• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    Emmis84 skrev 2016-03-17 18:23:08 följande:
    Tack för välkomnandet

    Jag ska ta tre sprutor. Gunal-F ska jag ta i 5 dagar och på fjärde dagen ska jag även ta Orgalutran i två dagar. Sist är Ovitrelle.

    Är det några namn du känner till?
    Japp, jag har tagit alla du tar utom orgalutran. Gonal-f hade vi vid vårt första försök, men då den blev dåligt resultat så vi började med menopur andra försöket och kommer köra det nu även tredje. Ovitrelle är ju ägglossningsspruta och den du tar efter att de sett på ultraljud att äggblåsorna är tillräckligt stora för att planera för äggplock Så det är alltid möjligt att man tar sprutorna fler dagar än vad du skrivit där. Är nog inte särskilt vanligt att allt är färdigväxt vid första ultraljudet. De allra flesta går på två ultraljud Kram till dig och lycka till! Och tveka inte på att ställa fler frågor om du har. Finns nog alltid någon som kan försöka besvara
  • Regnbågsdröm
    Ivfsyskon skrev 2016-03-18 18:25:59 följande:

    Dåligt resultat på ultraljudet. Endast 9 äggblåsor som inte hade växt till ordentligt trots 9 dagar med sprutor. Förhoppningarna är låga...


    9 äggblåsor är inte ett dåligt resultat. Det är fullt normalt.
  • Regnbågsdröm
    Ivfsyskon skrev 2016-03-19 10:12:42 följande:
    Är det så? Kändes lite. För det är väl inte säkert att det är ägg i alla?
    Nej absolut, det kan vara tomma blåsor. Men 9 äggblåsor från början är bra. Men visst, man kan aldrig veta om de innehåller ägg. Och aldrig om det är bra ägg, aldrig om de blir befruktade, delar sig rätt eller blir ett barn. IVF är ett lotteri. Men jag tycker absolut inte att du ska tänka att 9 äggblåsor är få. Som sagt, det är svårt att veta innan vad resultatet blir.
  • Regnbågsdröm

    Godmorgon! Första synarela-sprutet inne i min nos Känns bra att vara på banan igen! Nu hoppas vi på tredje gången gillt.

    Angående synarela förresten. Har ju nämnt innan att jag haft problem med apoteken. Det visar sig nu att ALLA leverantörer slutat med synarela. Enda chansen att få tag i den är alltså om apoteken fortfarande har den kvar hemma. Har lagt undan den på ett apotek som hämtas imorgon. HELT SJUKT att klinikerna skriver en medicin som de slutat med. De har så dålig koll!

  • Regnbågsdröm
    13Juli skrev 2016-03-20 14:57:02 följande:
    Oj! Det visste jag inte. Jag hämtade ut min synarela i förrgår, men de sa inget.

    japp nu kör vi med spray i några dryga veckor!
    Nej, men har de den inne redan så är det inget problem. Däremot om de måste beställa den (vilket de måste på små orter och mindre apotek) Då går det inte. Som tur var var jag på stockholmsbesök i helgen så nu har jag en synarela med mig hem därifrån. Skönt!
  • Regnbågsdröm
    13Juli skrev 2016-03-20 17:10:21 följande:
    Jag handlar oxå på ett litet ocentralt apotek.Så där får man vara ute i tid så medicinerna kommer hem till man ska ha dem.

    men, vart ska man få tag på synarela om man får det på recept och det inte finns några leverantörer?
    Ja, så har det varit för mig innan också. Beställt hem och sedan har det kommit efter många om och men. Men enligt Apoteket nu så beror krånglet troligen på att medicinen håller på att fasas ut. Nu var det INGEN leverantör som hade den. Så min enda chans var att hitta ett apotek som redan hade den hemma. Jag har mailat min klinik och meddelat. Enligt Apoteket har inte läkarna koll. De kan ju inte skriva ut en medicin som inte finns i sortiment längre. Så vi får väl se vad som händer i framtiden.
  • Regnbågsdröm
    Fame skrev 2016-03-21 18:42:28 följande:

    Ni som fått exakt datum att börja spraya! Vet ni varför/hur de kom fram till just då? Jag har ju fått direktiv att börja mensens tredje dag men iom att mensen aldrig kommer blir jag bara mer och mer ledsen och frustrerad. :( hade trott vi skulle vara igång för flera veckor sedan..


    Åh. Då vet jag att det är din blogg jag börjat läsa Ville svara på det där, men kunde inte kommentera.
    Anledningen till att jag fått ett datum har också med menscykeln att göra. Så det är egentligen inte det minsta orättvist. Jag måste också få mens för att de ska kunna räkna ut min första spraydag. Den blir då exakt 19 dagar efter mens. Min mens var också senare än jag förväntat mig, så det blev också senare start än vad jag hoppats på. Men nu är jag på andra spraydagen, så det känns bra Du hinner snart ifatt mig då om du ska börja redan dag 3!
  • Regnbågsdröm
    Fame skrev 2016-03-21 21:07:43 följande:
    Å det var ju roligt :) skumt det med kommentarerna, jag har att det ska gå att posta fritt, måste strula i det systemet på nåt sätt.

    Tack för ditt svar här, känns lite bättre då! Jag vet jag är fjantig men när man väntat sen september på att få börja så blir det nästan mer olidligt dag för dag så här när det är så nära!!

    Hoppas du mår bra på din behandling :)
    Man skulle ha ett Google-konto tror jag. Och det har inte jag.

    Känn dig inte fjantig. Det är klart att det är jobbigt. Men just orättvisan som du beskrev i bloggen kan du släppa För alla måste få mensen innan, även om man sen får en specifik dag att börja på. För du har ju också en specifik dag sen. Men tyvärr måste den där satans mensen dyka upp först. Jag hoppas din kommer snart! Men hur sen är den? Har du väntat sen september måste väl kliniken kunna hjälpa dig på något vis?
  • Regnbågsdröm
    BK1986 skrev 2016-03-22 08:38:05 följande:

    Uppdatering härifrån: Ringde kliniken och förklarade läget igår. Sköterskan var förstående och sa att hon tyckte att vi skulle vänta och ta det när det passade oss. Sen gick jag på toa och vad händer om inte en blodblandad flytning. Började kolla datum och det skulle kunna vara en nidblödning! Vågar inte hoppas på det, det skulle vara helt sjukt. Inget mer blod hittills idag så vi får väl se vad som händer. Mest troligt är det bara en helt vanlig mellanblödning.

    Annars hoppas jag verkligen att det är mensen som är på G så att vi får börja snart. :)


    Det är säkert mensen! Jag har märkt sen jag började med IVF att mensen börjar som en liten blödning. Så var det aldrig för mig förut, då hade jag typ en flod direkt liksom
    Stort lycka till! Hoppas på det bästa för er!
  • Regnbågsdröm

    Uh. Är inte på bra och positivt humör idag. Det där går ju alltid upp och ner, men idag är hoppet långt borta. Läste någonstans att om man är en sådan som får få ägg trots hög stimulans med hormoner, så har man väldigt liten chans att bli gravid. Det gör ont i mig att behöva läsa det. Det ger ju liksom mig noll hopp om att vi någonsin kommer lyckas. Känns tungt idag.

Svar på tråden IVF mars/april