• Anonym (Girlfriend)

    Hämnd som gick fel, väldigt fel...

    Min sambo var otrogen mot mig för tre månader sen med en tjej han träffat när han var ute med kompisarna. Jag blev förstås jätteledsen. Vi har varit ett par i tio år och så händer det här. Han bad om förlåtelse och jag sa att jag skulle försöka men det har varit svårt. Vi var båda oskulder när vi träffades och jag tror att det gjorde det värre. Vi skulle bara vara varandras och han kastade bort det för nån tjej. Jag kunde inte röra i honom ens. Just den orättvisan gnagde i mig och till slut så var jag också otrogen med en bekant. Det var inte bra sex eller nåt men efter det kunde jag lättare släppa det min sambo hade gjort. Det kändes som att vi var jämställda igen på nåt sätt. Jag berättade vad jag gjort för sambon direkt efter och han blev ju ledsen men vi bestämde gemensamt att gå i parterapi. När vi gått där i tre månader kändes det bättre, vi lyckades hitta tillbaka till varnadra sexuellt och även om allt inte är 100 nu så är det mycket bättre än innan. Vi har båda hopp om att vi kommer att lösa det här och vi älskar varandra.

    Nu till det stora problemet. Jag var för att göra ett cellprov för livmoderhalscancer nyligen, ni vet sånt där som är rutin och då tyckte läkaren att min livmoder kändes stor och kollade med ultraljud. Och jag är gravid! I vecka 16 (17 imorgon). Det är jättekonstigt för jag använde kondom när jag var otrogen men det måste ha hänt då för jag och min sambo hade inte alls sex på några månader innan och efteråt pga vår kris.

    Jag vet inte vad jag ska göra. Hade jag varit i v 6 eller så efter otroheten hade jag självklart gjort abort men det är så långt gånget och fostret har ju känsel nu! Men jag kan ju inte få barn med min bekanta?! Har ingen aning om vad jag ska göra och har inte vågat berätta för nån. Jag vet att min sambo var otrogen först och jag ville ju verkligen inte att det här skulle hända och skyddade mig men ändå. Ett barn med en annan är ju 100 ggr värre än en otrohet. Hjälp?

  • Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...
  • Fjäril kär

    Varför är du så feg TS?

    Det är inte din sambo som ska rädda dig ur en pinsam situation utan DU som måste deala med att du väntar en annan mans barn.

    Det är endast du och pappan som ska besluta hur ni ska göra med barnet i framtiden.

    Du försöker rädda ditt eget skinn istället för att tänka först på barnet och dess rättigheter.

    De flesta kommer ändå inte tro att din sambo pappa och kan räkna ut med arslet hur det förhåller sig.

  • Anonym (bedrup)

    Var inte naiv TS. Sanningen kommer alltid fram förr eller senare. Krångla inte till det med en massa halvsanningar och uppenbara lögner.

    Det om något skapar rubriker i pressen och det blir din stackars sambo som får stå till svars för det.

  • Anonym (Mnm)
    Fjäril kär skrev 2016-06-03 08:43:00 följande:

    Varför är du så feg TS?

    Det är inte din sambo som ska rädda dig ur en pinsam situation utan DU som måste deala med att du väntar en annan mans barn.

    Det är endast du och pappan som ska besluta hur ni ska göra med barnet i framtiden.

    Du försöker rädda ditt eget skinn istället för att tänka först på barnet och dess rättigheter.

    De flesta kommer ändå inte tro att din sambo pappa och kan räkna ut med arslet hur det förhåller sig.


    Ts har hela tiden sagt att hon vill berätta för den biologiska pappan, men hennes sambo vill inte det eftersom HAN är rädd för skvaller. Det framgår tydligt av tråden vid ett flertal tillfällen.
  • Nomanisanisland
    Anonym (Girlfriend) skrev 2016-06-02 14:37:31 följande:

    Min sambo håller fortfarande på att försöka smälta detta och vi har inte bestämt nånting än. Det kommer nog att ta nån vecka minst och jag vill ge honom den tid han behöver men tänkte svara på några frågor som ni skrivit i tråden.

    Jag kan ta hand om barnet själv. Jag har ekonomin till det och kan lätt hitta annat boende om det behövs och vi går isär men det är en stor sak när ett så långt förhållande med nån man älskar så mkt tar slut. Det är inte lätt på nåt sätt och tar det slut kommer jag säkert att vara förkrossad under lång tid och det är inte en så bra start för ett barn. När man får barn vill man ju kunna vara helt närvarande med barnet och inte hjärtekrossad. Så går det att lösa på nåt annat sätt vore det förstås bättre för alla i den här soppan.

    Min sambo och den andra mannen är ganska lika utseendemässigt. De har samma ögonfärg och hårfärg (brunt hår och blå ögon). Den andra mannen är lång och min sambo i kortare laget men det märks ju inte av på en bebis. Den andra mannen har väldigt lockigt hår (inte afro utan typiskt nordiskt hår fast mkt lockigt) och jag och min sambo har väldigt rakt hår. Så det är väl det i så fall men jag tror inte att nån skulle reagera jättemkt på det. Dessutom borde väl barnet hamna nånstans mittemellan rakt och lockigt hår eftersom jag har rakt? Vet inte riktigt hur det funkar...

    Men jag vet inte om han skulle gå med på att adoptera bort sitt barn till oss. Jag tänker att det får bli en senare fråga om min sambo går med på det. Blir det så så kommer bara de närmaste få veta om det, dvs biopappan, jag och min sambo, barnet när det blir äldre och möjligtvis nån nära familjemedlem till oss. Vi skulle skriva min sambo som biopappa på födelseattesten men lägga in papper med sanningen i ett bankfack om nåt skulle hända oss och barnet behöver ny vårdnadshavare eller får medicinska problem innan det är stort nog för att få veta.

    En sak som jag inte har nämnt innan som försvårar hela situationen som jag tar upp nu så att ni förstår är att min sambo är lite av en halvkändis eller vad man ska säga. Han är väldigt rädd att folk/media ska börja prata om han behåller nån annan mans barn. Hade det inte vart för det så kanske han kunnat överväga det men nu vill han inte att det ska "synas" nånstans att det inte är hans om vi fortsätter som par och tar hand om barnet. Så därför vill han inte att biopappan ska vara med på ett hörn.


    Fast sakta i backarna den som verkligen är pappan har rätt att veta och vara med och bestämma också.
  • Anonym (vad händer ?)

    Hur går det för dig TS ? Hoppas ni kommer fram till en bra lösning.

  • Nomanisanisland
    Anonym (Mnm) skrev 2016-06-03 12:55:59 följande:
    Ts har hela tiden sagt att hon vill berätta för den biologiska pappan, men hennes sambo vill inte det eftersom HAN är rädd för skvaller. Det framgår tydligt av tråden vid ett flertal tillfällen.
    Fast vad spelar det för roll. Det är TS absoluta och självklara skyldighet både gentemot pappan och barnet och berätta. Det finns inget försvar överhuvudtaget att undanhålla ett barn från den man skaffat det med eller tvärtom.
Svar på tråden Hämnd som gick fel, väldigt fel...