Inlägg från: tillyra |Visa alla inlägg
  • tillyra

    Septemberbebisar 16'

    Hej på er.
    Går också gärna med här då jag inte har Facebook, och gärna diskuterar det här med att bli mamma här istället. Jag väntar mitt första barn med BF 22september så går in i vecka 13 i morgon. Underbart att börja komma någon vart på den här resan, äntligen börjar det gå lite snabbare..

    Jag tror att jag börjar må bättre nu (igen). Mådde väldigt illa v 6-8, sen gick det mesta över för att återvända i vecka 11 etter värre. Från eftermiddagarna och fram till dess jag lägger mig. Men tycker som sagt det börjar mildras igen nu. Hoppas! Köpte mammabyxor på HM i förrgår, helt underbart. Och snygga! (Mama super slim eller något i den stilen. Ser ut som grå jeans men är i superstretch). - Tips!

    Kul att få följa er andra på den här spännande resan.

  • tillyra

    Grattis Hellan82!
    Skönt att få bra siffror om en varit orolig kan jag tänka mig. Jag ska också berätta för föräldrarna när jag åker hem i påsk, det känns väldigt roligt och speciellt på något sätt trots att de flesta andra vi känner fått veta.

    Är det fler i tråden 30+ som inte gjort/tänker göra KUB? Är det normen att göra det nu tror ni? Eller är det bara det att folk som gör det berättar om det, och att det därför känns så?

    Glad påsk på er alla!

  • tillyra

    Hellan 82, vi är visst på dagen lika långt gångna. Roligt :)

    Jag tycker att det är så oerhört skönt att ha kommit över den första tiden eftersom det betyder att jag känner mig som mig själv igen. Jag har inte varit orolig någonting egentligen, för att det ska vara något fel med ungen menar jag. Men däremot har jag tyckt att det varit riktigt trist att känna sig sjuk och obekväm i kroppen. Nu känner jag mig stark och frisk gen. Kan äta vad jag vill (nästan) och motionera.

    Om drygt två veckor har jag RUL, kommer säkert känna mig lite nervös precis innan för att allt ska se bra ut, men tar det då så att säga. Hoppas vi alla får må bättre nu och njuta lite över tanken på att bli föräldrar (igen för en del då..).

  • tillyra

    Men oj, stackars dig, så himla läskigt!

    Skönt att det verkar stabilt för närvarande i alla fall. Vi håller alla tummar för att det ska ordna sig och lillen stannar därinne länge till och mår bra. Håll ut!

    Jag är i vecka 24+5 idag, tycker att det börjar kännas liiite mer verkligt att vi ska få en unge, men lever nog fortfarande mycket i förnekelse ärligt talat. Det måste kännas så overkligt att vara på sjukhuset och under "hot" att kanske snart förlösas. Tänker på dig!

  • tillyra

    Jag undrar också hur det går för dig. Mår ni bättre? Eller du snarast, han mådde väl bra sist också, den lille. Håller alla tummar för att det lugnat ner sig, och att du fått komma hem till killen och hunden igen. Uppdatera oss gärna.

    Kramar.

  • tillyra

    Fröken W,
    jag funderar också övre det där med tuttarna. Hoppades nästan få känna på hur det skulle vara med lite större för en gångs skull, men hitintills tycker jag inte att det hänt mycket alls. Vet att vissa knappt får större, vi kanske tillhör dem? Eller så kommer det efter förlossningen, när amningen kommer igång..

  • tillyra

    Hilda 77,
    Håller alla tummar för att det ska gå bra för dig med operationerna, och att du ska hämta dig snabbt efteråt. Tänk så nära det är nu till du får träffa din lilla son! Jag kan föreställa mig att personalen kommer att hjälpa dig så mycket de kan för att du ska kunna amma så fort han och du orkar med det. Du kanske kan få hjälp att pumpa eller så i början när ni är på olika ställen? De är nog också ganska måna om att mamman ska kunna amma om hon själv vill det.

    Jag önskar att jag visste när min unge kommer komma (v35 nu), men avundas dig verkligen inte anledningen till att du vet. All styrka till dig.

  • tillyra

    Gud vad spännande NollÅttan!

    Wow, då får ni snart träffa er lilla nya familjemedlem. Lycka till!

    Jag börjar bli lite less på det här med att vara gravid och känna mig lite otålig inför att det ska sätta igång så att vi får se vad det är för en sparkare där inne. Sover dåligt på nätterna, vaknar mycket. Sammandragningar och foglossning om jag går längre än några hundra meter i maklig takt. Halsbränna. Klaga klaga.. 

    Är i vecka 37+2 idag så det lär väl dröja än men kan inte låta bli att hoppas. Lyckos dig

  • tillyra

    Grattis NollÅttan, så underbart!

    Tänk nu är första bebisen i gruppen född. Känns som att allt gått både snabbt och långsamt sen starten. Så overkligt att det kommer att ske snart för oss alla (är mitt första barn så jag har lite svårt att ta till mig att det verkligen kommer att hända). Håller tummarna för att vi alla får lagom långa, normala, uthärdliga förlossningar som blir till positiva minnen i framtiden.

  • tillyra

    BF-lista:

    1/9 Kimmelim 

    10/9 Jungfrumamman

    10/9 Kary

    15/9 varmlanning 

    16/9 albedo (snitt 15/9)

    16/9 tillyra

    19/9 Fröken W

    20/9 Kpax 

    22/9 UselFantasi (snitt) 

    29/9 8295

  • tillyra

    Åh, håller med er till 100%

    Dagen efter BF här och jag tror inte längre på att det blir någon bebis. Men det gör sannerligen alla andra. Vill helt sluta svara i telefonen men då tolkas det ju som att vi åkt in. Som om inte den egna väntan/stressen var nog va?

    Håll ut brudar, snart kommer de små. (Eventuellt inte min då..).

  • tillyra

    Hej tjejer

    BF + 3 idag, inte en tillstymmelse till bebis. Ska till barnmorskan om en timme, det blir nog det mest exalterande som händer skulle jag tro  Håller mina tummar för dig kpax, hoppas att det drar igång idag. Och för dig 8295, det låter jobbigt. Och jungfrumamman, fy fasen vad jobbigt. Håll ut! Och för alla andra så klart, heja heja!

  • tillyra

    Men hurra Kpax!!

    Så underbart att det verkar ha gått så bra, och så skönt att du skriver det där med att det är svårt att "veta" allting. Egentligen undrar jag om de inte menar precis det som du beskriver, när en inte frågar längre utan bara "nu kommer jag in". Kanske. Eller något. Jag har hört så många som sagt att det bara är bull det där att "veta" nämligen..

    Stort grattis och njut av bebben. Till oss andra: håll ut och kämpa på (igen).

  • tillyra

    Hej hörni!

    I söndags kl 21.56 föddes en liten dotter här. 9 dagar över tiden, men med en jäkla fart när det väl satte igång. Allt gick jättebra dock trots stabila 4464 g och 52 cm. Så lycklig att hon äntligen kom. Och att det blev en tjej som jag någonstans hoppats på..

    Grattis alla ni andra som fått, och pepp till er som ännu väntar!

  • tillyra

    Åh värmlänning stackars dig som har måst vänta så länge på din unge. Och framförallt för att du är så rädd. Det hjälper kanske inte mycket när du redan känner så men jag tror inte att det är så mycket värre att få ut en bebis på 4 kg än en på 3. Det är nog en hel del andra saker som spelar större roll vid en förlossning. Jag har ju inget att jämföra med, har bara den här som jag nyss födde men hon vägde nästan 4,5 och kom på 6 h från första värk. Och jag är inte stor alls men det gick jättebra.

    Det kommer det helt säkert göra för dig också om du hittar tryggheten i att du kan någonstans inom dig. Och har ett team runt dig med partner och barnmorskor som stöttar och hjälper. Vill inte förringa din rädsla på något sätt eller vara en sån där jobbig jävel, bara peppa utifall att de inte går med på snitt.

    Som sagt, jag tror inte det behöver vara värre med en tyngre bebis än en lättare. Har hört efteråt att de ofta får lite mer "skjuts" ut när de är tyngre.

    Kram och lycka till!

  • tillyra
    varmlanning skrev 2016-10-01 19:44:11 följande:

    I förrgår, 14 dagar över tiden åkte vi in till sjukhuset för planerad igångsättning. Jag hade inga tecken på att jag spontant skulle föda inom närmsta dag eller dagar så vid 15 fick jag påbörja min första dos cytotec. Efter 5 doser varannan timme kom värkarna. Hade kraftiga värkar varannan minut i ca 5 timmar. Klockan 7 på morgonen fick jag åka in till förlossning3n endast två cm öppen.trodde jag skulle dö av värkarna. Jqg fick epidural. Eftesom släppte bedövning så fick mer samt morfin och värkstimulerande dropp. Klockan 6 på kvällen kom krystvärkarna som var alldeles för svaga. Ännu mer värkstimulerande. Krystade i över 3 timmar utan att det hände typ något alls. Slutade med klipp i underlivet och sugklocka. Det mest fruktansvärda jag varit med om. Ut kom dock världens mest perfekta pojke. Vi kommer ligga inne några dagar då han behöver medicin mot huvudvärken. Blev en septemberbebis med nöd och näppe. 30/9 2100


    Grattis trotts allt Varmlanning! Fy för att behöva gå igenom det för att få ut honom men underbart att du får ha honom hos dig till slut. Och som sagt, det var på håret!

Svar på tråden Septemberbebisar 16'