• Anonym (Gift med en mansgris)

    Min man uppfostrar vår son till ett svin

    Jag och min man har hamnat i stora gräl på sistone. Han är fullkomligt sanslös i vad för sjuka jävla saker han lär vår tioåriga son. Min man har berättat att han hade det ganska svårt med tjejer när han växte upp (vilket är hans uppfattning, han hade flertalet flickvänner redan i tonåren, så jag anser att han hade det lättare än de flesta med tjejer men vi är oense där). Han vill inte att vår son skall ha det, för att det är "ett svårt stigma i tonåren", det är "jobbigt att inte bli sedd i den åldern".

    Så han uppmuntrar vår son att skaffa/hålla fast vid kompisar som har systrar. Han säger att han skall berätta detta senare för pojken varför. Anledningen är att "kompisars systrar, då har han redan halva inne". Han uppmuntrar även honom att ha många tjejkompisar ("När dessa får brustet hjärta av någon kille, vem vänder de sig till då? Jo, till sin kompis, min son!").

    Han uppmuntrar alltså vår son till att bli en manipulativ skitstövel "som skall känna så många tjejer som möjligt för att maximera sina chanser".

    Han har även ett sparkonto skiljt från körkortspengarna åt sonen. På detta finns kanske 30 000 i dagsläget. Dessa skall sonen få förfoga över själv när han blir 18, han får spara dem om han vill, men min man skall uppmuntra honom att spendera dessa på "Fel sorts tjejer, för tjejer som är fel är väldigt rätt! Det blir en väldigt bra erfarenhet i livet!" väldigt kryptiskt uttryckt och jag fattar inte riktigt.

    Min man har aldrig tidigare visat prov på sådan här unken kvinnosyn, det är senaste året han liksom ballat ur med detta. Han har en slags önskan om att vår son skall bli ett ännu större svin än han själv var och är.

    Vad gör man åt detta?

  • Svar på tråden Min man uppfostrar vår son till ett svin
  • Anonym (...)

    Jag växte upp med en bror som hade många killkompisar som ofta var hemma hos oss. Mpnga av dessa killarna är jag bra vän med än idag och alla de har sett mig mer som lillasyster än eventuell partner(och innan mansgrisarna kommenterar, jag ser bra ut och har aldrig haft problem med att få killar att falla för mig). Deska killarna skulle dessutom aldrig försöka nåt med sin polares syrra om de inte var hundra på att de ville ha nåt seriöst (de skulle aldrig medvetet såra henne iallafall). Och såhär resonerar alla normala män/killar jag träffat.

    Din man borde nog vakna och inse att livet inte är nån dålig porrfilm.

  • Anonym (Amanda)

    Nu gissar jag bara, men ts man försöker nog bara ge sin son det liv han själv önskar att han hade fått? Gör inte alla föräldrar det? Jag själv är väldigt mån om att mina barn ska ha nära vänner och hitta åtminstone en aktivitet/hobby de gillar - just eftersom jag själv som barn hade en förälder som missbrukade, var blyg, utanför/mobbad och än idag som vuxen har svårt att få vänner och sociala aktiviteter eftersom jag är så van att alltid vara ensam.

    Mitt tips till ts är att prata med sin man och verkligen lyssna på hur han upplevde sin barndom och ungdom, och sedan diskutera hans agerande och få honom att förstå de ev konsekvenserna för pojken att pappan lär honom sådana värderingar. Tex att det sällan är bra att ha sex/en relation med en kompis syster (vänskapen lär nästan alltid bli förstörd?), att även lättfotade tjejer har känslor och många gånger söker uppmärksamhet för att de har egna trauman osv.

    Har man varit med om ett "trauma" blir man väldigt lätt självupptagen och självcentrerad och missar konsekvensanalysen av sitt agerande! Då hjälper det många gånger att prata om det.

  • Arenaman

    Vem har sagt att det ska vara bimbos. Det handlar om att skapa förutsättningar för att i framtiden ha större valmöjligheter.

    Det är bra att vara taktiskt. Faktiskt exakt samma sak som att uppmuntra barnet att studera.


    Micke37 skrev 2016-08-31 06:56:12 följande:

    Att uppmuntra sitt barn att leva "taktiskt" och inte vara sig själv tror jag kan skapa mycket större störningar i känsloliv och självbild än att inte vara en de mest populära killarna i skolan.

    Vill verkligen att din som ska växa upp till ett mainulerande svin som lever sitt vuxna liv som vissa av ovanstående sittandes framför datorn med bimbos som enda kvinnor som attraheras av honom??


  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Din man är realist) skrev 2016-08-31 06:48:21 följande:

    Så TS ska lämna en bra man och pappa för att visa sitt barn det du kallar bra värderingar.

    Nog för att många är blåsta i dagens värld men det beslutet hade tagit priset i dumhet.


    Ännu en bitter man, hör jag.

    Jag var sambo med en man som visade sig manipulativ och hade kassa värderingar. Tog av skygglapparna för mina blivande barns skull. Som tur var hade vi inte hunnit skaffa barn än. Är nu tillsammans med en underbar man som respekterar andra människor oavsett kön, ålder och härkomst. Han är ett föredöme för våra barn.
  • Anonym (Tyra)

    Men TS, jag blir nyfiken.

    Är det BARA med sonen han uttrycker sig såhär? Vräker han ur sig kvinnoförakt även till dig och andra? Brukade ni tidigare ha givande diskussioner eller har han alltid låst sig i sin privata upplevelse?

    Det ÄR ganska extremt att leva med en vuxen kvinna i Sverige 2016 och prata på det här viset till ert gemensamma barn.

    Jag tror fortfarande att något hänt honom som fått honom att tappa verklighetsanknytningen men har han gått att diskutera andra frågor med tidigare?

  • Anonym (Man40)

    TS, du behöver sätta stopp för det där! På riktigt, verkligen.

    Det behövs inte fler manssvin/tafsare/våldtäktsmän i den här världen, och din son skall verkligen inte bli en av dessa.

    Så:
    1. Ta ett allvarligt snack med din man om att han måste sluta med det där, och hugg! varje gång du hör det hädanefter.
    2. Prata med din son, om hur tjejer vill att pojkar ska vara. Och förklara att det vet du, men det vet inte pappa för han är inte tjej.

    Lycka till! Var hård!

    / Pappa till flera pojkar som i n t e ska bli svin

  • Anonym (Hmmmm)
    Anonym (Din man är realist) skrev 2016-08-30 23:41:44 följande:
    Det kommer i nästa skede. En man ska vara rutinerad i sängen.
    Det blir ju svårt eftersom flickor ju "ska hålla på sig"
  • Anonym (Hmmmm)

    Att uppmuntra en son att vara där tjejer är är ju inte fel, men man behöver ju inte säga varför. Vår yngste son är intresserad av dans, något en del retat honom för. Det är ont om killar som dansar så tjejerna slåss om honom och han har aldrig haft problem med flickvänner, till skillnad från hans kompisar med mer "manliga" intressen.

    Sonen har för övrigt en bra kvinnosyn vilket en del av hans kompisar inte har.

  • Anonym (Din man är realist)
    Anonym (Hmmmm) skrev 2016-08-31 10:26:38 följande:

    Det blir ju svårt eftersom flickor ju "ska hålla på sig"


    Fina flickor ja. En kille skaffar sig rutin med de slampiga tjejerna som TS man skriver. Sedan gifter han sig med en fin flicka som hållit på sig.
  • Anonym (Hmmmm)
    Anonym (Din man är realist) skrev 2016-08-31 12:11:11 följande:
    Fina flickor ja. En kille skaffar sig rutin med de slampiga tjejerna som TS man skriver. Sedan gifter han sig med en fin flicka som hållit på sig.
    Eftersom det finns något färre tjejer än killar kommer inte alla killar att hitta "en fin flicka" och om vi lyckas påverka alla tjejer så att de bara har sex med killar de är gifta/sambo/särbo med kommer alla killar få mindre sex. Grattis!
Svar på tråden Min man uppfostrar vår son till ett svin