• Anonym (reddish)

    Ovärdigt slut

    Har för första gången (på 45 år) råkat ut för ett avslut på en relation som jag inte förstår mig på. Hoppas någon här kan hjälpa mig förstå.

    För ett drygt halvår sedan träffade jag en kvinna på en dejtingsajt (min ålder, skild sedan snart 3 år, efter 23-årigt äktenskap). Hon tog kontakt med mig, men redan andra meddelandet skrev hon att "hon nog inte var redo för ett förhållande". Jag fick tunnelseende och missade detta, vilket kanske var dumt med tanke på vad som sedan hände.
    Vi träffades, föll för varandra och allt klickade. Det tyckte vi båda. Men efter några dagar berättade hon att hon haft ångestattacker och mått dåligt på grund av livsstress en längre tid. Hon blev osäker på om hon ville/orkade fortsätta, och tyckte vi gick för fort fram. Jag backade lite men förklarade att jag är bra på att stötta och att jag hade egen erfarenhet av en sådan period i livet.

    Hon tog ett djupt andetag och vi kämpade på men jag märkte att hon mådde dåligt. Hon drog sig undan (alla, inte bara mig) och uppvisade samtliga symtom som finns i listan när man läser om någon som lider av depression eller utmattningsdepression. Hon berättade även om riktigt mörka tankar och sade att jag är den ende som någonsin fått ta del av dem.

    Hon gav mig dessa månader väldigt vackra och målande beskrivningar om vad hon tyckte om mig, på alla tänkbara plan. Hon sade aldrig att hon älskade mig, men alla de där orden kändes överflödiga och det kändes verkligen som att hon gjorde det. Med tanke på orden hon gav mig kändes jag som en unik man i hennes liv, och det kändes såklart underbart med tanke på att jag kände likadant för henne. Vi hade fantastisk sex. Vi grälade aldrig, utbytte inte en enda sur min, spydig kommentar eller irriterad blick. Absolut ingenting på över ett halvår. Inte ens in närheten. Vi skrev närmare 20.000 chattmeddelanden och inte heller där blev det någonsin kärvt. Hon sade också flera gånger att hon levt sitt liv bakom ett skal och med en mask, men att jag så snabbt kom bakom skalet och såg bakom masken. Hon tyckte det var både betryggande och otäckt. "Du ser ju rakt genom mig, sade hon flera gånger". Hon var oerhört respektfull och hade så många bra egenskaper och gemensamma intressen med mig att jag måste säga att hon var (är) kvinnan i mitt liv - helt utan att jag tvekat om det en enda gång sedan jag träffade henne.

    Men en dag i somras brast det för henne. Hon sade att hon inte visste vad hon kände för mig (eller för något/någon). Allt var jämngrått och hon kände sig som en belastning och inte värd vatten - trots att jag aldrig någonsin sagt något, bara lyft henne och förklarat hur underbar jag tycker hon är. Hon ville inte bli månad om, tänkt på eller älskad när hon mådde sådär. Ändå kom det ständigt små nödrop i hennes bisatser som gjorde det omöjligt att fråga "hur det var" och spinna vidare på det. Hon storgrät i mina armar flera gånger. Jag gav henne allt jag kunde på alla plan och hon har sagt att hon aldrig upplevt en man som jag i hennes närhet, aldrig känt sig så älskad, ompysslad, sexig eller vacker. För mig var det ingen ansträngning att ge henne allt det där, eftersom jag älskade henne på riktigt.
    Den dagen försökte hon gå, med orden att hon "inte vet vad hon känner" och att hon måste vara själv, helst bo i en grotta. Två timmar senare fick vi kontakt. Hon var ledsen och sade att hon hade uppskattat min famn. Dagen efter kom hon och vi fortsatte som vanligt, med tårdränkt mark att stå och gå på.
    Hon blev även inlagd på sjukhus för att hon fått svåra stressymtom, på sin korta semester. Lite senare var det dags igen. Ungefär samma visa. Hon visste inte vad hon kände för mig - om det var kärlek till en man, ett syskon eller en vän. Hon kände att hon kanske utnyttjade mig för min godhets skull. Samtidigt visste hon inte ens om hon älskade sina barn, hade ångestattacker, enorma sömnproblem och for runt som en skottspole med sina barn och deras träningar/matcher. Jag försökte låta bli att hoppas på att vi kunde ses. Det blev därmed också alltmer sällan.

    Så för en månad sen kom slutet. Vi satt i ösregnet i min bil, och hade bestämt att vi skulle prata om oss. Stämningen var tryckt. Jag pratade lugnt och förklarade igen att hennes mående inte påverkar min syn på henne, att hon är älskvärd som få andra, den mest underbara kvinna jag träffat och att jag är stark nog att bära oss båda om det skulle behövas. Jag var samlad, men hon började gråta. Jag såg gatubelysningens ljus blänka på hennes kinder. Hon sa inte så mycket, men efter en stund sa hon: "Nej... jag måste vara själv". Hon fortsatte gråta. Därefter rasade hon ihop i mitt knä, tog krampaktigt tag i min jacka och drog den mot sig. Jag hade räddat "oss" flera gånger detta halvår och kände att jag inte orkade en gång till. När hon låg där i mitt knä upplevde jag henne som ett barn som höll på att drunkna. Efter en halvminut reste hon sig upp, torkade tårarna och klev ur bilen, men brast återigen ut i tårar, lutade sig in och sade "Hej...". Jag var väl i chocktillstånd, och fick inte ur mig något.

    Det gick några dagar, hon skickade ett slags avskedsmeddelande på sms. Jag svarade kort. Efter en vecka skrev jag att jag saknar henne i mitt liv. Hon skrev att hon saknar mig också, våra samtal och mina varma kramar. Sedan dess har vi fortsatt sms:a. Hon håller sig förvånansvärt nära i meddelandena. Det är mycket kramar, mycket värme. Inte som förut förstår, men jag känner lite att hennes hjärta inte kan släppa detta. Jag får lite känslan av att detta inte blev som hon tänkt sig, och att hon är orolig för att jag ska försvinna in i någon annans famn. Hon jobbar nu på med mindfulness, yoga och annat som hon tror behöver för att må bättre.

    Sammanfattningsvis upplever jag detta som ett mysterium. Vi hade ALLT gemensamt, med enormt bra förutsättningar på alla sätt. Inte ett enda gräl, ingen sur min... ingenting. Vi skrattade, myste och hade fantastisk närhet och sex. Ändå... gick det inte. Och jag kan inte förstå varför. Eller tog hennes depression udden av känslolivet och gjorde henne så utmattad att att hon inte orkade varken ge eller ta emot tillräckligt för att känna sig bekväm eller tillräckligt bra?

    För min del har inget ändrats. Hon är den jag vill leva resten av mitt liv med, och jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att det ska bli så. Det finns mycket mer att säga, men det blir för långt. Fråga gärna om ni undrar något.

    Att bara släppa henne och smita undan detta "jobbiga" är inte aktuellt. Så den typen av råd är jag inte intresserad av. Jag är fokuserad på denna kvinna och vill göra allt jag kan för att vi ska få en värdig chans. Det som hände var inte värdigt oss. 
  • Svar på tråden Ovärdigt slut
  • MaryM
    Anonym (reddish) skrev 2015-12-01 07:27:52 följande:
    Här håller jag med. Skulle aldrig kunna "jobba" på det viset. Om hon nu är typen som faller för män som gör så, är hon inte min typ trots allt annat som drar. Då faller det på det, helt enkelt. Men även det har vi pratat om. Och enligt henne själv tänker hon precis som jag: "En man som inte visar intresse är väl inte intresserad, och honom ska man väl inte lägga tid, energi och kärlek på?". Hennes egna ord.

    Men visst - jag vet att det biologiska kan ta över alla sunda tankar för vissa. Jag vet som sagt också hur jag själv fungerar. Jag faller inte för kvinnor som går med näsan i vädret och tror att de kan få vem som helst, och att mitt enda sätt att få dem är att jaga. Därför vill jag inte heller vara med en kvinna som fungerar så. Det känns oerhört omoget och går verkligen "fetbort" Flört Som tur är finns det inte så många i min ålder som beter sig så. Och hon gör det verkligen inte.
    Asså men ursäkta. Mina kommentarer gäller hur TS agerar NU, inte när de faktiskt hade ett förhållande. Då tycker jag inte man ska hålla på och spela spel. Men NU när det gått ett halvår och, som jag uppfattade det när jag skrev mitt inlägg, den här kvinnan använder TS som snuttekudde och TS är så förblindad av att han MÅSTE ha henne till varje pris, då tycker jag det är bättre att satsa på sig själv och ja, svartsjuka kan vara ett effektivt sätt att väcka nån som tar en för given.
    Speciellt som TS fått flera kommentarer från andra tjejer att "var nu bara som en snäll hund och fortsätt ta hand om henne för då visar du henne din kärlek och till sist kommer hon till dig".  Jag raljerar lite, men typ.

    TS, dina sista kommentarer om henne breddade väl bilden lite, men jag tycker egentligen mina råd fortfarande gäller. Visa tydligt för henne att du släpper henne nu och att du dejtar.

    Sen är det lite intressant TS.. du är själv medveten om att du ser bra ut. Men en kvinna som vet att hon ser bra ut "går med näsan i vädret"? Man får alltså inte veta sitt värde som kvinna utan vara närmast hämmad för att du ska falla för en? Eller feltolkar jag dig nu? Jag provocerar lite nu, hoppas du kan ta det. Tycker det är intressant hur du nämner att hon är beauty queen men ändå har pissdåligt självförtroende och du tycker det är en av de attraktivaste sakerna med henne? Att hon inte vill göra väsen av sig? Tillsammans med en massa saker visserligen, men ändå..
    She knows she's more than just a little misunderstood. She has trouble acting normal when she's nervous.
  • MaryM
    Zombie von Rymmen skrev 2015-12-01 07:16:04 följande:
    Kan inte låta bli att kommentera detta.

    Om man har dejtat i månader, uppenbarligen tycker om varandra, haft en massa skönt sex och känner att man kommit varandra nära som ingen annan, så ska man inte visa hur mycket man tycker om den andre för att man då plötsligt blir oattraktiv?

    Förlåt, men jag tycker det är helt efterblivet. Hur ska man bygga en relation på det?

    Jag känner precis tvärtom, folk som ska hålla på och spela och inte kan vara uppriktiga är väldigt oattraktiva och går fetbort.

    Men det är väl ingen större fara då det ju är ömsesidigt. Jag känner avsmak för dem, och de känner avsmak för mig.

    På mig låter det som att du aldrig varit riktigt kär.

    Och jag upplever det inte som att TS inte orkar med, det är inte riktigt det som är problemet. Och jag kan förstå det, är man väldigt förälskad i någon kan man ge all sin lediga tid åt personen.
    Åter igen, det jag gav som råd till TS var inte hur han ska agera när de är tillsammans utan NU, när hon ett halvår senare använder honom som psykolog. Det handlar inte om att bygga en relation utan att inte låta sig utnyttjas.
    She knows she's more than just a little misunderstood. She has trouble acting normal when she's nervous.
  • Zombie von Rymmen
    MaryM skrev 2015-12-01 11:03:46 följande:
    Åter igen, det jag gav som råd till TS var inte hur han ska agera när de är tillsammans utan NU, när hon ett halvår senare använder honom som psykolog. Det handlar inte om att bygga en relation utan att inte låta sig utnyttjas.
    Tycker fortfarande det är tokigt att resonera i termer som "inte vara needy" och "Vill du vara en Bra Man och Göra Rätt eller vill du ha henne? ;)" när kvinnan har en svår utmattningsdepression och eventuellt något mer.

    Hade varit okej om det verkligen var spel, men nu är det ju inte så.
  • MaryM
    Zombie von Rymmen skrev 2015-12-01 15:54:37 följande:
    Tycker fortfarande det är tokigt att resonera i termer som "inte vara needy" och "Vill du vara en Bra Man och Göra Rätt eller vill du ha henne? ;)" när kvinnan har en svår utmattningsdepression och eventuellt något mer.

    Hade varit okej om det verkligen var spel, men nu är det ju inte så.
    Min poäng var snarare att hon gömmer sig bakom att hon är deprimerad (vilket hon säkert är!) i stället för att göra TS ledsen och säga att hon inte är kär i henne. Jag tolkar hennes beteende som att hon inte är kär och då ger jag TS råd utifrån det. Jag tycker inte heller att TS ska ställa upp hur mycket som helst för henne när hon inte vill vara tillsammans, det blir destruktivt för honom.
    She knows she's more than just a little misunderstood. She has trouble acting normal when she's nervous.
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 16:08:12 följande:

    Min poäng var snarare att hon gömmer sig bakom att hon är deprimerad (vilket hon säkert är!) i stället för att göra TS ledsen och säga att hon inte är kär i henne. Jag tolkar hennes beteende som att hon inte är kär och då ger jag TS råd utifrån det. Jag tycker inte heller att TS ska ställa upp hur mycket som helst för henne när hon inte vill vara tillsammans, det blir destruktivt för honom.


    Nej hon kanske inte är kär. Men om man vet hur depressioner kan påverka en människa så inser man att man i det läget inte KAN veta om man är kär. Det finns inte energi för det. Kroppen försöker överleva och ta hand om sig själv. Jag är öppen för att hon inte är kär men frågan är vad det beror på. Kan bero på personkemin men också på sjukdomen. Eller en kombination.

    Och nej jag tycker inte det är attrakivt med kvinnor som går med näsan i vädret. Förmodligen det minst attraktiva som finns. Jag gör det inte själv och jag uppskattar att hon inte gör det. Man fåt uppskatta vad man vill
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 11:03:46 följande:

    Åter igen, det jag gav som råd till TS var inte hur han ska agera när de är tillsammans utan NU, när hon ett halvår senare använder honom som psykolog. Det handlar inte om att bygga en relation utan att inte låta sig utnyttjas.


    Jag har varit hennes "psykolog" från första veckan. Det har varken blivit mer eller mindre sedan avslutet för en månad sedan. Jo mindre eftersom vi inte setts sedan den dagen och eftersom vi skriver bara ett par gånger per vecka. Byter fokus steg för steg, som sagt. Men det gör ju inte att jag slutat älska henne
  • Anonym (reddish)
    MaryM skrev 2015-12-01 11:02:09 följande:

    näsan i vädret


    Var jag otydlig här kanske? Hon vet självklart att hon är attraktiv men gör aldrig någon grej av det. Hon är väl inte dummare än att hon fattar det om hon nästan vinner en stor skönhetstävling. Från det till att gå med näsan i vädret är steget inte stort, men det har hon ändå inte tagit och det uppskattar jag. Har inget eller väldigt lite med hennes självbild att göra och går hand i hand med annat i hennes beteende och sätt att se på världen. Och ja det faller jag för
  • Anonym (Justsaying)

    Du låter besatt. Du ser det du vill se. För att du är kär. Verkligheten är nog tyvärr att du kommer att bli dumpad av henne. Det när hon inte längre behöver dig som sin "psykolog" längre. Du blir troligtvis uttnyttjad. Kan vara så att hon skriver till andra när ni inte hörs. Känns som hon spelar på din snällhet, din omtänksamhet och din kärleksfullhet och på att vara behövd av dig. Hon blir bekräftad av dig och det är det enda hon är ute efter. När du blir intresserad på riktigt är du inte längre intressant. Hon går då vidare. Till nästa bekräftelse. Dra dig ur medan du kan. Innan du själv behöver psykolog hjälp.

  • Zombie von Rymmen
    Anonym (Justsaying) skrev 2015-12-01 21:57:47 följande:

    Du låter besatt. Du ser det du vill se. För att du är kär. Verkligheten är nog tyvärr att du kommer att bli dumpad av henne. Det när hon inte längre behöver dig som sin "psykolog" längre. Du blir troligtvis uttnyttjad. Kan vara så att hon skriver till andra när ni inte hörs. Känns som hon spelar på din snällhet, din omtänksamhet och din kärleksfullhet och på att vara behövd av dig. Hon blir bekräftad av dig och det är det enda hon är ute efter. När du blir intresserad på riktigt är du inte längre intressant. Hon går då vidare. Till nästa bekräftelse. Dra dig ur medan du kan. Innan du själv behöver psykolog hjälp.


    Har du läst hela tråden eller bara trådstarten? Första inlägget kan ge intryck av utnyttjande om man är pessimistisk, men sedan har det framkommit att kvinnan har en utmattningsdepression. När man har det orkar man sannerligen inte vara en intrigmakare och växla mellan olika människor och hålla reda på vad man sagt till alla.
  • Anonym (reddish)
    Anonym (Justsaying) skrev 2015-12-01 21:57:47 följande:

    Du låter besatt. Du ser det du vill se. För att du är kär. Verkligheten är nog tyvärr att du kommer att bli dumpad av henne. Det när hon inte längre behöver dig som sin "psykolog" längre. Du blir troligtvis uttnyttjad. Kan vara så att hon skriver till andra när ni inte hörs. Känns som hon spelar på din snällhet, din omtänksamhet och din kärleksfullhet och på att vara behövd av dig. Hon blir bekräftad av dig och det är det enda hon är ute efter. När du blir intresserad på riktigt är du inte längre intressant. Hon går då vidare. Till nästa bekräftelse. Dra dig ur medan du kan. Innan du själv behöver psykolog hjälp.


    Ok kalla mig vad du vill.

    Men psykolog har jag inte varit på över två veckor. Vi pratar numera bara om vad som hänt i våra vardagar. Och det är oftast hon som skriver först.

    Är kär men inte besatt. Jag vet skillnaden. Don't worry ;)
Svar på tråden Ovärdigt slut