• fotbollsmorsan

    Septemberbebisar 16'

    Hej! Jag väntar mitt första barn i september och hade velat prata med andra gravida. Allt ifrån illamående till drömmande om body's på H&M! Jag går in i v12 nu och det börjar kännas på riktigt. Med missfall i ryggen börjar jag nu slappna av mer och planera inför framtiden! Kram på er

  • Svar på tråden Septemberbebisar 16'
  • fotbollsmorsan
    jevana skrev 2016-03-10 12:00:16 följande:

    Efter ett tag igen med grym oro testade jag en hemmadoppler, och efter en god stunds letande hittade jag hjärtljud. Jag har varit så rädd för MA då symtomen plötsligt avtog för några veckor sedan, nu börjar jag känna mig nästan som vanligt. Endast svagt illamående ibland och ligamentsmärta korta stunder. Vilken underbartunderbar känsla att få höra det lilla hjärtat <3


    Wow häftigt! Vilken vecka är du i? :)
  • tillyra

    Hej på er.
    Går också gärna med här då jag inte har Facebook, och gärna diskuterar det här med att bli mamma här istället. Jag väntar mitt första barn med BF 22september så går in i vecka 13 i morgon. Underbart att börja komma någon vart på den här resan, äntligen börjar det gå lite snabbare..

    Jag tror att jag börjar må bättre nu (igen). Mådde väldigt illa v 6-8, sen gick det mesta över för att återvända i vecka 11 etter värre. Från eftermiddagarna och fram till dess jag lägger mig. Men tycker som sagt det börjar mildras igen nu. Hoppas! Köpte mammabyxor på HM i förrgår, helt underbart. Och snygga! (Mama super slim eller något i den stilen. Ser ut som grå jeans men är i superstretch). - Tips!

    Kul att få följa er andra på den här spännande resan.

  • jevana
    fotbollsmorsan skrev 2016-03-10 12:11:26 följande:

    Wow häftigt! Vilken vecka är du i? :)


    11+4 idag. Om en vecka blir det ul, men chansade med dopplern då jag inte kunde ge mig till tåls tills dess!
  • fotbollsmorsan
    jevana skrev 2016-03-10 13:34:43 följande:

    11+4 idag. Om en vecka blir det ul, men chansade med dopplern då jag inte kunde ge mig till tåls tills dess!


    Trodde inte att det gick och höra bebisen så tidigt! Jag frågade min bm och hon sa att det bara är ens eget hjärta som tas upp innan v15. Men du verkar ju ha hört din bebis så den har säkert ett starkt och fint hjärta!
  • jevana
    fotbollsmorsan skrev 2016-03-10 19:54:15 följande:

    Trodde inte att det gick och höra bebisen så tidigt! Jag frågade min bm och hon sa att det bara är ens eget hjärta som tas upp innan v15. Men du verkar ju ha hört din bebis så den har säkert ett starkt och fint hjärta!


    Jag tror Bm drar till lite för att inte oroa ifall det inte skulle höras, men den här dopplern säljs som att det ska gå bra från v12. Flera andra har kunnat höra redan från v 8-9. Pulsen var kring 150-160 så det kan nog inte ha varit mina egna :)
  • 8295

    Hejhej, tänkte hoppa in här :) kommer från västerbotten och är i v11+2, längtar såå tills att få börja må bättre. Illamående, värk och trötthet konstant! Min lillasyster ska sova över hos oss inatt/helgen och hon vet ännu inte att jag är gravid. Undrar hur jag ska dölja det faktum att jag ligger och mår skit i sängen när vi borde vara ute och leka..

  • Melisande

    Börjar närma oss vecka 13 nu.
    Inte haft några blödningar alls sedan vecka 9 då vi fick akut vul så jag är hoppfull att denna graviditet ska hålla sig. Fortfarande illamående så Postafen är min bästa vän.
    KUB för oss blir inte förrän i slutet av nästa vecka, alltså i vecka 14. Det känns som en evighet till dess, och mina förhoppningar att kunna hålla detta hemligt för de allra flesta på jobbet till efter KUB och vi "vet" mer om bebisen har jag fått ge upp. Nu är jag stor om magen. Alltså så att det verkligen buktar ut rejält. Har inga kläder längre som inte sitter åt om buken. Gått upp 2 kilo (massa tuttar och mage). Det är ju tredje barnet, så det kommer ofta tidigare, men var inte riktigt beredd på att verkligen se gravid ut så här tidigt. Men visst, ändå kul att se gravid och inte småfet ut om buken.

    Parentes: nu har jag känt den första fisksnärten i magen ett par gånger i vecka 12 Det krävs nog att man har varit gravid förut för att känna igen den där känslan av bebissprittande och inte råka missta det för gaser i magen (det sitter ju på olika ställen och känns olika). Så häftig bekräftelse på att något lever inuti! Ni som inte varit med om det förut - det är verkligen något att se fram emot, eller vad säger ni andra flergångsföderskor?

  • albedo

    KUB imorgon v 12+6! Är väldigt nervös men så roligt att se bebis om allt är bra. Även min man kommer att vara med och det känns extremt skönt att inte behöva vara själv vid ett ev negativt besked. Samt att han verkligen uppskattade förra ultraljudet. Vi skall få se vår bebis! =)

  • Mamma100207

    Hej!
    Jag har bf i slutet av sept.. Är i v12. Är vårat tredje barn.har mått bra hela tiden men sjukt trött! Har varit på inskrivning och tackade nej till kub test. Men här hoss oss så är det nytt nu att man blir erbjuden tvås st ultraljud. Ett i v13 och sen v19. Så 29/3 ska vi på första ul och få se våran lilla.

Svar på tråden Septemberbebisar 16'