Inlägg från: Anonym (Förskollärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förskollärare)

    Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!

    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 16:51:10 följande:
    Vilken tur ni förskollärare har som aldrig behöver arbeta heltid. Det skulle vara en dröm för många föräldrar.

    Mår du bra av att lägga skuld på föräldrarna?
    Jag lägger ingen skuld på föräldrarna, det gör ni själva! Jag lägger ansvaret på föräldrarna och det är faktiskt inte samma sak. Mina barn, mitt ansvar ihop med deras andre förälder!
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-13 16:57:53 följande:
    För det första så har jag inga barn i förskolan och för det andra. Tala för dig själv.
    Ja jag står bakom mina barns lärare och stöttar dem. Ni som skriver mot mig i den här tråden ställer er ju på politikernas sida och de jublar för de slipper ta tag i problemet.
  • Anonym (Förskollärare)
    Nenne666 skrev 2015-09-13 17:02:48 följande:
    Nä, det enda du har gjort är att belasta föräldrarna för att dom lämnar sina barn på förskolan när dom arbetar.
    Det är din tolkning.
    Nenne666 skrev 2015-09-13 17:00:47 följande:
    Läs (förskolelärare):s inlägg och återkom efter det.
    Okej var har jag skrivit att skulden är föräldrarnas? Jag har skrivit att ansvaret att lösa barnens situation är föräldrarnas och inte förskolans personals. Det är inte samma sak! Det finns massor med sätt att minska barnens närvarotid och många sätt att påverka politikerna. Jag kan påverka politikerna, men jag kan omöjligt göra nåt åt längden på barnens vistelsetid. Jag kan ju knappast inte ta dem med mig hem när jag slutar.

  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 17:12:13 följande:
    Det gör du i inlägg efter inlägg. Anklagelser efter anklagelser och detta är bara en liten del.

    "Skillnaden är att vi jobbar med barnen till våra kunder, barnen är inte våra kunder. Ni jobbar direkt med kunden och era kunders behov är i fokus. Det är det visserligen hos oss med, föräldrarnas behov att jobba...hur barnen mår är det ingen som bryr sig om, de har inga rättigheter. De måste ställa upp på det som de vuxna bestämmer oavsett hur de mår. De kan oftast inte ens uttrycka hur de mår...och vi har munkavle på från våra chefer.

    Förälderns behov av att få jobba går före barns behov av vila och närhet till sina föräldrar. Faktiskt ganska skrämmande då det handlar om en liten individ under utveckling."

    "Vuxna, vuxna, vuxna, vuxna och åter vuxna...var får barnen plats? Jo på överfulla förskolor där det gärna tvingas in en till och en till.

    Jag tycker nog att ni ska vara jävligt glada över att vi vidriga hemska fördomsfulla förskollärare finns. Det är vi som tröstar, uppmuntrar och avleder era trötta och utslitna barn. Det är hos oss de är större delen av sin vakna tid!

    Barnet blir inte gladare och tryggare för att ni har miljonboenden och två bilar. Sedan har i stort sett alla vuxna en dyr mobiltelefon...som tar ytterligare massor av tid från barnen. Utlandsresor har blivit allt vanligare och det är heller inget som barnen behöver. De behöver närvarande och trygga föräldrar.

    Vi vuxna har skapat dagens samhälle, inte barnen!"

    "Jag drar inga slutsatser alls, tycker bara att det är tragiskt att så många fastnat i vårt "måste ha"-samhälle. De flesta föräldrar tror att de faktiskt måste köpa dyra och bra kläder till sina barn. Jag har testat massor med märken och kvalitéer genom åren i mitt jobb. Nytt billigt är ofta bättre än dyrt begagnat. Nytt dyrt är oftast överdrivet bra för vårt klimat och längden på våra utevistelser. Barnet mår inte bättre i dyra kläder och de leker inte bättre. 

    Titta runt i olika trådar här på Familjeliv, du kan inte dra en massa slutsatser utifrån dig själv. Du är kanske inte alls den jag syftar på. Faktum är dock att allt fler barn kommer tidigt och går hem sent och det utan att föräldrarna ens verkar reflektera över hur barnen mår av 45-50 timmar i veckan. Detta trots att det sammanboende föräldrar med två heltidslöner. Jag skrev att vissa behöver jobba heltid, men långt ifrån alla som gör det måste det.

    För bara nåt år sedan hade vi tid med de sena barnen, då kunde vi ge dem lite extra som kompensation för att deras föräldrar jobbade långa dagar. idag har vi fullt hela dagen...förutom på personalsidan. 15 barn är inte ovanligt att ha kvar när man blir ensam på avdelningen på eftermiddagen.

    Det handlar inte om att föräldrar prioriterar sig själva, det handlar om att barnen far illa av så långa dagar. Jag skiter ärligt talat i vad föräldrarna har för anledningar, barnen far illa ändå och det är det som ni som inte jobbar i förskolan inte verkar förstå. Fine att det är politikerna som ska vakna för att få till en lösning, men utan föräldrar och förskolepersonals stöd, så är barnen chanslösa! Du pratar om problemet som att det är personalens problem, men det är BARNENS problem, ERA barns problem inte mina barns för de har lämnat förskolan för många år sedan.

    Barn idag utsätts för skadliga ljudnivåer och ett tempo som stressar den lugnaste. De blir inte sedda som de är värda, sällan vi hinner prata klart med ett barn utan att bli störda. De har för många relationer mot vad de klarar av och kraven på barnen är skyhöga. Vad händer med dem? Hur kommer de att fungera som vuxna? Kommer de kunna känna tillit och närhet på samma sätt som de skulle om de fått en bättre start? Det är inte jag som gnäller på mina arbetsförhållanden, jag kan byta jobb om jag vill. Nej jag larmar för barnens skull, vad i helvete gör vi med våra barn???!!! "
    Inte en gång skriver jag att detta är föräldrarnas fel, det är du som tolkar det så. Jag berättar hur det faktiskt är. Sätt på dig ett barns glasögon och se världen ur deras håll.

    Jag vill väcka föräldrar som inte verkar förstå! ...och ärligt talat så tycker jag att föräldrar ska skämmas om de inte förstår allvaret i detta. Det finns massor av sätt att lösa problemet, en är att föräldrarna går ner i tid. Föräldrar får jobba hur mycket de vill, men de behöver hjälpa sina barn att få en lagom lång vistelsetid.

    Om jag låter bli att informera om verkligheten så mår föräldrarna bättre, men barnen sämre. Tål ni inte sanningen så sluta följ tråden och fortsätt som ni gör.
  • Anonym (Förskollärare)
    molly50 skrev 2015-09-13 17:29:51 följande:
    Som jag skrev tidigare så när jag jobbar så jobbar jag deltid,men är för närvarande sjukskriven.
    Min dotter går 15 timmar i veckan och de dagar som varken jag eller maken kan hämta så ber vi någon av våra föräldrar att göra det.
    Hon går dessutom efter sin storebrors skolschema så hon är ledig på alla skollov och studiedagar.
    Och hon verkar trivas på förskolan och frågar varje morgon om hon får åka dit.
    Vad mer tycker du att jag ska göra?
    Vet du att det finns många grupper där de flesta är på plats klockan åtta när frukosten serveras och där de flesta är kvar 16.00 varje dag...grupper med 17-25 barn beroende på ålder på barnen. Personalen jobbar oftast 7.30-14, 7.30-16 och 9-17 på avdelningen. Det säger sig självt att det inte blir mycket tid över till varje barn och speciellt inte när man efter 16 är helt själv på avdelningen med i stort sett hela avdelningens barn. Visst vi har kollegor på andra avdelningar, så vi hjälps åt, men de känner inte varandras barn och kan inte ge samma trygghet.

    Suveränt att ni gör vad ni kan för att hålla ner timmarna på er dotter! förskola i lagom dos är bara bra för barnen!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Barnskötare) skrev 2015-09-13 17:11:43 följande:

    Men hur kan ni föräldrar i tråden bara skjuta denna informationen ifrån er?

    Flera yrkesgrupper alarmerande om för stora barngrupper med långa dagar och ni reagerar med att tycka att de som säger detta är elaka på alla sätt och vis om vi säger att ert barn inte verkar må så bra.

    Vi gör ju såklart vad vi kan för att alla ska må bra här på förskolan ,men vi måste ju berätta för föräldern när ert barn inte mår bra.

    Alla barn klarar inte av det tempot som är.

    Barnen är ju era och under ert ansvar.

    Varför kämpar ni inte för dem?


    Jag ställer mig samma frågor!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (Ellen) skrev 2015-09-13 17:23:31 följande:
    En kristdemokratisk hemmafru som vill FÖRSÄMRA förskolan på alla sätt och istället verka för att kvinnor ska sluta jobba är inte vad jag kallar en objektiv källa. Hon vill ju inte ha förskolor ALLS, varför ta upp hennes högst personliga åsikter som någon sorts expertuttalande? 

    Det är hon och hennes anhang som förstörde Förskoleupproret. De har ingen önskan om att förbättra förskolan eller förbättra för barnen, utan enbart smutskasta förskolor över lag så det blir en återgång till 50-talets hemmafrutillvaro. I deras ögon kommer förskolan aldrig vara bra nog, kvinnor ska inte jobba. Punkt. 
    Kvinnor ska kunna jobba, inget snack om saken! Barn har oftast två föräldrar och då är man två om att dela på ansvaret för barnens dagar. Sedan har vi ensamstående föräldrar som kanske måste ha kvar barnen sent, men då vill jag ha tid att faktiskt ge dessa barn lite extra.

    Det viktigaste är att barnen inte kommer hem sent varje dag helt slutkörda med slutkörda föräldrar. Hämtar man lite tidigare så har både barn och föräldrar mer energi kvar. Bara att hämta 15.30 istället för 16.30 gör stor skillnad, det är en timme om dagen, fem timmar i veckan. Använd er fantasi och kreativitet och hitta på lösningar, det behöver faktiskt inte innebära att nån av er går ner i tid! Fast lös det! Det ÄR ert ansvar!
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 17:44:25 följande:
    Så 15-timmars barn existerar inte på din förskola?
    De har väl inte för långa dagar heller? Det är inte de vi diskuterar. Fast jo några har vi, i min grupp en av 18.
  • Anonym (Förskollärare)
    molly50 skrev 2015-09-13 17:49:02 följande:
    Ja,jag är mycket väl medveten om det. Och det är en av orsakerna till att vi försöker hålla nere vår dotters tider.
    Vi märker att hon ofta är trött när hon kommer hem. Så därför får hon ledigt när vi kan.
    Och är hon sjuk så kan hon få stanna hemma ett par dagar extra även fast hon egentligen inte behöver.
    Så jag tycker inte att vi kan göra så mycket mer än vad vi redan gör.

    Därför så känns det extra hårt att få höra att man är en dålig förälder som låter sina barn vara i förskolan långa dagar.
    I vårt fall så stämmer inte det alls.
    Varför tar du åt dig när du håller ner vistelsetiden för ditt barn? Det är inte dig vi diskuterar! Dessutom är det du som gör tolkningen att man är en dålig förälder om man har långa dagar. Jag anser att man är en dålig förälder när man blundar för problemet och skjuter över det på förskolans personal och skyller på dem...och tror att de ska lösa problemet åt dem. Det är STOR skillnad!

    Du märker att ditt barn är trött, det är det faktiskt inte alla som gör. många tror att de har aktiva barns om måste aktiveras hela tiden.
  • Anonym (Förskollärare)
    Anonym (wtf) skrev 2015-09-13 18:07:37 följande:
    I genomsnitt är de betydligt fler på varje förskola.
    Det hjälper ändå inte de barns om har långa dagar.
Svar på tråden Vidriga hemska fördomsfulla förskollärare!