Inlägg från: Anonym (Förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 18:10:48 följande:

    Blir du nöjd om dina skolbarn får kortare dagar, missar lektioner, för att läraren ska hem och ta hand om sina barn? Eller om du inte får komma till läkaren förrän efter några månader, för att läkaren är hemma och tar hand om sina barn?


    När jag blir nöjd? Vad har jag med det hela att göra? Jag blir lättad när föräldrarna tar sitt ansvar och inte lämnar utslitna trasor på förskolan. Jag klarar att ta hand om dem, men de orkar inte med sig själva.
  • Anonym (Förskollärare)
    molly50 skrev 2015-09-13 18:16:36 följande:

    Jag tar inte åt mig personligen. Jag tycker precis som du att något måste göras.

    Men att lägga hela ansvaret för det på föräldrarna löser inte problemet,tror jag.

    Jag tror att både föräldrar och personal måste gå ihop för att något ska hända.

    Jag har dessutom gått med i förskoleupproret nu.


    Vi kämpar redan trots att det inte är vårt ansvar. Vi kämpar för att vi ser barnen hela dagarna, ser hur de funkar i den grupp de är i så stor del av sina liv.

    Bra att du gått med i upproret, där får du mycket bra info med. Sedan finns det en grupp som heter "Förskoleupproret information", där är det mer läsnyttiga länkar och mindre diskussion.
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-13 18:15:13 följande:

    Eftermiddagarna brukar väl vara lugnare vilket ger tid till lite pyssel, teckna, läsa en bok? En liten fika?


    Inte hos oss, varje avdelning brukar ha minst 7-8 barn kvar halv fem...de aktiviteter du beskriver är ett minne blott sedan alla föräldrar ska jobba heltid. Vi tvingas ibland göra övertid eftersom vi helt enkelt inte vågar lämna kollegorna med så många barn. Tänk dig då att vara ett litet trött barn som längtar efter sina föräldrar. Man känner sig maktlös. ????
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Upproret) skrev 2015-09-13 20:58:28 följande:

    Jag blir helt mållös!

    Hela den här tråden och hela den här diskussionen är sjuk. Skämmande rent av!

    Personal som arbetar i förskola talar om gång efter gång. Vi är underbemannade, vi hinner inte med era barn, vi har FÖR MYCKET kringarbete, vi kan inte följa läroplanen så som det är tänkt, vi är stressade, det är för många barn, förutsättningarna för detta arbete gör att vi kan inte utföra vårt jobb!

    Gång på gång kan man läsa och höra det här. Förskolepersonalen är 80% mer sjukskrivna än någon annan yrkesgrupp i Sverige. Varför? och HUR påverkar det DITT barn?

    Det handlar inte om gnälliga och lata förskolepersonal det handlar om en undermålig miljö där personalen blir sjuka och era barn påverkas mycket negativt. Vi som arbetar i förskolan kan inte påverka varken lokalerna, inte heller kan vi påverka antalet barn i grupperna, inte heller gruppsammansättning eller personaltäthet. Staten har bestämt att förskolan ska ha en 4 månaders regel och efter 4 månader SKA barnet ha en plats. Det spelar då inte roll och gruppen redan har 25st 3 åringar. Personalen MÅSTE ta emot det 26 barnet!

    Politikerna, chefen och kommunen lyssnar inte på personalen i förskolan. Personalen är utbytbar! De lyssnar på DIG som förälder! Du som förälder är inte utbytbar och arga föräldrar är jobbiga för kommunen att hantera!

    Hur kan du och ni andra inte se att det ÄVEN är ert ansvar att se till att barnen har det bra på förskolan? Barnen är allas ansvar. Personalen på förskolan slår knut på sig själva fram till de blir sjuka för att göra det så bra det bara går för era barn. Självklar påverkar det även era barn, att tro något annat är naivt.

    Istället för att sitta här och ha mundiarré så gör något åt situationen. Bestäm träff med chefen för utbildningsförvaltningen i din kommun och skrik istället för att sitta här och gnälla på saker ni läser på facebook!

    Trådskaparen. Jag tycker inte att du är det minsta bättre än de usla och fruktansvärda förskollärare du påstår finns i Förskoleupproret. Det här är läskigt! Lyssna på vad ni själva säger!

    USCH!


    Mitt i prick! Så bra skrivet! Läs och begrunda detta!
  • Anonym (Förskollärare)
    molly50 skrev 2015-09-13 21:21:56 följande:

    Jag vet att ni kämpar. Men som jag ser det så är det allas ansvar att kämpa för att det ska bli bättre. Inte bara föräldrarnas.

    Ni själva mår väl inte heller bra av att ha en sådan arbetssituation.

    Det gör inte vi som jobbar inom vården i alla fall.


    Jag tar på mig ansvaret trots att jag inte måste. Det är ytterst föräldrarnas ansvar att kämpa för sina barn. Jag gör vad jag kan som personal, som förälder gör jag allt i min makt för att mina barn ska ha den bästa skolgången. Det är viss skillnad! Därför blir jag så ledsen på barnens vägnar när deras föräldrar slår ifrån sig med att de måste jobba.
  • Anonym (Förskollärare)

    S


    Nenne666 skrev 2015-09-13 21:24:18 följande:

    Och då är lösningen att föräldrarna inte ska jobba heltid? Och det gynnar barnen?


    Läs mina inlägg där hittar du svaret...har skrivit minst några gånger att det är upp till föräldrarna att hitta en för dem bra lösning och att det nödvändigtvis inte betyder att de måste gå ner i vikt.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Upproret) skrev 2015-09-13 21:30:48 följande:

    Jag har inte sagt det och jag kan inte läsa att NÅGON annan i den här tråden har varken sagt det, påstått det eller antytt det.

    Det TS upprörs av efter har läst på Förskoleupproret kommer från en hemmaförälder. Det är alltså inte FÖRSKOLLÄRARE som påstår att föräldrar inte ska skaffa barn om de inte kan ta hand om dem. Det finns ett nätverk av hemmaföräldrar och dessa har tagit sig in i Förskoleupproret och skriver sådana här saker vilket har gjort att många som arbetar i förskolan och som vill vara med för att förbättra förskolan har gått ur gruppen och det är jättesynd. Det här grundar sig på antaganden och är ingen sanning.

    Jag hopps att du förstår att "de berörda" inte är lika med personalen. Personalen i förskolan är marionetter i politikernas spel och VÄLDIGT många i branschen ger upp och lämnar yrket för att förutsättningarna för jobbet är skit till en skitlön!

    Du tycker att du sitter och försvarar föräldrarnas rätt till att ha sina barn på förskolan? Du sitter och pratar om saker du inte inte har någon inblick i, du säger själv att du inte har barn i förskolan. Det här handlar om barnen och inte om föräldrarna, jag struntar blankt i vad föräldrarna väljer. Behöver man förskola så behöver man förskola... oavsett hur många timmar. MEN att sitta och försvara sin rätt till förskola fast personalen larmar om en akut situation och dessutom sitta och tycka synd om sig själv för att personalen larmar är sjukt!

    Tänk om föräldrarna kunde arbeta med personalen, fråga sig själv vad kan jag göra? Jag kanske inte kan gå ner i tid men jag kanske kan dryfta mina åsikter om undermålig mijö med för stora grupper till de som sitter och bestämmer? Kanske kan jag gå ihop med andra föräldrar och trycka på?

    När två tusen barnskötare säger att barnen mår inte bra på förskolan och föräldrarna trycker ifrån sig och börja skrika om skuldbeläggande, lat personal osv ja då är det fel... väldigt fel!


    Precis!
  • Anonym (Förskollärare)

    Vad det gäller kläder så får ni köpa vad ni vill, men om det samtidigt innebär att ni måste arbeta mer så kan jag lova att barnet mår bättre i en billigare overall med en mer närvarande förälder. Barn i billigare kläder leker lika bra som de i dyra.

  • Anonym (Förskollärare)
    molly50 skrev 2015-09-13 21:40:41 följande:

    Vi som jobbar inom vård och omsorg kämpar vi också. Vi kämpar för våra gamla för att de ska slippa drabbas av alla nedskärningar.

    För i slutänden så är det de som drabbas av det.

    Men även om nu alla föräldrar skulle gå ner i tid eller säga upp sig så kommer det ändå att komma in andra barn till heltidsarbetande föräldrar.

    Så det kommer ju att fortsätta vara fulla barngrupper i alla fall.

    Så hela ansvaret ligger inte hos föräldrarna.


    Jag kan säga upp mig, då slipper jag ansvaret, föräldrar har alltid ansvaret. Du kan inte få mig att tycka att jag har lika stort ansvar för barnen på jobbet som jag har för mina egna. Mina egna kan jag gå i eld för, jag offrar inte min hälsa för barnen på jobbet.
  • Anonym (Förskollärare)
    molly50 skrev 2015-09-13 21:51:29 följande:
    Jag har aldrig påstått att du har lika stort ansvar för andras barn som för dina egna.
    Men du har ju ett ansvar för hur din arbetsmiljö ska se ut och att det ska fungera.

    Och du vet ju inte hur mycket man som förälder kämpar för att få det att gå ihop och att ens barn ska ha det så bra som möjligt.
    Därför tycker jag det är fel att skuldbelägga föräldrarna för hur situationen ser ut.
    Jag vet inte hur många gånger jag måste skriva detta. Jag skuldbelägger ingen, jag informerar om ett problem och tar föräldrar illa vid sig av det så är det deras problem! Jag måste informera om detta obehagliga faktum...barnen är för mycket på förskolan och grupperna är för stora. Vi som jobbar på förskolorna hinner inte alls med barnen så som vi önskar och så som vi vet att vi borde! Vi som jobbar med barnen ser skillnaderna från förr och nu och vi ser hur stressade barnen faktiskt är.

    Tråkigt om föräldrarna kämpar och sliter, men det fråntar inte det faktum att barn gör längre dagar än vad som är bra för dem. Jag tror faktiskt att barnen är de som kämpar mest!
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!