Jag tror ni gör ett jättearbete, jag är så tacksam att mina barn hade så fina förskollärare som de hade när de växte upp. De är 6 och 8 år idag och jag är inte den som skulle säga att det inte gjorde skillnad för det de är eller kanske blir. Det är ett viktigt arbete!
    Jag vet vad du går igenom även om jag arbetar inom vården och inte förskolan, jag vill göra ett bra jobb och jag gör det för det mesta men man skär ner på allt. Vi får fler patienter, vi är ensamma och tilldelas också andra arbetsuppgifter (som att städa) för att spara pengar åt företaget. Vi skriver mycket avvikelser tack vare detta. Jag vet inte vad det heter i förskolan men rapportera!
    Tack! ja vi har ganska liknande situationer! Det är så mycket som inte hinns med för att vi måste prioritera säkerheten. På detta måste vi dokumentera vår verksamhet och utvärdera det vi gör med barnen skriftligt. Fast vår arbetssituation är inte frågan här, det är barnens arbetssituation! De har inget fackombud som hjälper dem. De har inga rättigheter, de ska bara ställa upp på det som vi vuxna hittar på åt dem.
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-12 22:29:37 följande:
    Vad ska föräldrarna göra tycker du? Ska dom säga upp sig och ta hem barnen?
    Föräldrarna har det yttersta ansvaret för sina barn, vilka lösningar som passar är nog väldigt individuella. Fast det är långt över mina arbetsuppgifter att lösa den frågan åt dem. Barn som sliter på förskolan är värda återhämtning genom mindre vistelsetid, det är allt jag vill säga! Det är inte mina barn, även om det ibland känns så när jag tillbringar mer tid med dem än vad föräldrarna gör.


  • Anonym (Förskollärare)
    Penida skrev 2015-09-12 22:41:02 följande:
    Jag märker att du värnar om barnen. Därför ville jag att du skulle veta att det finns föräldrar som uppskattar det du gör och inte tycker du har skitutbildning eller klagar för inget. Jag tror att det jobb du har är ett av de viktigaste vi har. Bär med dig det när du går till jobbet nästa gång.
    Ja, jag förstår dig. Jag känner likadant även om jag arbetar inom ett annat område. Att ha kunskap och vilja räcker inte till när man skär ner och allt kommer att handla om att spara.
    Tack igen! Jag önskar att de som sätter budgeten vore kunniga i det de ska hantera...både vad det gäller ditt yrke och mitt yrke. Tragiskt att man ska ligga strax under gränsen hela tiden.

    Om man bara fokuserar på barnen här och nu så har jag det bästa jobb man kan tänka sig. Om föräldrarna visste vad mycket de går miste om när de jobbar! Det är jag som får mysa och kramas med deras barn. Det är jag som får höra en massa knasiga saker som barnen berättar, tagna både ur fantasin och verkligheten. Fast det är å andra sidan jag som får tackla deras frustration när det blir för jobbigt för dem med. Konflikter är inte pga elaka barn, det är pga barn som av olika anledningar inte klarar att hantera situationen. Ju rörigare och ju mer stress ju mer frustration hos barnet. Få barn är problembarn i en för dem gynnsam miljö!
  • Anonym (Förskollärare)
    Ego Lovers skrev 2015-09-12 22:55:38 följande:
    Jag har själv arbetat på förskola och vet om hur situationen kan se ut. Självklart har jag som pedagog ett ansvar att förmedla hur varje barn har det på förskolan till deras föräldrar. Det är oerhört viktigt för att man ska kunna få med sig föräldrarna och GEMENSAMT kunna påverka politikerna. Man måste också välja vad som är viktigast i sitt uppdrag när det nu har nått botten. Är det att hålla tyst och vara lojal mot sin arbetsgivare eller vara lojal mot barnen och ta barnens parti tillsammans med föräldrarna. Men då måste ni sluta anklaga föräldrarna för att de använder den pedagogiska verksamhet de blivit ålagda att använda. Och påtala de brister som finns pga politikers åtstramningar och nedskärningar. Det måste vi, föräldrar och förskollärare tillsammans kämpa mot
    Jag har inte anklagat någon, det gör föräldrarna här så bra själva.
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-13 09:47:00 följande:
    Föräldrarna har det yttersta ansvaret för sina barn ja. Men du som förskolelärare har det yttersta ansvaret på din arbetsplats och för barnen dom vistas där och då. Hur svårt är det och förstå dessa skillnader? Och dom flesta kan inte göra avkall på sitt jobb vilket du vill tvinga föräldrarna att göra, genom att skuldbelägga dom. 'Jag är ju mer med barnet än föräldern är' *pik* *pik*. Föräldern MÅSTE arbeta, få in det och använd det som din utgångspunkt när du resonerar.
    Som sagt skulden lägger ni på er själva, jag säger bara som det är, barnen mår inte bra av långa dagar ifrån sina föräldrar. Det kan jag inte göra nåt alls åt. De stora grupperna kan jag inte heller göra nåt åt, ingen lyssnar ju på oss...inte ens föräldrarna. Det är inte mina barn så jag tänker inte vända ut och in på mig själv och bränna ut mig på kuppen. Jag lägger mig på en nivå där jag orkar göra mitt jobb på bästa sätt och göra det så bra för barnen som jag kan. Om föräldrarna utsätter sina barn för långa dagar så är det deras ansvar, det kan jag inte ta på mig. Alla föräldrar måste faktiskt inte arbeta heltid, vissa måste men långt ifrån alla.

    ...eller de måste nog för att kunna ha fint hus, fin bil eller till och med bilar, dyra fina kläder, minst en utlandsresa per år, mobiltelefon av nyaste modell osv. 

    Flera gånger har jag hört föräldrar beklaga sig att det är så jobbigt att vara hemma en dag med sina barn själva. Flera gånger har jag hört föräldrar säga att det är skönare att jobba, än att vara hemma med barnen. De klarar inte att aktivera sina vildar, det funkar ju mycket bättre om de är på förskolan eller skolan. Då kan jag inte vara tyst utan föreslår nån lugn aktivitet så barnen får komma ner i varv. Stressade föräldrar orkar inte med stressade barn. Detta stämmer kanske inte för er, men jag vet att det faktiskt är så i många fall.
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!