Inlägg från: Anonym (Förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (wtf) skrev 2015-09-10 18:35:22 följande:

    Jag läser ofta på ett forum där många förskollärare hänger. Det är skrämmande att många av dessa usla människor är de som tar hand om våra barn. De sitter och dömer föräldrar, idiotförklarar föräldrar som inte har råd att arbeta deltid, tycker att det är vidrigt att vissa barn slutar senare än 15 osv. Vad är det för fel i huvudet på dessa idiotiska människor? Det är tack vare att föräldrar arbetar, som de själva har jobb! Vissa måste arbeta heltid. Varför se ner på föräldrar som gör det?

    Egentligen borde man ta screen shot och skicka till deras arbetsgivare och fråga vad i helvete de har anställt för personal, så kanske de får en tillsägelse eller i bästa fall blir uppsagda! Fy fan för människor som arbetar med våra barn, men som ser ner på föräldrarna så mycket som så många av dem gör.


    Jag är förskollärare och jag tar inte åt mig det minsta av detta, men jag blir ledsen! Ytterligare ett bevis på vilken dålig insyn i förskolan folk har.

    Vi som jobbar i förskolan får inte säga nåt till föräldrarna om hur läget är, vi får inte skuldbelägga dem som det så fint heter. Vi får inte heller prata illa om kommunen som är vår arbetsgivare. Detta får till följd att föräldrarna tror att allt är mycket bättre än det är.

    Det är på tok för stora grupper, med en ljudnivå som på en annan arbetsplats skulle ha krävt hörselskydd. Det är inte ovanligt att vi tvingas vara själva med upp mot 15 barn...ibland ännu fler. I sådana situationer frågar man sig hur man ens ska kunna säkerställa säkerheten och närhet och trygghet kan man glömma. Det enda man hinner är att räkna barn om och om igen för att veta att ingen ligger skadad nånstans. Visst vi är tre heltider på avdelningen, men så är det inte i praktiken då vi jobbar omlott och dessutom har massor av icke-barn-arbete att göra (duka, bädda beställa, möten osv). Barnen tenderar att gå allt längre dagar och vi räcker helt enkelt inte till.

    För mig som är med barnen hela dagarna så är det fruktansvärt att vi ska skydda föräldrarna så de inte får dåligt samvete. Sorry, men barnen blir inte piggare och mindre utslitna för det. Vissa barn klarar långa dagar på förskolan, men vissa gör det inte. Det är fruktansvärt att se hur slitna vissa barn är. Lägg sedan till att de sällan får sova tillräckligt hos oss, för då somnar de inte på kvällen. När det är som värst så går de runt som trasor och vi får på sin höjd säga att de varit lite trötta.

    Barnen får betala priset för den ökade konsumtionen i samhället!

    Sedan vet jag att vissa föräldrar måste jobba heltid för att klara sig, den biten behövs inte ens diskuteras. Däremot skulle deras situation underlättas om de som kan gå ner i tid gör det. då skulle vi hinna ge närhet och trygghet istället för att räkna västar om och om igen på eftermiddagarna när vi har mindre personal.

    Hur många av er vill vara ensam ansvarig över 15 barn i åldrarna 1-6 år? Tycker ni att detta är rätt mot era barn?
  • Anonym (Förskollärare)
    velo skrev 2015-09-11 22:37:09 följande:

    Det är så konstigt med just personalen som jobbar på förskolor! Varför klagar dom på sina kunder, för det är ju precis det som barnen och deras föräldrar är! Det är inte många arbetskategorier som klagar på sina egna kunder så mycket som dom gör!
    Jag själv jobbar i vården och det är ju som alla vet en otroligt tuff och tung miljö för oss personal, men inte (med nåt undantag) klagar vi på våra patienter,att dom måste söka mindre vård!! Superkonstigt inställning till sitt arbete verkar många ha! Klaga hos era chefer istället!!!


    Skillnaden är att vi jobbar med barnen till våra kunder, barnen är inte våra kunder. Ni jobbar direkt med kunden och era kunders behov är i fokus. Det är det visserligen hos oss med, föräldrarnas behov att jobba...hur barnen mår är det ingen som bryr sig om, de har inga rättigheter. De måste ställa upp på det som de vuxna bestämmer oavsett hur de mår. De kan oftast inte ens uttrycka hur de mår...och vi har munkavle på från våra chefer.

    Förälderns behov av att få jobba går före barns behov av vila och närhet till sina föräldrar. Faktiskt ganska skrämmande då det handlar om en liten individ under utveckling.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-10 20:14:43 följande:
    Det finns på fejjan. Vet inte om jag vågar skriva vad det heter.
    Antagligen Förskoleupproret
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Tess) skrev 2015-09-11 22:18:18 följande:

    Har aldrig någonsin upplevt det du skriver om ts. Men om det skulle hända så skulle jag antagligen konfrontera dem direkt. Samhället idag är uppbyggt så att de allra flesta måste arbeta heltid. Ett vettigt boende kostar några miljoner, mat är dyrt, två bilar osv. Om man hade ett val hade man antagligen jobbat mindre.


    Vuxna, vuxna, vuxna, vuxna och åter vuxna...var får barnen plats? Jo på överfulla förskolor där det gärna tvingas in en till och en till.

    Jag tycker nog att ni ska vara jävligt glada över att vi vidriga hemska fördomsfulla förskollärare finns. Det är vi som tröstar, uppmuntrar och avleder era trötta och utslitna barn. Det är hos oss de är större delen av sin vakna tid!

    Barnet blir inte gladare och tryggare för att ni har miljonboenden och två bilar. Sedan har i stort sett alla vuxna en dyr mobiltelefon...som tar ytterligare massor av tid från barnen. Utlandsresor har blivit allt vanligare och det är heller inget som barnen behöver. De behöver närvarande och trygga föräldrar.

    Vi vuxna har skapat dagens samhälle, inte barnen!
     
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Tess) skrev 2015-09-12 00:04:02 följande:
    Ja det är ju ganska tur att föräldrar har ett "behov" av att jobba. Annars skulle de ju inte ha råd att försörja sig själva, sina barn och samtidigt bidra till samhället.

    Eftersom samhället kräver detta idag. Du påverkas negativt med inkomst, pension, SGI ja allt om du går ner i tid. Ja förrutom då att man har regelbundna kostnader.

    Om barn inte trivs på förskolan borde man kanske titta på vad förskolan kan göra annorlunda. Och ta upp debatten om för lite personal. Annars kan ju många inte skaffa några barn. Man vill ju inte sätta barn till världen om de ska må dåligt.

    Jag har visseligen bara två barn. Båda har stormtrivts på sin förskola. Denna förskola är rätt unik har jag insett efter att ha pratat med andra. De arbetar hela tiden för att utveckla och se den enskilda individen. Och dessutom älskar de barn.
    Sorry men barnen trivs oftast väldigt bra på förskolan, det är inte samma sak som att verksamheten tröttar ut dem. Var med en vecka på förskolan och lev barnens liv så får du se! Jag som vuxen gör oftast färre timmar i veckan än de flesta barnen och  utan min 30 minuters rast så skulle jag inte klara jobbet...det ska barnen göra...även de som nyss fyllt ett år...jag gör 36 timmar i barngrupp per vecka som heltidsarbetande (har äldre barn) och barnen kan göra ända upp till 60 timmar.

    Jag jobbar också med att se enskilda individer i gruppen, jag älskar både barnen och mitt jobb. Det tar inte bort det jobbiga med yrket. Bara det att vara 50 timmar i den höga ljudnivån är direkt skadligt både för öron och stressnivåer. Det påverkar anknytningen och utvecklingen av empatiska förmågor. Fortsätter det som det är nu, så lär psykolog vara framtidsyrket...om det nu finns pengar till sånt. De blir väl svikna av samhället även som vuxna.
  • Anonym (Förskollärare)
    Penida skrev 2015-09-12 00:14:01 följande:

    En förskoleplats kostar en massa pengar men det gör också föräldrar som inte betalar skatt och går hemma på bidrag. Det är tyvärr inte så att de pengar man "sparar" går direkt till förskolan. Barngrupperna är fortfarande alldeles för stora och det även i kommuner där man testat det där med vårdnadsbidrag.
    Jag tycker väl att mer bör satsas på förskolan, föräldrar som vill vara hemma med sina barn eller jobba deltid har det rätt bra i detta land redan.


    Håller med!

    Om föräldrarna vore på vår sida skulle man kunna sätta tryck på politikerna att öppna fler avdelningar. Om barnantalet sjunker drastiskt i grupperna så skulle situationen bli helt annorlunda.

    Det finns en formel som räknar ut relationer i en barngrupp (x*(x-1)) och den visar att antalet relationer ökar drastiskt i ökande grupper.

    Enligt forskning klarar äldre barn grupper med 15 barn och det ger 15*14 relationer =182 relationer. Idag kan äldregrupper ha 25 barn, alltså 600 relationer. Viss skillnad eller hur!
  • Anonym (Förskollärare)
    Embla twopointoh skrev 2015-09-12 00:18:12 följande:
    Jag vill ha rätten till valfrihet eftersom jag är en vuxen människa som är kapabel till att ta mina egna beslut om vad som är bäst för mig och mina barn.

    Det är sant att vi har en av de generösaste föräldraförsäkringarna, men den kan fortfarande bli bättre.
    Jag anser att de flesta föräldrar inte är kapabla till att ta de rätta besluten. inte för att de inte har kompetensen, utan för att förskolan är belagd med munkavle och inte tillåtna att informera föräldrarna om den faktiska situationen. Dessutom är föräldrarna oftast stressade och fyllda av krav, så de kanske inte ens reflekterar över deras situation utan kör på så som det ska vara...villa, fin bil, fina kläder (gärna en massa funktionsmaterial så det syns att de bryr sig om sina barn), mobiltelefon, utlandsresor osv. Barnen får liksom bara följa med i farten vare sig de vill eller inte.
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-12 05:17:52 följande:
    Men ge dig! Du ställer dig till doms över föräldrars kompetens till sina barn. Får man lova att vara så jävla dum i huvet ? Det är just sådana som du som är ett problem. Din inställning är som ett växande äckligt virus. Bitter va?
    Läs om, läs rätt!

    Jag skrev att föräldrarna har kompetensen, men inte informationen. De flesta luras av förskolepersonalens tvång att inte informera om hur det egentligen är. Föräldrar tror att barnen har det jättebra på förskolan, men det har de inte i dagens stora grupper. Det är mer komplext än att barnet trivs och är glatt när det hämtas.

    Jag är inte det minsta bitter, jag är orolig för våra barns vardagliga miljö. Jag är insatt i verkligheten och ni föräldrar borde lyssna på oss som vet, istället för att känna er som skadskjutna små offer. Det är barnen som är offer här, inte föräldrarna!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (förbannad) skrev 2015-09-12 13:01:14 följande:
    Det är inte det du vill få fram så mycket som ditt sätt att uttrycka dig som gör att du får mothugg. Se tex meningen markerad ovan, den får mig att se rött. Särskilt stycket:
    "Gärna en massa funktionsmaterial så det syns att de bryr sig om sina barn"
    Så om en mamma som lämnar tidigt och hämtar sent har mage att klä sina barn i adekvata kläder som håller för lek, så irriterar det dig för du drar automatiskt slutsatsen att hon har för mycket pengar och borde jobba mindre och handla kläder på Lidl i stället?
    Att alla kläder är ärvda eller köpta begagnat är helt omöjligt?
    Jag hoppas att du inte menar så, men din ton antyder att du faktiskt gör det.

    Jag hade mina barn på Ur och Skur förut och jag fick lära mig av de andra föräldrarna hur billigt man kan få tag på riktigt bra ytterkläder åt barnen, just för att de riktigt bra ytterkläderna håller länge. Min dotter är 3 och jag har hittills köpt typ två par skor åt henne, resten har hon kunnat ärva efter brorsan eftersom vi köpt ytterkläder som håller. Mellan brorsan och syrran har en kusin och två sysslingar haft kläderna.
    Framöver finns inte lika mycket kvar för nu slits kläderna mer, men det finns gott om second hand som är i nyskick efter barn som inte rör sig lika mycket.

    Mina barn har alltså hållbara, dyra funktionskläder, trots att jag är ensamstående deltidsarbetande med två barn i en trea, inte gör några dyra semesterresor men åker till Gotland och Skåne varje sommar för vi har släkt med stugor där. På ett år har jag lyckats spara ihop till en månadslön (yay!) vilket gör att vi äntligen har en liten buffert. Jag jobbar en hel del hemma på kvällar och helger för att barnen inte ska behöva vara på dagis mer än 9 timmar per dag, men min nuvarande lön är minimum vi klarar oss på. Jag kan kanske hitta ett jobb närmare, men då måste jag gå ner i lön och upp i arbetstid så då får de förmodligen längre dagar.
    Jag fattar att det är tufft på dagis och skola, jag fattar det. Men jag är less på att höra att alla föräldrar prioriterar sig själva och sina arbeten före barnen, för det är helt enkelt inte sant. Det finns säkert ett fåtal föräldrar som är skyldiga, precis som det är ett fåtal pedagoger som gnäller, men de allra flesta försöker bara få livet att gå ihop, och behöver inte få höra hur hemska de är mot sina barn.

    Vi vet! Tro mig, vi vet!
    Jag drar inga slutsatser alls, tycker bara att det är tragiskt att så många fastnat i vårt "måste ha"-samhälle. De flesta föräldrar tror att de faktiskt måste köpa dyra och bra kläder till sina barn. Jag har testat massor med märken och kvalitéer genom åren i mitt jobb. Nytt billigt är ofta bättre än dyrt begagnat. Nytt dyrt är oftast överdrivet bra för vårt klimat och längden på våra utevistelser. Barnet mår inte bättre i dyra kläder och de leker inte bättre. 

    Titta runt i olika trådar här på Familjeliv, du kan inte dra en massa slutsatser utifrån dig själv. Du är kanske inte alls den jag syftar på. Faktum är dock att allt fler barn kommer tidigt och går hem sent och det utan att föräldrarna ens verkar reflektera över hur barnen mår av 45-50 timmar i veckan. Detta trots att det sammanboende föräldrar med två heltidslöner. Jag skrev att vissa behöver jobba heltid, men långt ifrån alla som gör det måste det.

    För bara nåt år sedan hade vi tid med de sena barnen, då kunde vi ge dem lite extra som kompensation för att deras föräldrar jobbade långa dagar. idag har vi fullt hela dagen...förutom på personalsidan. 15 barn är inte ovanligt att ha kvar när man blir ensam på avdelningen på eftermiddagen.

    Det handlar inte om att föräldrar prioriterar sig själva, det handlar om att barnen far illa av så långa dagar. Jag skiter ärligt talat i vad föräldrarna har för anledningar, barnen far illa ändå och det är det som ni som inte jobbar i förskolan inte verkar förstå. Fine att det är politikerna som ska vakna för att få till en lösning, men utan föräldrar och förskolepersonals stöd, så är barnen chanslösa! Du pratar om problemet som att det är personalens problem, men det är BARNENS problem, ERA barns problem inte mina barns för de har lämnat förskolan för många år sedan.

    Barn idag utsätts för skadliga ljudnivåer och ett tempo som stressar den lugnaste. De blir inte sedda som de är värda, sällan vi hinner prata klart med ett barn utan att bli störda. De har för många relationer mot vad de klarar av och kraven på barnen är skyhöga. Vad händer med dem? Hur kommer de att fungera som vuxna? Kommer de kunna känna tillit och närhet på samma sätt som de skulle om de fått en bättre start? Det är inte jag som gnäller på mina arbetsförhållanden, jag kan byta jobb om jag vill. Nej jag larmar för barnens skull, vad i helvete gör vi med våra barn???!!!
  • Anonym (Förskollärare)

    www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/f%C3%B6rskolepersonal-larmar-barnen-%C3%A4r-f%C3%B6r-l%C3%A4nge-p%C3%A5-f%C3%B6rskolan-3201284

    Observera att han som intervjuas är psykolog och inte förskolepersonal

Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!