• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    CAM86 skrev 2016-03-15 08:07:53 följande:

    Nu har jag precis pratat med kliniken och de sa att jag kan börja med sprutan som planerat så jag behövde inte vara orolig.. Tack för era kommentarer massa kramar


    Åh vad skönt! Stort lycka till nu!
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-15 11:41:09 följande:
    Skönt! Men vad ska du ta som stop? Eftersom du slutar med sprayen så måste det ju ersättas med en annan spruta. I annat fall kommer kroppen ägglossa innan ÄP.
    Jag säger som Sjöblomman och som jag sagt innan - det låter konstigt att du skulle sluta med sprayen helt om du inte ersätter med något. Vad är det för spruta du ska ta? Som skrivet innan så gör ju synarelan att du inte ägglossar själv liksom.
  • Regnbågsdröm
    CAM86 skrev 2016-03-15 20:29:53 följande:

    Gonal -f heter sprutan, ingen aning om varför det är så olika angående nässprayen :/


    Jag vill inte skrämma upp dig, men jag tror verkligen att något gått fel någonstans. Jag tycker du ska ringa kliniken igen och dubbelkolla. Jag har också tagit gonal (menopur nu senaste försöken) och funkar som sagt så som jag sagt innan. Synarela först, sen dra ner den lite när man börjar med sprutor. Har du bara gonal f så har du ju inget som håller borta din ägglossning. Ring kliniken!
  • Regnbågsdröm
    CAM86 skrev 2016-03-15 21:32:46 följande:

    Har pratat med de två gånger, och de säger att jag inte har något att vara orolig över, sen står det i alla papper : ta sista spraydosen kvällen före injektionen om inget annat sägs på pappret, steget efter sprayen är gonal-f sprutan 15/3 tills på måndag 21/3 då vi ska göra ultraljud samt blodprov, och ser det bra ut så planeras äggutplock den veckan, sen nästa steg är ägglossningsprutan (vet dock ej när jag ska börja med den, sen om insättning bli så är det vaginal tabletter som gäller 3 om dagen i 14 dagar.. Så jag tycker att det borde stämma eftersom det står så plus att det var så hon berättade när vi var där sist.. Men blir ju orolig nu när ni säger detta ????


    Jag förstår att du vill lita på din klinik. Det hade jag också känt. Men fråga ändå igen, så vet du. För det låter som sagt hur konstigt som helst att du inte ska nedregleras alls.
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-03-15 22:41:30 följande:
    Är det bara 2 dagar eller 5 eller kan det vara allt möjligt från 2 dagar? Förstår inte riktigt detta alltså. allt är så mycket mer komplicerat än vad jag trodde om ivf när det börjar bli aktuellt. . . Handlar det om kvaliteten på äggen att de går att utvecklas i 5 dagar eller är det en blandning av olika faktorer och lite tur? Är det bättre för ett embryo att utvecklas en lägre tid utanför livmodern? Ursäkta om du känner att du upprepar dig :-S
    Ett embryo utvecklas bättre INUTI. Där är det bättre miljö. Som svar på din sista fråga
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-03-15 23:58:11 följande:

    Hej 
    Ansluter till denna grupp. Är nu mitt uppe i IVF försök 2 med långa protokollet. Ska börja med sprutorna den 23 mars. Hoppas på bättre resultat denna gång Glad


    Åh, välkommen hit! Jag har väntat på dig <3
  • Regnbågsdröm

    Krånglar fan ALLTID med läkemedlen. Några fler här som brukar ha problem med att få tag på synarela? Här är det helt jäkla sjukt, de beställer hem och grejar men finns aldrig och så tar det evigheter när de väl hittat. Den här gången känner jag mig dock förvånansvärt lugn. Jag var smart nog att hämta ut en extra som jag fått på recept förra gången men inte behövt. Så jag har haft den hemma länge. Det är bara 30 doser, men räcker ju ett tag om det skulle krisa så att jag inte får ut skiten på Apoteket imorgon. Ska ju börja spraya på söndag.

    En liten uppdatering såhär på morgonen. Hoppad allt är bra med er alla här inne <3

  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-17 07:54:17 följande:
    OJ! Det har tack o lov aldrig hänt mig! Måste vara jättestressande! Skönt att du har en reservplan. vart bor du?
    Ja, oerhört stressande. Vid tidigare försöken var det skitjobbigt. Fick åka till grannkommuner och jaga skiten flera gånger. Men tror att det beror på att jag inte bor i storstad. Vi går ju i Malmö och där har de alltid läkemedlen. Men har 3 timmar dit. Bor i Kronobergs län.
  • Regnbågsdröm
    Emmis84 skrev 2016-03-17 08:58:04 följande:

    Hejsan!Hjärta

    Jag ansluter mig också till tråden.Glad  Detta är vårt första IVF försök och vi har fått det korta protokollet. 
    Jag är mycket nervös inför biverkningar. Någon som kan dela med sig av hur det känns efter första hormonsprutan? Känner man av något direkt eller det kommer först efter andra eller tredje sprutan?

    Hur känns äggplocket? Jag vet att det är väldigt individuellt men hur upplevde ni? 


    Hej och välkommen till tråden!
    Jag brukar alltid skriva när folk är oroliga för biverkningar, att det är det minsta problemet i den här resan. Och det är faktiskt helt sant. Det psykiska är så mycket värre än det psykiska. Så strunta i biverkningarna. Det är den lätta delen.

    Och precis som du själv redan listat ut så är det sjukt olika hur man känner Men vad gäller hormonsprutorna så brukar många känna när det börjar hända saker eller när äggblåsorna växt tillräckligt. Utifrån egna erfarenheter så kände jag ingenting de första 10 sprutdagarna vid första försöket. Men då hade det heller inte hänt ett skit i princip när jag kom på ultraljud. Så fort de hittade rätt dos för mig och äggblåsorna började utvecklas så började det också spänna i min mage. Så för mig är det en positiv känsla när det känns, så att säga. Vid andra försöker sen kände jag i magen bara efter ett par sprutor. Så nu vid tredje förväntar jag mig liksom att det ska kännas i magen. Jag ser liksom det som ett positivt tecken till att det fungerar. Alla är vi olika lätta/svåra att stimulera också, så sådana saker kan också spela in. Jag som är svårstimulerad och tar maxdos får ju liksom i mig mer hormoner än andra också.

    Vilken spruta ska du ta?

    Gällande äggplock så har jag aldrig tyckt att det har gjort ont. Sen är det ju inte en trevlig upplevelse eller så, men ingen fara! Men också väldigt olika!
  • Regnbågsdröm
    Nicka skrev 2016-03-17 17:02:08 följande:
    Då är du o jag båda smålänningar :)
    Bor oxå på ett litet ställe, så blir de bråttom med mediciner är de ett problem men de har löst sej för mej än så länge.
    Hoppas du fick tag i de du skulle.
    Ja, blir det bråttom är det ju jäkligt jobbigt. Jag har alltid varit ute i tid, men ändå krånglat jämt. Det bästa är ju att Malmö alltid har hemma, så när man behöver ta sprutor fler dagar hämtar jag alltid där efter UL. Går ni också i Malmö då eller?
Svar på tråden IVF mars/april