• Anonym (...)

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    Ts, hur skulle du känna inför din sambon framtiden om du valde att göra abort? Skulle du kunna släppa aborten och enbart fokusera på att lappa ihop ditt och sambons redan trasiga förhållande?

    Oavsett vad du väljer så är jag rätt säker på att ert förhållande är dödsdömt. Du vill inte göra en sen abort, och ett knakigt förhållande blir inte bättre av att du tvingar dig själv att gå igenom något så traumatiskt som en sen abort med tillhörande förlossning av ett välutvecklat foster.

    Istället för att fokusera på sambon och ert förhållande så bör du känna efter hur du vill ha det i framtiden. Leva ensam med erfarenheten av en sen abort, eller leva ensam med ditt barn?

    Nu kanske du tror att jag försöker få dig att låta bli att göra abort, men så är det inte. Det jag vill är att du verkligen tar reda på vad det innebär att göra en abort. Hur långt utvecklat är fostret (hur ser det ut, vilka sinnen har utvecklats osv) och hur går aborten till?

    Anledningen till att jag ber dig att göra det är att jag har haft ett par vänninor och en svägerska som inte tog reda på det innan deras aborter. I panik gjorde de abort utan att ta reda på något innan. Efteråt när allt hade lugnat sig lite så satte de sig ner och läste på om foster i just den veckan de hade varit i. Alla bröt ihop och ångrade aborten djupt.

    En av väninnorna gjorde slut med sin partner. Hon klarade inte av att vara tillsammans med honom eftersom att han påminde henne om det som hade hänt, särskilt då han hade varit drivande i att hon skulle genomgå aborten. Vi är inte heller vänner idag eftersom att jag var gravid samtidigt och vi skulle ha fått barn med ett par veckors mellanrum. Hon klarade inte av att se min mage växa och ju närmare förlossningsdatumet jag kom desto mer drog hon sig undan för att till slut försvinna helt.

  • Anonym (...)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-23 03:46:47 följande:

    Du måste ta bort barnet TS. Inget bra kommer komma ur det här...

    Vad säger pappan om det här, och är han också i ett förhallande? I så fall, vad säger hans tjej om det? 


    Hon måste ingenting! Skadan är ju redan skedd, alltså får hon göra det bästa av situationen, och vad som är bäst för henne kan enbart hon avgöra.
  • Anonym (...)
    Anonym (Jossan) skrev 2016-05-25 20:29:51 följande:

    Eh jo, man kan visst ångra att man behöll sitt barn. Finns t.o.m. trådar om det här på FamiljeLiv.


    Om man är normalt funtad så ångrar man inte sina barn. Gör man det så behöver man stöttning och hjälp från sjukvården.
  • Anonym (...)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-26 01:03:51 följande:
    Säg det till ett våldtäktsoffer.
    Du menar att man som våldtäktsoffer mår bra och finemang efteråt? Givetvis är allt inte ok efter en våldtäkt, särskilt inte om det slutar i en graviditet. Det är det som är min poäng. Är allt bra gällande fysik, omständigheter, socialt, psykiskt osv - så ångrar man inte att man har valt att föda ett barn.
  • Anonym (...)
    Anonym (Jossan) skrev 2016-05-25 22:13:08 följande:
    Knappast, barn är inte för alla.
    Och då väljer man inte heller att föda ett barn... Är man dock osäker i sin sak och gör abort p g a omständigheter mot sin egentliga vilja, så finns det en väldigt stor risk att man ångrar det senare. Om man däremot behåller ett barn för att man vill det och löser omständigheterna utifrån det beslutet så kommer man inte ångra det.

    Det krävs extrema omständigheter för att en människa ska ångra sin avkomma, det går emot vår naturligt inbyggda instinkt.
  • Anonym (...)
    Anonym (ehm) skrev 2016-05-26 11:56:54 följande:
    Det är väl klart att de flesta normalt funtade föräldrar älskar sina barn och inte vill att de ska försvinna, men samtidigt så har man dels ingen jäkla aning om vad att ha barn innebär innan man får barn, och dels så ska vi inte sticka under stol med att det faktiskt ÄR jävligt jobbigt att uppfostra ett barn helt på egen hand. Det innebär att man behöver lägga om sitt liv under en lång tid framåt, tid blir en bristvara och ekonomin belastas hårt, det är betydligt svårare att träffa en ny partner  med barm, oftast då någon som har egna barn och då blir familjekonstellationerna svårare att få ihop, inte bara vuxna som ska samsas även barnen ska kunna komma överens med en ny vuxen och andra barn.

    Obs! Jag menar inte att det inte går, jag menar att man behöver vara realistisk, och ha klart för sig vilka utmaningar man ger sig in i innan man tar ett sånt beslut, och inte bara gå på en massa floskler, orealistiska förväntningar och en romantiserad syn på föräldraskap, oavsett hur mycket man älskar sina barn så löser kärlek tyvärr inte praktiska hinder, det är något man behöver vara medveten om.
    Finns det någon som tror att ett föräldraskap är lätt? Jag tror att de flesta har en realistisk syn på vad det innebär, även om man så klart aldrig helt till fullo kan veta vad det innebär förrän man har fått uppleva det själv, precis som med allt annat. Det finns inte någon som inbillar sig att vara ensam förälder är en romantiskt dans på rosor. Det är vi alldeles för upplysta idag för att ha kunnat undgå. Det står överallt om hur svårt det är idag att vara förälder både i sällskap med någon annan och ensam.
  • Anonym (...)
    Anonym (ehm) skrev 2016-05-26 13:48:52 följande:
    Lät och lätt, väldigt många verkar däremot inte riktigt förstå vilken omställning av ens liv det innebär. Jag trodde också de flesta hade en någorlunda realistisk syn på föräldraskap och var upplysta, men då jag har familjemedlemmar som jobbar inom socialtjänsten och polisen så får jag ta del av baksidan vi normal aldrig ser, och den är inte vacker, och det finns tyvärr alldeles för många barn som far illa pga rena jävla nötter till föräldrar, allt från barn med självskadebeteende och ätstörningar pga föräldrar som ger sina barn massor med prylar men inte det som de behöver mest, tid och uppmärksamhet, till barn med föräldrar med missbruksproblem eller mentala problem.

    Så nej, tyvärr är folk inte alls så upplysta och insatta som man kan tro, många håller upp en fin fasad, men under utan sker väldigt mycket skit som man inte ser och tyvärr är det oftast barnen som drar det kortaste strået. De flesta har säkert börjat med finfina intentioner och visioner, men hamnat snett på vägen. Kunskap är inte värt ett skit om den inte appliceras rätt. Det är en sak att rent tekniskt googla sig till hur man bäst byter blöja och laga välling och en helt annan sak att sen orka med allt det innebär att vara ensamstående förälder
    Men då är vi ju tillbaka till det som är min grundpoäng... Har man problem sen tidigare så försvinner ju inte de i och med att man får barn, snarare att de kan förvärras eftersom att man inte är stabil i grunden.
  • Anonym (...)
    Anonym (Noni) skrev 2016-05-26 16:40:12 följande:
    Det är dock tyvärr inte jättesvårt att få beviljat abort från socialstyrelsen senare än så. Jobbar med detta dagligen och de beviljar av alla möjliga "orsaker".
    Intressant... Vad är det för orsaker?
  • Anonym (...)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-26 15:30:13 följande:

    Om allt är bra socialt, psykiskt och omständigheter är man inte otrogen alls. Så vad är din poäng?


    Min poäng är fortfarande densamma. Det är en enorm skillnad på en kvinna som har blivit våldtagen och en som av hämnd söker sig utanför relationen. Det vet du också.
  • Anonym (...)
    Anonym (gottegris) skrev 2016-05-27 01:19:01 följande:

    Jag har inte jämfört dem. Du sa att alla som ångrar sitt barn behöver vård. Det är ett jävligt hårt uttalande. Kan finnas många anledningar till att ångra ett barn.


    Ok, då förtydligar jag: De som ångrar sina barn behöver hjälp av något slag, för den normala instinkten går emot det. Beroende på omständighet/mående så kan den hjälpen se olika ut efter behov.

    Allt normalt och alla mår bra = Ingen ånger
  • Anonym (...)
    Anonym (Noni) skrev 2016-05-27 08:13:49 följande:
    Inlägget ändrade sig självt. Det jag egentligen skrev var att "det är tyvärr så här det fungerar trots att de flesta tror att det inte förekommer sena aborter av friska foster. Det är inte alls ovanligt och anledning kan man alltså uppge i princip vad som helst. Har varit med om ett enda avslag från socialstyrelsen under min åtta år på Gyn.
    Oj då, det var ny informartion för mig. Sånt här får man ju inte reda på om man inte får veta det direkt från någon som är insatt. Undrar också vad det avslaget berodde på?
  • Anonym (...)
    Anonym (Noni) skrev 2016-05-27 11:52:32 följande:
    Sen kan man kanske diskutera dessa fall där friska foster aborteras i veckor där de till och med lever en stund när de kommer ut.
    Jo, abort är ju nödvändigt i vissa fall, men just det kan jag inte förstå. Tycker att man åtminstone kan döda barnet innan förlossningen så den slipper uppleva den för att sedan självdö. Jag förstår att det finns barnmorskor som inte vill utföra aborter när det är på det viset. Jag hade också vägrat.
  • Anonym (...)
    Anonym (Noni) skrev 2016-05-27 14:31:43 följande:
    Jag håller med dig. Hade det varit ett för tidigt fött barn så hade man ju gjort allt för att smärtlindrande etc. Men här görs ingenting. Vet inte hur det ser ut i övriga landet men vi har i alla fall haft uppe att man borde få ge ngt för att lindra även för fostret. Inte bara kvinnan.
    Ja det borde ju egentligen vara självklart. Lidande som lidande...
  • Anonym (...)

    Ser att några går igång på detta med adoption. Kan dock bara se att det är ts sambo som har kommit med det som förslag, inte att ts själv skulle tycka att det är ett bra förslag och ett alternativ.

  • Anonym (...)
    Anonym (bedrup) skrev 2016-05-31 10:51:06 följande:
    Alltså, egentligen förstår jag inte riktigt det här.

    Varför ska din sambo vara den som "räddar" dig ur det här? Han har ingen skyldighet att ta hand om varken dig eller barnet. Det kan du därmed inte heller förvänta dig.

    Du var otrogen och blev gravid, deal with it.
    Var skriver hon att hon förväntar sig att sambon ska rädda henne och ta hand om henne och barnet?

    Hur "dealar" hon inte "with it"?
  • Anonym (...)
    Anonym (bedrup) skrev 2016-05-31 11:04:15 följande:
    Jag menar att hon på något sätt försöker äta kakan och ha den kvar. Hon ska bli mamma men förväntar sig någonstans att sambon trots allt ska stanna kvar och ta hand om henne och en annan mans barn. Sambon ska ge ett svar på det före hon ens talar med pappan.

    Jag tycker bara att prio ligger åt he-e fel håll här.

    Ta tjuren vid hornen och berätta för pappan i första hand och sen deala med konsekvenserna av det och se om sambon går med på det. Annars blir hon själv.
    Jag kan inte se att hon har skrivit om några sådana förväntningar. Hon har helt enkelt lagt fram läget till sambon och nu ska han få smälta det hela innan hon drar in ytterligare en person i allt. Alternativen var det sambon som kom med, inte hon. Inget av alternativen var hon ju nöjd med.
  • Anonym (...)
    Anonym (HP) skrev 2016-06-02 15:33:03 följande:
    Och om den andre kräver faderskapsutredning? Eller om sambon nu själv vill veta? Nu är ju tydligen den sk sambon en halvkändis så oavsett så blir det ju en soppa i slutändan.. Sambon lämnar och folk ser ju att hans ex är gravid. Kommentarer om vilket svin som lämnar sin gravida flickvän. Otroheten kommer fram. Den andre får veta om barnet. Kräver test. En soppa vi säkert får läsa om i skvallertidningar mao smile5.gif

    Sen tror jag visserligen att ts sambo är pappan. Inget har framkommit som motbevisar det...
    Varför i hela friden skulle detta komma fram i skvallerpressen?
  • Anonym (...)
    Anonym (HP) skrev 2016-06-02 15:52:14 följande:
    För att skvallertidningar skriver allt de kan hitta om minsta lilla a b c d osv kändis.... Allt för att sälja smile5.gif
    Givetvis, men hur skulle de få fram något om denna situation? Om det nu är Ö-kändisen som är pappa så lär han ju knappast vara öppen med det.

    Skit samma, hoppas gamarna självdör oavsett. Äckliga parasiter...Kräks (Så, fick jag det sagt också... )
Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...