Inlägg från: Kampenombarnlängtan |Visa alla inlägg
  • Kampenombarnlängtan

    har någon erfarenhet av Progesterall kräm?

    Har köpt hem krämen progesterall i förhoppning om att det ska öka min chanser att bli gravid.

    Jag har regelbunden mens o ägglossning varje månad, är 28 år och fått diagnosen ofrivillig barnlös och gått utredning och dem hittade inget fel på oss och efter 5 år så fick vi vår son via IVF som lyckades på första försöket.

    Nu har vi aktivt försökt själva i över 1 år och har haft oskyddat i 1.5 år.

    Nu har jag läst mycket om progesterall krämen och att det hjälpt många.

    Har ni erfarenhet av den? Hur smörjde ni med den i så fall? Ska man fördela prickarna på olika delar eller man gör som jag tar ett toppat kryddmått o smörjer på 2 tunna ställen morgon/kväll? Berätta gärna om er situationen och om det hjälpt er eller någon ni känner????

  • Svar på tråden har någon erfarenhet av Progesterall kräm?
  • Kampenombarnlängtan

    Tack alla för svaren??Jag äter d vitamin, folsyra, omega 3 o multi vitaminer varje dag o gjort i många år. När man haft detta i så många år så har man läst så mycket om vad man ska äta och inte äta.

    Jag tänkte ge denna krämen en chans i några månader o se vad som händer.

    Hur kom det sig att ni sökte hjälp i Aten? Vad gör man annorlunda där som man inte gör här hemma?

    (jagmamma) jag har bara läst att den krämen har hjälpt människor som fått diagnosen PCO och ofrivillig barnlös och tänkte testa detta.

    (Fidelisen) okej, jag tror oxå det är krämen som hjälpte dig att behålla barnet. Jag visste inte om det här med progesteron förrän någon skrivit det på en blogg. Jag vet ju att när vi lyckades på första IVF försöket så fick vi crinone vaginalgel, vilket oxå är någon sorts progesteron. Sen när vi gjorde vårat FET (syskonförsök) så fick vi inte crinone o då fastnade det aldrig. Så jag drömmer o hoppas om att det kanske kan vara detta problemet hos mig.

    Ingen mer som har erfarenhet av progesteron? Eller känner någon?

  • Kampenombarnlängtan

    [quote=76206160][quote-nick]Anonym (Tjejen) skrev 2016-01-08 20:21:51 följande:[/quote-nick]

    Hej!

    Jag är i samma sits som dig, också oförklarligt barnlös efter flera års försök. Läkarna här hittade inget fel så vi åkte till Aten och fick en bättre utredning där, och fick reda på vad felet var och nu ska vi börja behandlingen som består av bland annat Trombyl, progesteron och en hel del annat.

    Angående progesterallkrämen:

    Jag tror att du smörjer på rätt sätt, har hört att man ska byta smörjställe hela tiden. Jag har inte testat Progesterall kräm själv men en bekant testade denna:

    www.mialundinshop.com/index.php&cPath=31

    Annars försök hitta en läkare eller gyn som vill skriva ut Lutinus åt dig.

    Du kan också kombinera krämen med att ta dessa :

    Man delar den i tre delar och tar en tredjedels tablett per dag.

    Innehåller Acetylsalisylsyra som förhindrar att kroppen bildar proppar.

    Tar man en tredjedels tablett motsvarar det ungefär en Trombyl 75mg.

    www.apoteket.se/produkt/albyl-minor-tablett-250-mg-50-st-plastburk-56921/

    Okej tack. Vad gör dem tabletterna för nåt? Vad e dem bra för???

  • Kampenombarnlängtan

    Okej. Det är ju helt otroligt med allt. Hur har det gått för dig efter du varit i Grekland? Hittade dem nåt hos dig? Och hur kommer ni gå vidare? Du måste skriva sen hur det gått för er och om det har hjälpt er????

  • Kampenombarnlängtan

    Tack så mycket för all information???? dem har kollat min sköldkörtel o tagit dem proverna och dem var bra.

    Jag ska absolut gå in o läsa. Tack ännu en gång????lycka till nu o hoppas att det bakas en bebis nu. Och hör av dig sen om du kommer ihåg om hur allt har gått??

  • Kampenombarnlängtan

    Mariana79: jag är oxå nu på äl+4 med progesterallkrämen. Det är andra månaden jag testar den.

    Jag hade såna symtomer förra gången jag smörjde mig med progesterall så det kan skapa falska förhoppningar men vi hoppas ju så klart på att det är något annat som drar i livmodern

  • Kampenombarnlängtan
    Limpan nr2 skrev 2016-01-22 22:03:40 följande:

    Jag använder krämen morgon och kväll. Har ca 5 olika ställen på kroppen som jag varierar mig med och smörjer in. Har haft 4 mf/MA och märkte att jag verkade ha ganska få dagar mellan äl och bim. Efter senaste äl började jag smörja mig med krämen och blev gravid direkt, är nu i v.10. Vet ju inte om det beror på krämen men tror nästan det.

    Lycka till!!


    Åh grattis till dig vilka ställen smörjer du dig på? Har du försökt länge med att bli gravid/ få behålla barnet? Är det ditt första?

    Man blir så glad att höra att det funkar för många, önskar så otroligt mycket att det ska hjälpa mig oxå då dem ej har hittat någon orsak:( det är frustrerande att gå månad efter månad, år efter år och aldrig blivit gravid på egen hand.

    När jag fick min son efter 5 år via vanlig IVF så vet jag att jag fick crinone vaginalgel i samband med insättning och det gick bra. Sen 1,5 år senare skulle vi sätta in FET syskonförsök och fick då ej crinone och det misslyckades. crinone innehåller progesteron o dem är mycket kraftigare. Detta kom jag på när jag satte o läse min journal o fundera och kom då på att kanske det kan vara detta som är mitt problem.
    Mariana79 skrev 2016-01-23 08:05:56 följande:

    Tack snälla du :) "värken" har avtagit, känner ff att det drar lite ibland men inte som det gjorde mellan äl+4-äl+6... Skönt att läsa att det är fler som känt SÅ även om vi givetvis hoppas på en annan orsak ;)


    Okej, vi håller alla tummar och tår Mariana79. Fortsätt och skriv dina symtomer och om du plussar

    Jag är nu inne på min andra runda med smörjning o är på ÄL+6. Smörjer morgon o kväll med ett toppat kryddmått i ansiktet, hals, bröst, underarmar/armveck, knäveck, fotvalvet/mellan tårna och sist nacken/bakom örat. Så jag smörjer mig den ordningen från topp till tå

    Änsålänge känner jag dragningar där nere men det gör jag varje månad.

    Va roligt förresten att så många hänger på denna tråden och attvi som smörjer nu kan följa varandra Bara fortsätt och hoppas på att fler hoppar på
  • Kampenombarnlängtan
    Limpan nr2 skrev 2016-01-24 10:45:43 följande:

    Tack snälla!

    Jag har ett barn sen innan. Granskats haft väldigt lätt för att bli gravid. Men när vi skulle försöka få till ett syskon så började problemen. Gravid blev jag i stort sätt på första försöken, men det ville helt enkelt inte stanna kvar. Under ett år hade jag 2 mf och 2 MA. Alla relativt tidigt. Fick genomgå utredning som inte visade på något.

    Så när jag nu blev gravid en 5:e gång efter sonen så började jag med progesterall efter äl. Jag smörjer mig på undersidan av armarna, armvecken, magen, bröstet och halsen.

    Var på ul för någon vecka sedan och allt ser bra ut. Såhär långt har jag inte gått när de slutat i mf eller ma. Kan tillägga att när det inte gått vägen så har jag aldrig riktgt känt mig gravid mer än ömma bröst.

    Nu mår jag konstant illa och kräks då o då. Så för mig har kraftigt illamående varit = stark graviditet.

    Stort lycka till!!!! Jag vet hur frustrerande det är när det aldrig vill bli någon.


    Va härligt att det går framåt med graviditeten okej, dem hittade inget fel på sköldkörteln? För det brukar ju vara det som spökar om man får missfall på missfall.
  • Kampenombarnlängtan
    Mariana79 skrev 2016-01-24 14:52:32 följande:

    Får ni finnar där ni smörjer krämen? Har för mig att jag läste någonstans att man kunde få det.


    Nej, jag har inte fått det, utan jag har nog fått lite bättre hy när jag smörjer.
Svar på tråden har någon erfarenhet av Progesterall kräm?