• Anonym (?)

    Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)

    Hur vågar ni befinna er på shoppingcenter, julshoppa och allt sånt där nu när det råder ett så stort terrorhot mot Sverige? Det är fullknökat överallt och jag kan inte förstå hur folk vågar sig ut?

  • Svar på tråden Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)
  • Nerfherder
    Anonym (Plrrbt) skrev 2015-11-30 21:33:19 följande:

    Jag vet inte om det var så stor skillnad tyvärr...


    Det beror på att det inte finns så många. De är däremot väldigt bra på att göra nya konton och trådar.
  • Anonym (anobym)

    Är denna rädsla ett skäl att neka arbete i ett köpcentra om man är arbetslös, går det att få taxi till jobbet om man inte törs åka kollektivt utan att man har ett intyg från psykiatrin?
    Borde bli gott om lediga butiksjobb om en massa folk säger upp sig för att de är rädda att jobba i gallerior eller är det bara farligt i köpcentra för kunder som shoppar?

  • Anonym (Suck)

    Det bor ca 1,6 miljarder muslimer i världen och hur många av de är IS? 30 000?. Det är absurt att alla muslimer som är helt fredliga får skulden för vad IS gör/gjort. Muslimer flyr från Is folk borde förstå det någon gång.Och nej lev ditt liv som vanligt. Du behöver inte vara rädd.

  • Mandel

    Helt ärlig så är jag nog mer rädd för att bli nedslagen och rånad eller våldtagen av en eller flera galningar när jag går på en mörk cykelväg i stan mot att jag skulle råka ut för ett terrordåd de få timmar jag befinner mig på julklappsshopping.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (... 2)
    Anonym (anobym) skrev 2015-11-30 21:52:17 följande:
    Ni som inte törs ge ut och handla är ni alla arbetslösa eller sjukskrivna med tanke på att det är svårt att undvika människor i kollektivtrafiken och om man jobbar inom handel, restaurang eller på sjukhus.
    Bor med nära gångavstånd till ett jobb som varken är inom handel, restaurang eller sjukhus. Skulle kunna undvika kollektivtrafik och gallerior i flera år utan problem. Allt som säljs i affärerna kan jag köpa på nätet, så om jag uppsöker julshoppingrushen i affärerna är det för att jag aktivt har valt det. Varför skulle jag välja det om jag är rädd? Det känns som en ganska onödig risktagning utan förtjänster.
  • Vestra

    Är mer rädd för vardagsidioterna än terrorhot faktiskt. Att någon får en fnurr och hugger ner en helt utan orsak bara för att. Typ ikeamorden. 


    Något meningsfullt, imponerande och gärna lite skrytsamt.
  • Klea

    Hur törs folk flyga flygplan? Eller åka tåg? Eller sätta sig i en bil? Eller ens andas? Du kan suga in en stor geting i andetaget som flyger in i halsen och täpper igen luftvägarna pga allergisk reaktion.

    Nej för gudars, sluta med dessa skrämseltrådar. Om vi eller någon annan nation slutar gå ut och till offentliga platser får ju terroristerna precis som de vill, de har då skrämt undan västerlänningarna och kan härja som de vill.

    Vet inte hur många såna här trådar jag sett på sistone. Börjar bli sjukt trött. Gå till en psykolog och prata av dig om din rädsla. Det finns så mycket man kan vara rädd för, och lika mycket man kan låta bli att vara rädd för. Man måste bara kunna hantera det.

  • EnAnonumius
    Anonym (?) skrev 2015-11-30 10:52:08 följande:
    Hur vågar ni befinna er på shoppingcenter, julshoppa och allt sånt där nu när det råder ett så stort terrorhot mot Sverige? Det är fullknökat överallt och jag kan inte förstå hur folk vågar sig ut?
    Du kan flytta till min förort.

    Dagligen lever JAG med risken att bli utsatt för:

    *)  Mordhot
    *) Att få en kula i kroppen
    *) Misshandel
    *) Hot
    Notera detta är risker jag lever med dagligen, ändå har jag personligen inte blivit utsatt för något sådant ännu, men någon dag kanske jag också blir det.  Då skall man ta i beräkningen att jag bor i en halvlugn förort trots allt.

    Ja jag är oroad över det förhöjda terrorhotet mot Sverige. Dock så tänker jag inte sluta att leva för den saken skull och vara rädd för att gå ut.

    Trots att jag har dessa risker att kalkylera med när jag går ut så vet jag med mig att "bli påkörd av en bil/buss/lastbil" är ändå mycket större när jag går över gatan. Vad fan skall man göra.. Slyuta korsa gator med.

    Allting i livet är en kalkylerad risk. Med eller utan förhöjt terrorhot mot Sverige. Jag tänker ändå inte sluta och leva för den saken skull och sitta imlåst och bli paranoisd. Det hjälper ju knappast ingen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Hur vågar ni julshoppa (terrorhot)