• Anonym (?)

    Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)

    Hur vågar ni befinna er på shoppingcenter, julshoppa och allt sånt där nu när det råder ett så stort terrorhot mot Sverige? Det är fullknökat överallt och jag kan inte förstå hur folk vågar sig ut?

  • Svar på tråden Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)
  • Santin

    Orkar inte bry mig om sådant här. Risken är minimal. Har andra problem som jag kan påverka som är viktigare att lägga min oro och hjärtverksamhet på.

  • Anonym (... 2)
    Nerfherder skrev 2015-11-30 14:41:02 följande:
    Visst, låt terroristerna vinna!
    Klart de har vunnit. Det är ju hur lätt som helst att slå till. De väntar bara på rätt tillfälle.
    Vi befinner oss på näst högsta hotnivån. D.v.s. att det är sannolikt att något kommer att hända snart. Julruschen var ett utvalt mål sist och nu har vi fler terrorister än någonsin i landet. Att vara rädd är inget man väljer. Jag har ingen lust att offra mitt liv för något så överflödigt som julshopping. Särskilt inte när det är enkelt att fixa det över nätet.
  • Anonym (Söderöver)

    Har inte börjat, men 2 besök i en liten stad är nog ingen risk.

  • Jennie med ie
    Maria 434 skrev 2015-11-30 14:49:13 följande:

    Folk som begränsar sina liv pga en helt ologisk rädsla gör ju exakt det som Daesh vill, så grattis att ni stödjer terrorism.....


    Det där är bara dumt. Man kan tänka hur statistiskt och rationellt som helst och tycka att de som styrs av sina känslor och undviker t ex stora folksamlingar p g a den hotbild som trots allt finns gör fel val men det är ett val de måste få göra utan att bli anklagade för att stödja terrorism.
  • Anonym (ettplusettärlikamedtre)

    Antal döda i trafiken i Sverige 2014: 275
    Antal döda i terrorattacker i Sverige 2014: 0

    Nu ska jag ta bilen till shoppingcentrat.

    Ps. Jag bor i Frankrike

  • Stårschan
    Anonym (?) skrev 2015-11-30 10:52:08 följande:

    Hur vågar ni befinna er på shoppingcenter, julshoppa och allt sånt där nu när det råder ett så stort terrorhot mot Sverige? Det är fullknökat överallt och jag kan inte förstå hur folk vågar sig ut?


    Hur ska man förresten göra om man jobbar i ett sånt där köpcenter då? Säga upp sig och flytta ut i skogen och leva på kottar?
  • Anonym (ettplusettärlikamedtre)
    Stårschan skrev 2015-11-30 13:29:53 följande:
    Varför "tyvärr"? Vårt förtroende för andra människor och vår trygghet är en viktig del av det kitt som håller vårt samhälle samman. Den dagen alla börjar gå omkring och misstro allt och alla har vi förlorat det samhälle vi vill leva i.
  • Anonym (Borlänge)

    Jag törs inte julhandla. Jag bor i Borlänge och kupolen är ett av ställena jag brukar gå till om jag behöver nåt. Men som nån kanske redan skrivit så har ju terroristerna redan vunnit om det är så att folk är rädda att vara ute bland allmänheten. Tyvärr.

    Så nu jävlar tänker jag gå till kupolen och kika i lugn och ro ändå :)

  • Anonym (ettplusettärlikamedtre)

    Jag skulle nog till och med våga mig på att påstå att det är tryggare nu än innan attentaten i Paris eftersom säkerheten har höjts. Risken ökar när vi återgår till "det normala".  

  • alice85

    Jag jobbar i Sthlm city, åker pendeltåg och t-bana varje dag. Byter tåg på centralen. Idag har jag varit i Sturegallerian och sprungit runt på stan. Jag kan ju inte sluta leva och Sthlm är min stad! Dessutom är säkerheten högre nu än den varit tidigare. Något jag börjat kolla efter nu vilket jag inte gjorde tidigare är nödutgångar och sätt att snabbt ta sig ifrån platsen. Kanske inte spelar någon roll iofs om en bomb smäller av, men att sluta gå ut är inte ett alternativ.

Svar på tråden Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)