Inlägg från: Anonym (Förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 15:27:56 följande:
    Tror du verkligen på vad du själv skriver? Med färre barn skulle snarare personalen minska, för att kommunerna måste spara pengar.

    Att ta bort maxtaxan och se till att föräldrar börjar betala procentuellt utifrån inkomst, och tid, är enda vettiga åtgärden för att minska barngrupperna. Att gnälla och anklaga föräldrar är det sämsta ni kan göra.
    Åter igen jag har inte gnällt på er, jag har informerat er om hur den faktiska situationen ser ut. jag är orolig för barnen och det borde ni med vara istället för att kasta skit på mig och andra som sliter för era barn när ni måste jobba!

    Gå på politikerna istället för på personalen!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 15:27:56 följande:
    Tror du verkligen på vad du själv skriver? Med färre barn skulle snarare personalen minska, för att kommunerna måste spara pengar.

    Att ta bort maxtaxan och se till att föräldrar börjar betala procentuellt utifrån inkomst, och tid, är enda vettiga åtgärden för att minska barngrupperna. Att gnälla och anklaga föräldrar är det sämsta ni kan göra.
    ...och vi får betalt per barn, så antalet timmar spelar ingen roll.

    Dessutom har vi några färre barn i år och lite mindre personal och faktiskt så är det skönare nu. Vi har en betydligt mer harmonisk grupp i år än så länge. Dock vet jag att det inte kommer vara för evigt, vi kommer att få både fler barn och utökad personalstyrka när barnen måste tryckas in på platser som egentligen inte finns.
  • Anonym (Förskollärare)

    Det är inte vi i förskolan som ska sluta ge er föräldrar dåligt samvete, för det gör vi sällan. Det är ni föräldrar som ska se er roll i det hela, ta ert ansvar och sluta att lägga det på oss. Är det nån som ska stå upp för barnen så är det deras föräldrar! Jag står upp för mina och ni ska stå upp för era!

    Mitt ansvar är att göra de arbetsuppgifter som min arbetsgivare ger mig. Jag kan stå upp för min arbetssituation, men barnens är ert ansvar! Mitt ansvar mot barnen är att göra precis som jag gjort här, informera er föräldrar om hur det ser ut. Sedan att ni inte kan ta det till er blir era barns problem...och får ni dåligt samvete av det så är det faktiskt också ert problem!

  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 16:19:25 följande:
    Jag har läst dem. Det handlar till 99 % om för stora barngrupper och för lite personal. Inte föräldrarnas fel.
    Har du svårt att förstå? Det är inte föräldrarnas fel, men deras ansvar att protestera! Jag har dessutom innan länkat till en intervju med en psykolog som pratar om långa dagar...förövrigt den intervju som jag tror var uppstarten till diskussionen på Förskoleupproret.

    www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 16:25:17 följande:
    Nej jag har inte svårt att förstå men du verkar ha glömt att du skriver i Känsliga Rummet och att det inte är okej att skriva som du gör.

    Det är INTE föräldrarnas ansvar att protestera. Om man som förskollärare anser att situationen i förskolan är riskabel för barnen, så är man skyldig att anmäla det. Sluta med att lägga mer börda på föräldrarna!
    Åter igen, vi förskollärare har skrikit ut detta problemet i flera år, Förskoleupproret på Facebook är snart två år gammalt. Forskare och psykologer har påpekat detta och ändå sitter föräldrarna till dessa barn och försvarar sin rätt att arbeta och försöker lägga över skulden på oss som faktiskt kämpar.  Stackars föräldrar de får dåligt samvete!

    Du borde ha tänkt på att du är i känsliga rummet när du skrev rubriken till den här tråden...

  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-13 16:39:41 följande:
    Sitter föräldrar och försvarar sin rätt att arbeta? Haha, du är otrolig! Föräldrar MÅSTE arbeta, faktiskt! Vart har du fått föreställningen om att man kan leva och verka gratis utan inkomst?
    Ni borde värna om rätten för era barn att ha en bra tillvaro. Jag tycker att hela den här diskussionen är helt sjuk! Ni föräldrar borde ställa er bakom personalen och stötta oss i vår kamp för att barnen ska få bättre villkor i förskolan...istället ställer ni er emot oss och lägger dessutom skulden på oss och anklagar oss för att göra ett dåligt jobb. Sanslöst!

    Om ni nu måste jobba så mycket som ni gör, tvinga då fram en annan lösning för era barn. De mår inte bra av långa dagar på förskolan PUNKT!!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 16:46:10 följande:
    Jag ser att admins i gruppen äntligen har vaknat och det uppskattar jag. Förhoppningen är att förskollärare ska sluta kasta skit på föräldrar (som trots allt är de som ger dem jobb) och istället rikta irritationen mot de politiker som snålar in på omsorgen. Visst, det kommer att innebära dyrare barnomsorg för föräldrarna och även en högre skatt. Men det är väl barnen ändå värda? Eller?

    Jag vet att jag la tråden i Känsliga Rummet och du borde respektera det!
    Du följer ju förskoleupproret och borde veta vad som görs från personalens håll. Fast det är ni som ska bråka med politiker. vi kan bara kämpa för vår arbetssituation och vi gör det för att barnen ska få det bättre.

    Åter igen så har jag inte kastat skit på nån. Allt jag vill är att ni ska vakna och ta ert ansvar och stå upp för era barn! Är det så svårt? jag gör det för mina, då borde ni kunna göra det för era.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 16:51:10 följande:
    Vilken tur ni förskollärare har som aldrig behöver arbeta heltid. Det skulle vara en dröm för många föräldrar.

    Mår du bra av att lägga skuld på föräldrarna?
    Jag känner många förskollärare med barn i förskoleålder och jag vet faktiskt inte en enda som jobbar heltid. De vet hur situationen är och gör vad de kan för att korta ner vistelsetiden för sina barn. De prioriterar bort mycket för att ha råd med detta.
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!