• Anonym (D.a)

    inget som helst intresse över andras barn

    Jag förstår mig inte på människor som bryr sig om andras barn. Själv hade jag inte brytt mig om andras barn vare sig det handlade om att dom mådde dåligt eller allmänt. Andras barn är för mig totalt ointressant. Jag tycker inga barn är varken söta eller oskyldiga. Jag tycker bara andras ungar är fula äckliga och jobbiga. Det finns undantag men många ungar är långt ifrån söta. Är det bara jag som känner så eller finns det flera än jag?

  • Svar på tråden inget som helst intresse över andras barn
  • boundforglory
    Anonym (D.a) skrev 2015-10-03 20:37:31 följande:
    Ja det kanske låter konstigt men barn som inte kan prata för sig eller är allmänt stökiga och bråkiga orkar jag bara inte med, andras barn alltså. Jag tycker barn ska ha en hårdare uppfostran så dom lär sig vett och etikett och inte tro att dom ska ha allt och rätt till allt som nutidens svenska barn. Svenska barn är oerhört bortskämda. Jag må låta gammaldags men det är min åsikt.
    Nu pratar du om något annat. Det jag undrar över är att om din vän har en fyraåriga pojke som mår väldigt dåligt, detta är alltså inget som berör dig alls? Oavsett hur han är uppfostrad?
  • Anonym (L)
    boundforglory skrev 2015-10-03 20:44:36 följande:

    Nu pratar du om något annat. Det jag undrar över är att om din vän har en fyraåriga pojke som mår väldigt dåligt, detta är alltså inget som berör dig alls? Oavsett hur han är uppfostrad?


    Varför försöker du med att ändra ts till att tycka precis som dig angående andras barn?

    Själv så håller jag till en del som ts angående andras barn.
  • Tecum
    taquine skrev 2015-10-03 20:13:59 följande:
    Precis, är ingen barnmänniska men älskar så klart mina egna ;)
    Låter hemskt att säga kanske men tycker sällan barn är varken speciellt söta eller väluppfostrade  nuförtiden , bara massa ylande -- Eller är det jag som börjar bli gammal? smile9.gif
    Jag som ÄR gammal håller med. Barn idag känns osjälvständiga, kräver ständig uppmärksamhet från de vuxna och har svårt att sysselsätta sig själva eller med andra barn. Alltid ska de vuxna vara med på något sätt. Våra barn kunde leka i timmar själva, hitta på, fantisera, konstruera leksaker av nästan vad för skräp som helst. Och de lekte ute nästan jämt, nu ser man sällan barn ute?

    När vi var små och på kalas var vi själaglada om vi fick eget bord och slapp de vuxna. Nu är det tvärtom, barnen ska hela tiden vara i centrum och det går knappt att föra vettiga samtal då de hela tiden pockar på uppmärksamhet.
  • Anonym (D.a)
    boundforglory skrev 2015-10-03 20:44:36 följande:

    Nu pratar du om något annat. Det jag undrar över är att om din vän har en fyraåriga pojke som mår väldigt dåligt, detta är alltså inget som berör dig alls? Oavsett hur han är uppfostrad?


    Jag nej det berör inte mig, det är inte mitt problem utan han och hans mammas det är något som hans mamma ska reda ut inte jag. alla föräldrar har ansvar över sina egna barn, andra har inte ansvar över andras barn.
  • Anonym (D.a)

    Det här med "barnens rätt " som ständigt är på tapeten i det här landet har gått totalt över styr. Det är inget annat än rent patetiskt och överdrivet . Barnens bästa osv som står skrivet lite överallt menas i princip med att barnen är några slags låtsas vuxna presidenter som ska ha allting och rätt till allt men att vuxna inte har några rättigheter, var har dom vuxnas rättigheter tagit vägen?

  • Anonym (Hm)

    Jag är inte barnkär och är ovan att umgås med barn, men känner inget agg mot dom. Jag tycker dom är jobbiga men försöker alltid att vara vänlig mot dom. Om någon skadade sig så skulle jag definitivt hjälpa om inga föräldrar är i närheten

  • Anonym (H-C)

    Nej, jag har heller inget vidare intresse av andras barn och förväntar mig inte att andra ska vara intresserade av mitt. Visst mår syskonbarn eller vänners barn dåligt känner jag för dem, men okända barn - nej. Varför ska man intressera sig av andras barn?

    Förresten, något som har stört mig enda sedan jag själv var barn är främmande vuxna som söker kontakt med varenda barn de ser på tex ica. Kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt obehagligt som 5 åring när någon främmande började vinka och ha sig.. Men det kanske är bara jag som känner så, kanske ska tillägga att jag har inga sociala problem ;)

  • Påven Johanna

    Jag är väldigt barn- och djurkär.Hjärta Däremot finns det många vuxna som jag inte äger en tillstymmelse av positiva känslor inför. 

  • Pomperipozzan

    Jag tror de i tråden som ställer frågor bara försöker förstå och inte ändra på vad ts tycker. Ts: Säg att du ser ett barn som blir slaget och/eller retat av ett eller flera andra barn, barnet är 5 år gammalt och inga vuxna finns i närheten, hur skulle du agera då?

    Eller om du misstänker att ett barn blir vanvårdat i sitt hem?

    Är inte jätteförtjust i främmande barn, kissar inte på mig av glädje när nån bekant/okänd kommer med sitt nyfödda knyte (blir snarare sjukt irriterad att det förutsätts att jag ska vilja kolla in i vagnen eller tom hålla det), men min empati sträcker sig absolut till ALLA människor som far illa, oavsett ålder.

    Kan verkligen inte förstå någon som inte månar om ett litet barn som man misstänker far illa. Det innebär inte att jag älskar ungar som jag inte har en aktiv relation med.

Svar på tråden inget som helst intresse över andras barn