• Anonym (TS)

    Varför slutade ni festa?

    LÄS HELA TRÅDSTARTEN INNAN DU KOMMENTERAR, så det inte blir några missförstånd. Tack.

    Varför slutar många festa när de blir äldre?? En nyfiken fråga bara. Själv är jag snart 32 år och älskar att festa! Och nej, då menar jag inte supa skallen i bitar. Jag menar sitta hemma hos en vän och dricka vin och snacka, eller ha hem en massa vänner och umgås och blanda drinkar. Sen dra ut på nåt ställe med härlig musik och dansa järnet. Jag älskar hits från 80- och 90-talet!

    Jag har ibland fått läsa och höra att det är dåligt att festa. Hur kan det vara dåligt att umgås, vara social, träffa nya vänner, dansa av sig flera 100 kalorier, skratta och ha roligt, klä upp sig etc? Jag anser istället att det är ganska dåligt för kroppen att sitta i soffan varje fredag och lördag och äta chips...

    Så, varför slutade just du att festa? Vad är din inställning till att festa idag, och vad tycker du om de som är ute ofta? Och hur mycket är "ofta"?

  • Svar på tråden Varför slutade ni festa?
  • Anonym (johanna)

    Jag kan sitta hemma och ta ett glas vin med killen men annars så dricker jag väldigt sällan. Jag tycker helt enkelt inte att det är roligt. Jag träffar gärna nya människor men på andra sätt.

  • Mooomin

    För att jag började träna så in åt helvete hårt och mycket! :D Men jag saknar faktiskt det lite ibland, att just klä upp sig, ta nåt glas och gå ut och "dansa loss"! :D

  • Mandel

    Första grejen är väl att vi skaffade barn. Inte så smidigt att vara ute och flänga var och varannan helg då.

    Sedan tappade jag helt smaken för alkohol efter att jag varit gravid. Tycker numera det mesta smakar urk och det har gått 12 år och inte blivit direkt "bättre".

    Bor på landsbygden utan kollektivtrafik på kvällar och helger så det är ett aber att ta sig hem om båda dricker.
    Finns bättre saker att göra med pengarna än att åka taxi för flera tusen.

    Är inte värt att ligga "bakis" dagen efter. Man blir däven även om man är ute nykter. Det blir sent, det är hög volym, trängsel osv. Jobbigt och kräver extra sömn...

    Sedan blir jag riktigt dålig ibland av bara ½ glas vin. Eftersom det ses som en norm att man måste dricka alkohol i detta land så offrar jag mig i bland och tar ett glas för att folk ska sluta tjata. Det är först nu de senaste åren som folk börjat att acceptera att jag inte vill dricka alkohol...
    Om jag då tar ett ½ glas så vaknar jag med hjärtklappning runt 3-tiden på natten och mår skit. Det är inte värt att chansa.

    Behöver jag ge fler exempel


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (Vi)

    Vi bor på landet,ingen kollektivtrafik på helger/kvällar .Jag har inte festat på 1 år.Eller jo,vi har haft besök o grillat,bastat och druckit öl under året.Ute och dansa älskar jag men jag har inte mått jätte bra så orken har ej funnits.Jag är 30 år,barnen är 14 och 8 år.Jag har i perioder alltid gått ut och festat,3-5 gånger/år.Då har jag varit ute hela natten och det kostade inte mig mycket eftersom jag drack 2-4 öl ute och sen vatten.Men när jag precis fått barn var jag säkert nykter i 18 månader med bägge barnen innan jag kände suget att gå ut.

  • sextiotalist

    Var sak har sin tid. Nu gillar jag att "festa" men  att supa mig full har aldrig varit något intresse för mig.
    Jag gillar helt enkelt inte känslan av att vara berusad (men jag gillar vin och tycker att en snaps är gott till sillen på julbordet eller till midsommar). Jag gillar att dansa och kan fortfarande (passerat 50 med några år) hålla igång på dansgolvet i timmar om det skulle vara så.
    Men vardagen är helt annorlunda nu än när jag var i din ålder (jodå, då var jag en partykvinna). Jobbet kräver att jag är utvilad och jag har en familj som jag gärna träffar.
    Men drinkar har inte varit något som intresserar mig. Ett glas gott vin kan räcka länge under en kväll, kanske en alkoholfri drink för att släcka törsten när man dansat i flera timmar (eller vatten).

  • Kendra

    Festar inte just nu pga blev mamma tidigare i år och ammar ( är 28 år).

    Har festat mycket i mina dagar 15-25 år men efter 25 så har det blivit lugnare. Inte lika ofta man går på nattklubb utan då blir det mer drinkar på barer/middagar med vin ute istället. Började tycka det var trevligare. Skönt att inte 'förlora' nästa dag för att man e bakis/trött. Gillar inte att bli för 'full', räcker med salongs. Går vi ut på klubb dricker jag ingen alkohol efter kl 02:00/03:00. Så länge musiken e bra så behövs väldigt lite alkohol. Hinner man nyktra till innan man ska hem vilket e skönt. Men jag kan säga att jag kanske går på nattklubb 1 gång per kvartal sen jag fyllde 25. Barer och restauranger desto oftare.

  • Duckan

    Jag går inte ut på "ställen" direkt, men att sitta hemma, äta mat och pimpla vin medan surret stiger allt eftersom kvällen går händer ofta. Bästa som finns ju.
    Som yngre, utan barn var jag ofta ute på krogen varje helg.

  • Monkii

    Tycker om att äta och dricka med vänner men inte så mycket att dra runt på stan pga det ofta är så sjukt mycket just "dra runt". Man spenderar mer tid på att prata om vart man ska gå , försöka få alla att gå åt samma håll för att en timme senare konstatera att stället man valde kanske inte var så bra å så börjar det om..

  • Anonym (Tröttnade)

    Den största anledningen till att jag tröttnade. Var ut med mina vänner varenda helg när jag var yngre så blev väl mätt på det. Sen fick jag barn och då prioriterade jag annat på helgerna. Nu är jag ensamstående så väljer hellre att göra annat på mina barnlediga helger. Det är dessutom inte gott med alkohol, alldeles för mycket kalorier i det (förstör träningen) och så kostar det massor att gå ut en kväll. (alkohol, taxi, inträde, alkohol på krogen och så ska man äta något) Det drar iväg.

    Fast ligger inte på soffan och käkar chips för det. Oftast är jag på gymmet istället ;) Eller träffar vänner och familj. Gillar även att gå på bio, loppisar m.m. Det är inte krogen eller chips som gäller bara.

  • Stårschan

    Vi flyttade till en ny stad när jag väntade första barnet. Då är det inte lätt att bygga upp en ny bekantskapskrets att bara hänga med när det passar. Sen är jag ganska introvert av naturen, och känner att det var naturligare att umgås med kompisar när man var singel än vad det är nu. Jag festar loss ordentligt ett par gånger per år numera - och med festa loss menar jag umgås i glada vänners lag med eller utan alkohol och ha så roligt att man inte kommer isäng förrän frampå småtimmarna - på rätt inplanerade helger med gamla vänner (en i taget) eller arbetskamrater.

Svar på tråden Varför slutade ni festa?